Tām, kurām mājās suns

Reitings 20
Reģ: 11.04.2015
Sveikas, šajā skaistajā dienā! :)

Gribētu uzsākt diskusiju par mājdzīvniekiem. Man ir 3 mēnešus vecs kucēns. Kā lai viņu pieradina gulēt vienu savā vietā? Kucēns jau pie mums ir aptuveni mēnesi. Pirms tam ir gulēts kopā uz grīdas un dzīvojamā istabā dīvānā, lai vairāk pierastu pie mums un nesmilkstētu.

Ir doma pieradināt viņu gulēt vienu savā vietā, kas ir virtuvē. Kucēnu ļoti minimāli laižam mūsu guļamistabā. Pēdējās dienās, ielavoties guļamistabā, viņš jau var ielekt lielajā gultā. Kā iemācīt to, ka nedrīkst? Pa dupsi ar žurnālu ir uzsists, teikts nedrīkst, bet viņš visu uztver kā spēlēšanos.

Padalieties savā pieredzē. Paldies :)
11.04.2015 11:11 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Mūsu kucēns reizēm guļ ar mums, bet pārsvarā pārliekam savā gultiņā, kas ir vienā istabā ar mūsu. Man šķiet, ka tā ir vismazāk traumatiski - esam tomēr vienā istabā, bet katrs savā vietiņā. Kā iemācīt no rīta nelīst pie mums, gan es nezinu. :D
Ā, un gultiņā viņai patīk, jo liekam tur gardumus, arī, ja kaut kur braucam, ņemam to gultiņu līdzi un tad viņa mašīnā tur čuč. Ir vienkārši pieradusi, ka tā ir viņas vieta.
11.04.2015 18:40 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Sunim ir jāierāda suņa vieta citādi vēlāk nāksies nožēlot. Majdzīvnieku audzināšanai man patīk izmantot salocītu avīzi, kad dzīvnieks neuzvedas uzsauju ar to pa sāniem. Sāpēt nesāp bet nedrīkst žests ir parādīts.
11.04.2015 18:47 |

Reitings 187
Reģ: 29.01.2009
Mūsējam, lai gan ir atļauts gulēt gultā, labāk patīk uz paklāja vienam. Pirmajās naktīs vienu neatstājām, gulēja mums blakus, bet pēc tam, kad iedzīvojās jaunajās mājās, viņu gulēšana gultā īsti vairs neinteresēja. Ja suns pa dienu ir kārtīgi nodarbināts dažādās aktivitātēs un piekusis, tad vakarā atlūst un gultā nemaz neprasās. Jāpiebilst, ka mūsējais arī ir vēl kucēns. Varbūt labāk tiešām suņa gultiņu iekārtot kaut kur blakus savai, guļamistabā, lai nebūtu pārdzīvojumu mazajam.
11.04.2015 18:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits