Iespējams, ka drusku pieliešu eļļu ugunij, tomēr dažas lietas, ko varu ieteikt autorei::
1. Par Beztabu - piezvani viņiem, jo sliktākajā gadījumā tev vienkārši atšūs, tomēr ja neatšūs, tad policija vismaz savu darbu padarīs labāk nekā šobrīd.'
2. Par juristu. Ja nav naudas juristam, tad varbūt pamēģini doties uz bezmaksas juridiskajām konsultācijām studentiem? Šie studenti tomēr parasti ir sagatavoti un ir studējuši tiesību aktus (šajā adresē vari aplūkot http://jpa.gov.lv/valsts-nodrosinata-juridiska-palidziba106/kur-varu-sanemt-bezmaksas-juridiskas-konsultacijas-ja-man-nav-pieskirts-maznodrosinatas-vai-trucigas-personas-statuss22042010 iespējamos variantus. Centies laicīgi pieteikties, jo mans puisis šādā veidā iet praksi un viņš teica, ka galvenā problēma cilvēkiem ir tāda, ka viņi savlaicīgi negriežas pie viņiem, bet gan sagaida pēdējo mirkli un dažreiz diemžēl jau esot par vēlu kaut ko darīt (ja vajag kontaktus, tad pasaki, varu atsūtīt tev privāti).
3. Par visu šo situāciju kopumā - diezgan smagi, lai vairāk neteiktu. Tomēr dažas lietas, ko uzreiz varu ieteikt (drīzāk mans puisis uzklausot šo situāciju ieteica darīt):
3.1. Dodies uz policijas iecirkni un uzraksti iesniegumu, ka vēlies minētajā kriminālprocesā iegūt cietušās statusu. Atbilstoši KPL (kriminālprocesa likums) 95. panta pirmajai daļai persona var kļūt par cietušo, ja viņai ir nodarīts mantisks zaudējums (šajā gadījumā ir pazaudēta jenota jaka). Atbilstoši KPL 96. panta pirmajai daļai policijas darbiniekam ir jāpieņem lēmums par to, vai uzskatīt tevi par cietušo vai nē. Mana puiša skatījumā tevi ir jāuzskata par cietušo, jo tev ir nodarīts mantiskais zaudējums, tā pati persona, kas iesniedzējai. Tā pat abas šīs nodarījuma epizodes veido vienu veselu noziedzīgu nodarījumu.
3.2. Ja policijas darbinieks kaut ko ņemas un cenšas atteikties, tad atgādini viņam par likumu Par policiju 3. pantā nostiprinātajiem policijas uzdevumiem - 1. novērst noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus 2. atklāt noziedzīgus nodarījumus, meklēt personas, kas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus 3. likumā paredzētajā kārtībā sniegt palīdzību iestādēm, privātpersonām un personu apvienībām to tiesību aizsardzībā un ar likumu noteikto pienākumu realizācijā.
3.3. Man un manam puisim nav sanācis izmantot pakomātu, tāpēc jautājums - ko tur norāda - tikai vārdu, uzvārdu un telefona numuru vai arī vēl papildus nosacījumus (piemēram, personas kodu, vai ko tamlīdzīgu). Tāpat nezinot un neredzot papīrus diži daudz tev nevar vairāk pateikt. Par to telefona numuru - esi iesniegusi konkrēto numuru policijai? Ja jā, tad ko policija ar to ir darījusi - vispār ir meklējusi, kam pieder un kur ir izmantota šī simkarte?