Ēšanai ārpus mājas tieši pusdienām man ir vairākas iecienītās vietas, uz kurām dodos atkarībā no noskaņojuma un vēlamās maltītes veida/cenas u.t.t. Parasti gan pusdienām izvēlos "biznesa pusdienu" piedāvājumu, retāk kaut ko no ēdienkartes (ja attiecīgās dienas piedāvājums īsti neapmierina) līdz ar to cena nereti sanāk pat ļoti patīkama.
Muusu (Alberta/Antonijas ielā), VinoMetr, Riviera, Prego, Rossini - cenas ziņā aptuveni līdzvērtīgas vietas, katra ar saviem + un -, bet reti, ļoti reti sanācis vilties.
Burga - ārkārtīgi garsīgi Cēzara salāti, kā jau meitenes minējušas iepriekš; Dienas piedāvājums - vienkāršs, bet no piedāvājumiem ir gadījies nobaudīt gan pilnīgus "fail", gan ļoti baudāmus ēdienus;
TrusisKafe - kādu laiciņu neesmu bijusi, jo vienu brīdi ļoti sāka nepatikt ēdiena garša - ļoti pārspīlēts ar austrumnieciskajām garšvielām, pārāk "hipsterīgi", bieži vien pilnīgi jocīgas garšas ierastām lietām. Pēc tam laikam nomainījās pavārs, jo pēdējoreiz, kad biju, bute ar kartupeļu-mārrutku biezeni bija tiešām ņamma :)
No specifiskākām/specializētām vietām - RawGarden (svaigēdājiem), StreetBurger (burgeru mīļotājām)... tā kaut kā. Ā, vēl Stockpot, bet šeit es parasti izvēlos kādu no ne-asajām zupām vai smūtijus, jo tos asos ēdienus nekādi nespēju sevī dabūt iekšā. Kolēģi gan ēd un slavē. Vēl ir Beigels (Skolas iela), bet tas tā - maizes mīļotājām. :)
No sushi vietām - TokyoCity (pārsvarā gan tas, kas Vecrīgā) vai Yakuza, Ganbei ir izkritis no mana topa jau kādu laiciņu...
Vecrīgā pusdienām - Parunāsim. Kafe'teeka ir jaunatklājums, bet patīkama atmosfēra, laba cena un arī ēdiens diezgan labs; Olive Oil Trading Co., Pētergailis, Paddy Whelans, 1.Rokkafejnīca. Gan jau ir kaut kas vēl, ko neatceros.
Hah, beigās dikti daudz saskrēja. Nu, bet par vakariņošanas vietām jau atsevišķs stāsts, piekusu gan jau rakstīt :)
Mana lielākā problēma ir atrast foršas kafejnīcas, kur ar draudzenēm pasēdēt. Tagad pēc ieteikumiem laikam būs jāiemēģina Mio, jo esmu tiešām daudz labu atsauksmju dzirdējusi.