meita

Reitings 1
Reģ: 07.04.2015
Tatad labvakar. Man ir 32 gadi un man ir 13gadus veca meita. Bet vinja ir loti nekaartiiga un bezruupiiga vienmeer kad noperku kadu jaunu dreebi prieksh vinjas nakamajaa dienaa taa jaunaa dreebe jau svaidiisies istabas stuurii. Es ar vinu regulari esmu par to runaajusi un loti biezi vinjai saki Lai vinja neaizmirst sakartot savas drebes. Bet vina tikai saka labi labi bet tik un ta nekas nemainaas. Vinja vienmeer tikai chiikst ka vinjai nav ko vilkt, bet man liekas ka prieksh 13gadiem vinai ir pietiekami daudz dreebju , bet vinai vienmeer ir par maz, bet kaut ko jaunu es vinai nopeerku kaut ko jaunu, bet vina to nenoveertee un vel vinai ir arii sava kabatas nauda un ari pa to vina var kaut sev nopirkt. Tatad ko es gribu no jums? Gribu lai jus man iesakat ko darit talak varbut kaut kaa savadak aprunaties ar meitu vai varbut vienkarsi ja vina nemainas kadu laiku neko vinai nepirkt. Tatad ko jus daritu ja jums butu shada meita.. Paldies jau ieprieks. Un ari atvainojos ka bez garumzimem jo diemzē telefonam nav garumzimju :(
07.04.2015 01:25 |

Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
Lai paliek.. esmu gandrīz 2x vecāka par viņu bet manā skapī arī nevalda kārtība :-D gan jau iemācīsies savākties :-D
07.04.2015 12:17 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Man drīzāk liekas, ka meitai nepatīk, tas, kas tika nopirkts. Ja drēbe patiktu, tad viņa tā nemētātos zemē. Nākamreiz labāk kopā iepērkaties, lai meita izvēlās to, kas viņai patīk.
07.04.2015 12:30 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Manā skapī arī ir nekārtība un tāpat nekad nav ko vilkt. Vecums 30+. Iesakiet ko man ar sevi darīt. Tā turpināties nedrīkst.

Autore, pieauguši cilvēki nedzīvo kā muzejā, Tu tiesām to ceri sagaidīt no tīņa? Jaunā jaka iespējams bija noslīdējusi no krēsla atzveltnes un t kreklis varbūt bija piesvidis un paredzēts mazgāšanai. Manuprāt Tu taisi problemas tur kur to nav.
Ja meitai ir par maz ar to ko Tu dodi, lai pati strāda un pelna.
07.04.2015 12:43 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
1. Lai taču viņa savas drēbes novieto, kur grib! Kpc tev jāiejaucas?
2. Izskatās, ka tu viņu esi izlutinājusi, pērkot viņai visu laiku to, ko viņai sagribas, un vēl dodot naudu.
07.04.2015 13:07 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Ok, esmu bijusi izlaistais bērns, tagad arī esmu samērā izlaista, pat jau kā pieaugušais ,bet lieta ,ko es sapratu jau tajā vecumā ,kas ir nauda un kā to pelna, lai gan manu vecāku centieni mani savākt jau bija krietni novēloti ,kad man bija 16-18. gadu , es tomēr labi apzinājos lietu vērtību ,bet es vnk gribēju jaunas lietas ,bet pēc 18.gadu vecuma, kad nācās kļūt pastāvīgai un vēl mašīnu gribējās un to vajadzēja ,tad es ļoti ātri piešāvos ,kā izturēties pret lietām ,lai tās kalpotu un nebūt tik daudz jātērējas.
Tu esi vnk izlaidusi mazo, nav tā ,ka viņa nesaprotu lietu vērtību, bet viņai vnk vajag jaunas lietas ,tu esi pieradinājusi pie tā ,ka viņai tiek pirktas jaunas un jaunas lietas ,regulāri. Drastiskas izmaiņas te nelīdzēs, būs tikai scēnas ,apvainošanās un pretošanās, sāc pamazām ,ja ,piemēram,katru nedēļu iepirkāties uz konkrētu summu ,tad samazini šo summu vai arī visu nosaki viņai mazāku budžetu nedēļai ,lai padomā ,kā izgrozīties ,tā lai pietiek ēšanai un blakus tēriņiem.
Drēbes pērc tu viņai pati vai viņa kopā ar tevi, vai viņa pati, jo var būt tiek pirkts ,tas kas viņai nepatīk ,jo arī man bija situācija ,kad mana krustmāte man pirka kleitas, daudz kleitu, mana nostāja bija ,ka es labāk plika staigāšu nekā kaut ko tādu vilkšu.
Par nevīžību ,lai ir bardaks un haoss ,bet tikai viņas istabā ,ja tas iziet ārpus viņas istabas ,samet to tur ,nekārto viņas istabu,nevāc viņas mantas ,nemazgā veļu ,bet ja viņa to kārtīgi atnes pati tev ,tad izmagāt ,bet neko vairāk, lai dzīvo savā nekārtībā vai kārtībā ,jo ko esmu sapratusi, ne visiem cilvēkiem ir nepieciešama baigā kārtībā ,viņiem šajā haosā ir sava kārtība, mana māte ir pedants, es esmu haosa cilvēks ,es nekad neko nevaru atrast ,kad viss ir kārtīgi salikts ,jo man bail to visu sabojāt.
07.04.2015 13:37 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Bērns ir jāsāk audzināt jau no mazotnes... nevis sākt par to domāt, kad bērnam 13 gadi...
07.04.2015 13:42 |

Reitings 36
Noteikti pārrunājiet to, ka citiem bērniem pasaulē vispār nav drēbju, vispār nepērk! Katrā gadījumā, ja ir pietiekami daudz drēbju tad ir labi. Bet ja prasa vēl vairāk, tad nu noteikti nevajadzētu pirkt jaunas, jo viņai tad visu laiku būs tā kā maz drēbju.:-/ Nezinu, bet savos 13 es gāju uz skolu vienā un tā pašā blūzē, biksēs, apavos. Bija ļoti, ļoti maz drēbju (2 plauktiņi) un nekad nebija frāzes "Man nav ko vilkt". Tapēc nezinu, bet noteikti jāizrunājas. ;-)
07.04.2015 13:47 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
nezinu kādās skolās jūs gājāt, bet manā skolā smējās par meitenēm, kas 2 dienas vienus un tos pašus džinsus jau uzvelk. Varbūt tagad, protams, laiki mainījušies, bet labāk liec tai meitai mieru. Tu taču nezini vai skolā viņu neapceļ, vai viņai maz ir draugi utt. Varbūt viņa savas dusmas izgāž mājās vienkārši.
07.04.2015 13:49 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Kurā skolā mācījies, ja nav noslēpums? Smieties par to, ka kādam kājās divas dienas pēc kārtas ir tie paši džinsi? Vispār tas vārdu savienojums "smieties par apģērbu" šķiet tik bērnudārzniecisks vai pat palīgskolas cienīgs. :-/
07.04.2015 14:09 |

Reitings 203
Reģ: 06.04.2015
13 gados bērnu nevajag lutināt ar drēbēm katru nedēļu, varbūt viņa tik pavirši izturas, jo zin =, ka drīz dabūs ko jaunu?

Piekrītu, šim! Padomā pati, tā taču jau ir tik tiešām izlutināšana, ja Tu tā turpināsi, drīz jau būs par vēlu, un padomā, kāda viņa izaugs?
Manuprāt, tā nav normāla audzināšana. (t) Bet tās ir manas domas, kā Tu audzini savu meitu, tā ir tava darīšana, tikai tad kad viņa izaugs, nevaino citus, bet gan SEVI.
07.04.2015 14:19 |

Reitings 2425
Undiya, nesaukšu vārdos, bet mana skola bija plus mīnus kā bagāto vecāku bērnu koncentrācijas nometne :D Iekšā tika vai nu dikti gudrie (jo skolas reitingus tomēr bija jātur augšā), vai nu tie, kuru vecāki var samaksāt par kabinetu remontiem, nosponsorēt kādus pasākumus skolā utt. Skola vispār bija diezgan slavena par kukuļņemšanu utt.. Tur jau aizgāja kādu brīdi tādās galējībās, ka kafejnīcā varēja nopirkt parasto Mangali un Evian, un ja pirki mangali, skaitījies kā nabagais :D

Bet nu, pamatskolā mācījos nenormāli drastiskā rajonā skolā, kur sports un labas atzīmes bija galvenais, kas direktori un arī skolēnus interesēja. Tur gan visi bija draugi - bagāts vai nabags, gudrāks vai stulbāks... par to skolu man ir vissiltākās atmiņas :) pamatskolā, protams, drēbju jautājums arī bija aktuāls - mūždien sazvanījāmies ar draudzenēm, lai saskaņotu kura vilks kuras krāsas bik bok džemperi, lai nesanak vienādi utt, bet tas nebija apcelšanas jautājums, bet gan kaut kāds savējā bariņa identifikācijas jautājums.

Vienkārši saku, ka meitenēm tajā vecumā, manuprāt, apģērbs ir ļoooooti svarīgs elements un ja mamma sākt ierobežot un kontrolēt ko meita velk, tas var ļoti atpoguļoties gan attiecībās ar mājiniekiem, gan skolasbiedriem (kautrēsies, izvairīsies no komunikācijas utt).
07.04.2015 14:22 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Laba grāmata :)
07.04.2015 14:24 |

Reitings 257
Reģ: 11.10.2010
13 gadi ir smags laiks katras meitenes dzīvē. Sāk interesēt pretējais dzimums, skolā sāk stingrāk atsijāt "krutos" no pārējiem.. Apģērbam diemžēl ir milzīga nozīme. Viens ir vēlme pāraudzināt meitu, otrs, likt viņai justies slikti.
Var teikt, ja aiz sevis nesavāks, neko jaunu nedabūs un tās drēbes, kas mētājas vairs neredzēs, 2x tā izdarīt un mācība būs. Bet tiešām nepirkt neko jaunu, spītēt... Meita sāks vēl vairāk dumpoties.

Šādi bērni dikti brēc pēc mīlestības. Varbūt tam visam ir pavisam cits iemesls apakšā, kādēļ viņa tāda kļuvusi? Varbūt viņu pat kas nomāc?
07.04.2015 14:25 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
jo skolas reitingus tomēr bija jātur augšā
Ar ko tad viņi turēja reitingus? Ar labu remontu skolā?
Neesi saskatījusies intriganti?
mūždien sazvanījāmies ar draudzenēm, lai saskaņotu kura vilks kuras krāsas bik bok džemperi, lai nesanak vienādi utt, bet tas nebija apcelšanas jautājums, bet gan kaut kāds savējā bariņa identifikācijas jautājums.

Es mācījos labākajā skolā pilsētā, nebūt ne mazpilsētā, bet vispār tādus brīnumus kā kaut kādu saskaņošanos, apcelšanu par apģērbu vai vēl ļaunāk - vardarbību, nebiju tur savu mūžu ne redzējusi, ne dzirdējusi.
07.04.2015 14:31 |

Reitings 36
Starpcitu, ļoti daudz apģērba šim vecumam nevajag, jo šis ir tieši tas vecums, kad pusaudzis strauji aug.;-)
07.04.2015 14:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
kamēr nebūs kārtības un cieņas pret sagādātajām lietām/drēbēm, neko jaunu un naudu nedabūs! ļoti elementāri.
un piekrītu, ka nevajag bērnu izlaist, vēlāk pašai būs grūtāk, jo augot bērnam, viņas vēlmes tikai augs, varēsi katru dienu skriet pēc jauna džemperīša :D
07.04.2015 14:35 |

Reitings 268
Reģ: 02.04.2015
Es saprotu šeit meitenes, kuras nesaprot to, ka vienaudži ņirgājas par apģērbu. Meitenes, bet tagad tā ir! Bērni ir palikuši nejauki un, jā, spēj izsmiet to, ka kāds staigā vienā jaciņā visu gadu! Un tas pats trakākais vecums ir arī līdz tiem ~15 gadiem.

Ar šo es negribu teikt, ka tagad ir jāskrien un jāgrābj drēbes meitai, bet gribēju vienkārši oponēt tās, kuras saka "manos laikos tā nebija". Nu, tagad ir!
07.04.2015 14:36 |

Reitings 2425
undiya, nu bet protams, tev kārtējo reizi savas virtuālās samazgas jāuzraksta :D neko neesmu saskatījusies :D kā jau rakstīju, skolā tika vai nu dikti gudrie (bija 3 iestājeksāmenu kārtas + intervija ar skolas vadību pēc kuras tad tika pieņemts galējais lēmums), vai nu tie, kas iepiķoja. No tādiem, kas iepiķoja un bija stulbi, bija ļoti maz ;) Tas, ka cilvēkam (jeb, ja tev tā labāk patīk - viņa vecākiem) ir nauda, nebūt nenozīmē, ka viņš ir stulbs. Tieši otrādi - tiem ir pieeja privātskolotājiem, kā arī ģimenes prestižs pieprasīja, lai bērns labi mācās! ;) Arī sportot vidusskolā nebija "stilīgi", tik vien kā 1x semestrī parādus nokārtot, jo neviens negribēja iesvīst :D Un mana skola tāda nebija vienīgā, starp citu ;)

Un par apģērbiem - jap, mēs tā darījām. Mums bija rozā dienas, džinsu dienas, wow džemperīšu dienas utt. Un arī paralēlklasesbiedrenēm tādas bija. Tas bija nez 7-8-9 klase. Nekā briesmīga tur nesaskatu :D
07.04.2015 14:44 |

Reitings 394
Reģ: 02.09.2014
Diemžēl tā ir taisnība, ka drēbju dēļ bērns tiek izsmiets, it īpaši, ja vēl pats nespēj par sevi pastāvēt. Tā ir pamatskolā, vidusskolā jau par laimi tā nedara. Tāpēc bērnam ir svarīgi ģērbties skaisti u.t.t., jo nevēlas tikt izsmiets. Šaubos vai bērns stāstītu vecākiem par to, ka skolā apsmej apģērba dēļ.
07.04.2015 14:44 |

Reitings 7
Reģ: 23.11.2011
paradise +
Arī piekrītu ka drēbju nozīme bija un jo īpaši tagad ir gana liela. Skatās,vērtē.. un no tā arī iedala savās kategorijās. Nav jābūt galējībās, bet ir svarīgi lai tās pāris tā brīža top lietas būtu.. :)
07.04.2015 14:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits