Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

UK ..

 
Reitings 193
Reģ: 19.10.2009
Labdien, dāmas.
Mēģināšu īsi, un palūgšu bez nosodošajiem komentāriem, kas man šobrīd ir nepieciešami vismazāk..
Manā dzīvē ir noticis kas tāds, ka neredzu citu izeju,kā doties dzīvot uz citu valsti. Tā kā daudzi paziņas ir Anglijā, noteikti vēlētos doties turp.
Saprotu, ka tur nav nekāds rožu dārzs, bet nerasos turp doties vieglās dzīves meklējumos , kā arī neceru uz lielo algu, vienkàrši vēlos pazust no šejienes un labi drīz.
Jautājums ir tāds - kā jūs , paziņas vai ģimene sāka/āt to visu? Ar ko sākt ? Jo kā zināms, tur esoši paziņas jau nav sevišķi ieinteresēti meklēt man dzīvesvietu vai darbu, visu nāksis darīt pašai. Bet tā kā ne man ne tuviem draugiem/radiem nav darīšanas ar braukšanu uz ārzemēm , gribētu saprast kas man būtu jāzina vai ar ko sākt. Teiksim, kā es esot šeit varētu atrast tur dzīvesvietu, vai jākārto kādi dokumenti utt. Cik naudas vajadzētu sākumam , vismaz uz mēnesi kamēr meklētu darbu? Vai varbūt darbu ir iespējams atrast jau pirms došanās turp?

Būtu ļoti pateicīga uzklausīt padomus / stāstus/ ieteikumus...
03.04.2015 14:57 |
 
Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
Dzīvokli vai istabu vari sameklēt šeit - http://www.rightmove.co.uk/
03.04.2015 15:09 |
 
Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
Pazinas tev neko nemekles, tas ir skaidrs. Es jau 5 gadus te esmu. Kad atbraucu, pirmas 3 nedelas paliku pie tantes, darbu pati mekleju, dzivesvietu ari. Sakuma jauki, ka nebija parka uz solina jagul. Darbu gaju meklet uz job centre plus, bez nekadas veiksmes, neiesaki, tad samekleju darba agenturas, tur atradu pirmo darbinu, velak kad biju apguvusi anglu valodu un biju parliecinataka, saku iet visas iestades pec kartas prasit vai nevajag darbinieku, dabuju darbu restorana un tad jau tik uz augsu..ta ka darbu iesaku pasai iestades meklet, restorani, viesnicas, veikali..ja anglu valoda nav tik laba, tad uz darba agenturam, tur tev visu samekles. Tik tajas nav stabilites, te ir darbs te nav.

Ari dzivesvietu samekleju pati, gaju polu veikalos un skatijos kam kada briva istaba, bija latviesu sieviete, sazvaniju aizgaju paskatities un parvacos. Tagad jau kaa liela meitene dzivoju dziivoklii kopa ar draugu iretu no agenturas.
Man skiet ka man lidzi bija kadi 100 marcinas tikai, jo par dzivosanu nebija jamaksa, est reizem ari pirku, bet parsvara tante par visu to rupejas, kad pasai jau bija pirma alga, tad sapirku vinai pilnu ledusskapi :)

Ir patikami ja sakuma ir pie ka palikt, ta man bija vislielaka baile ka bus parka uz solina jagul :D

Uz kuru galu Anglija dosies? Lai veicas (l)
03.04.2015 15:10 |
 
Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Ja man būtu jābrauc uz vietu, kur nebūtu iespējas pie kāda palikt, tad sākumā dzīvotu hotelī, pirmajā dienā ietu uz poļu/latviešu/lietuviešu veikaliem meklēt īres sludinājumus vai uz aģentūrām. Pilsētās, kurās tiku dzīvojusi, internetā ievietotajos dzīvokļu sludinājumos austrumeiropieši tiek diezgan ignorēti...Ar 500 gbp knapinoties varētu pietikt līdz pirmajai algai (pieņemot, ka darbs tiek atrasts pirmajā nedēļā), ja būs jādzīvo par saviem līdzekļiem, nevis jādala ar puisi u.tml.
03.04.2015 15:51 |
 
Reitings 252
Reģ: 12.12.2014
Jā - es to pasu - uz kuru Anglijas galu dosies?
Par Londonu varu teikt, ka jau pirms gadiem 3-4 darbu dabūt nebija viegli (ātri), bet šobrīd konkurence ir pieaugusi vēl vairāk.
Es arī ieteiktu ar dzīvesvietas meklejumiem neaizrauties, jo tad būsi ģeogrāfiski elastīgāka darba meklēšanas iespējās - pec tam varēsi piemeklēt dzīvesvietu. Kā arī, meklējot istabu caur internetu, var ļoti iegrābties - ir svarīgi tomēr redzēt Landlordu un mītnes visparējo stāvokli.

Ja meklēsi darbu ofisā, tad svarīgi ir atsvaidzinat savu Linkedin profilu.
03.04.2015 16:13 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Paziņa sākumā dzīvoja hostelī kamēr atrada istabu un darbu.Vasaras sezonā darba iespējas,kā man teica,ir vairāk.Lai veicas!
03.04.2015 16:22 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Atrodi kādu UK veci un visas problemas atkritīs, būs gan mājvieta gan paēdusi :-D
03.04.2015 16:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits