Man garso tomatu zupas, gan aukstas, gan siltas.
Mes musu tomatus savarama, un sakonservejam pudeles, tad ir gan mercem, gan zupam, kad vien nepieciesams.
Tiesi kremaina interese, bez biezumiem? man patik ari biezzupas.
Piemeram, tomatu zupa alla caprese, ar svaigu mozzarella di bufala, basiliks, sipols, caper, pipari, sals, skipsnina cukura, olivella, baltvina etikis. Tada vienkarsa un atri pagatavojam, gan auktu, gan siltu va est. Ja patik, kadu sirupu nedaudz klat.
Patik ari ar turku zirniem ieksa, ar chilli, ir meginata ari ar apalsinu garsu, ar burkaniem, peterliliem, seleriju, un ieksa skinka gabaliniem, grauzdini ar sezamu pa virsu.
Spaniem ir garsiga tomatu zupa ar papriku, kiploku, sipolu, un iekla liek mandelu skaidinas un Chrizo skelites.
Man patik ieksa likt kautko no siera, sataisit ricotta bumbinas ar garsaugiem, parmezana stremelites,
ari olives labi iederas,grilleti baklazani sagriezti, kadu pestu nedaudz pa virsu , vai balsamico etikis,
ja patik maigaka, kremigaka, tad tomatus sajuc ar kadu krejumigu izstradajumu.