Morāli grūti

Reitings 8
Reģ: 03.04.2015
Mana bēda ir tāda, ka dzīvoju un strādāju Rīgā, vecāki dzīvo laukos.
Rīgā īrēju kojas un pati apmaksāju gan skolu, gan kojas, gan paēdu.
Bet brīvdienās tomēr gribas aizbraukt uz tā teikt mājām, atpūsties no Rīgas kņadas, pabūt vienai savā istabā, jo kojas tomēr nogurdina.
Bet te atkal sākas bēda - mani vecāki, visvairāk tēvs mani tā teikt met laukā, mājās es varētu mierīgi izmācīties, jo pa vakariem strādāju un nav laika, kad, bet te viņš ārādas, ka es neko citu nemāku kā mācīties, ka es neko citu nedaru, ka viņam tas ir noriebies, ka man tur ir jābrauc ciemos utt. Bet mani tas reāli sāpina, jo man nav kur citur aizbraukt, man nav citas vietas kā mājas, bet arī tur es vairs tā nejūtos. Par cik man ir jāmaksā par skolu, ēdienu, kojām man visa naudiņa tā arī aiziet un nekādi nevaru sākt domāt par savu mitekli.
Tagad arī par cik 4 brīvas dieniņas gan no skolas, gan darba, laimīga atbraucu, ka beidzot varēšu izdarīt sakrājušos mājas darbus, bet nepaiet ne brīdis kā mani nolej no galvas līdz kājām "ar kakām". Ka esmu pilngadīga un man sen ir jāpazūd no šejienes (es te atbraucu tik 1-2x mēnesī uz brīvdienām).
Es saprotu, ka tā arī ir, bet, nu, ja nebūtu skola jāapmaksā, tad vēl varbūt, bet šobrīd.........
Es tā jau visu dzīvi sitos viena, bet tas ir tik sāpīgi dzīvot ar apziņo, ka nav pat mājas kur atgriezties :(
Es pat nezinu ko vēlos dzirdēt, gan jau Jūs arī mani nolamāsiet, ka vecākiem taisnība, bet tomēr sāp...
03.04.2015 12:19 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Man tētim tas pats ir, mīl it kā, ļoti pat it kā, bet tai mīlestībai viņš kā aizsargbarjeru izmanto lamuvārdus, pārmetumus, mūžīgus aizrādījumus un tamlīdzīgi. Zini kā, suns rej, kad baidās.
03.04.2015 12:57 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Saprotu, ka gribi ģimeni un māju sajūtu. Izskatās, ka pašreizējā ģimene Tev to sniegt nevar, tāpēc laikam nekas cits neatliek kā atrast to citur- draugi, otrā pusīte... Varbūt ir brāļi/ māsas, omītes, tantes, brālēni/māsīcas pie kā aizbraukt?
Īstenībā nesaprotu tādus vecākus.:-( Tiešām patīk būt vieniem? Vecumdienās oj, oj kā to nožēlos.
03.04.2015 13:07 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
es sakravātu mantas un brauktu uz kojām. ja mani nevēlas redzēt, tad neuzbāzīšos. mammai biežāk piezvanītu pa telefonu.
tev ir brāļi māsas?
viņš ir īstais tēvs vai patevs?
03.04.2015 13:15 |

Reitings 8
♥Edgars♥, es jau teicu, ka pati visu apmaksāju, naudu nekad neesmu prasījusi, jau no padsmit gadiem esmu patstāvīga. Un neesmu es staigule, pat brīžam liekas, ka viņš būtu priecīgāks, ja būtu.

Un viņš ir mans īstais tēvs :D

Un esmu jau darījusi, esmu vēlā naktī braukusi prom, kad vairs nevaru izturēt, nekontaktējusies ar viņu, viņš pat ir sūtījis sms, lūdzot piedošanu, ar piebildi, ka abi vainīgi. Bet nekas nemainās, es, tiešām, esmu izmēģinājusi visu ko spēju. Pat biju uz pāris mēnešiem ārzemēs, zvanīja, teica, cik ļoti mīl un ilgojas, bet kā atgriezos, viss pa vecam.

Diemžēl, esmu vienīgais bērns ģimenē. Arī radi citi nav, ir vecāmāte, bet viņa tāda jocīga.

Un par puišiem, man šķiet, ka man dēļ šī ir trauma un es nevienu nelaižu vairs sev klāt, es uzlieku barjeru, lai aizsargātos.

Nannerla, kā Tu ar to sadzīvo?
03.04.2015 13:26 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
izklausās pēc psiholoģiski nelīdzsvarota cilvēka. Patstāvīga esi, pati pelni, gulēt ir kur; mazohiste tu :) Kaifs tev no sāpēm, tāpēc ej atpakaļ - lūdzu tev attaisnojums tavai muļķībai. (l)

kravā mantas un liec to māju mierā. nevienam tevi tur nevajag. nomaini numuru un dzīvo laimīga tālāk, meklē, kur sev darīt pāri citviet.
03.04.2015 13:39 |

Reitings 8
Winterra, brīžam arī liekas, ka esmu nenormāla, ka zinu kur lienu, bet iekšā visu laiku doma, bet šoreiz jau būs citādi, bet, laikam, gana sevi mānījusi būšu...
Visvairāk žēl savu dzīvnieciņu, kuru kojās nevar turēt, bet ir kopš pusaudžu gadiem. Kad braucu prom, vienmēr tik skumīgs paliek.
03.04.2015 14:10 |

Reitings 12
Reģ: 03.01.2010
Vecākiem nav taisniba...
es ari dzivoju citur un kad man brivs es dodos uz vecaku māju atpušos no trokšņiem..

vnkārši tētis izgāž visu savu negatīvo uz TEvi... un arī Tev ir tiesības būt mājās..
es nezinu kādas ir Tavas attiecibas ar vecākiem bet bāztu acis viņiem ka dari visu pati un tas ir apsveicami :)
03.04.2015 14:17 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
ja mēs tā nopietni, tad tiesības būt mājās, ja nav ierakstīta kā mājas līdzīpašniece vai mantotājs, it kā jau nav..
03.04.2015 14:28 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nākamreiz, kad sāk tevi zāģēt, uzaicini kopā apsēsties pie galda un pajautā, ko tieši viņš gribētu. Kā tieši viņš ir iedomajies, ka tu šobrīd dzīvosi - kojās Rīgā un tad vēl īrēsi dzivokli kaimiņos vecākiem? Uzklausi atbildes un tad jau redzēsi tālāk. Varbūt, ka tad kad pats skaļi pateiks, sapratīs, cik absurda ir viņa uzvedība...
Kā viņiem ar mammu? Viss kārtībā? Varbūt viņam privātajā dzīvē kāda viļņošanās - vīrieši, kam parādās dāma "pa kluso" bieži sāk uzvesties pilnīgi dīvaini - tas no pieredzes.
03.04.2015 14:31 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Īstenībā tas it diezgan briesmīgi, ja nevar aizbraukt kā cilvēks pats uz savām mājām. Un patiesībā, kāda starpība cik mums gadi, ir darbs vai nav, šķirtas vai precētas... Mēs taču pavadām savu bērnību savās mājās, atmiņas. Es nerunāju par visiem vienādi, jo katram tā dzīve ir gājusi savu gaitu, bet es neredzu kur ir tā milzu problēma, ja gribas vienreiz mēnesī aizbraukt mājās, pabūt ar vecākiem un padarīt kaut ko?!
Ja mans tēvs man pateiktu, lai es nerādos savās mājās, es būtu sagrauta! Taču es arī neredzu vajadzību uzbāzties citiem ar savu klātbūtni un velti kurināt naidu! Nu ja negrib, tad lai dzīvo laimīgi. Dzīvo savu dzīvi, sities saviem spēkiem un pierādi, ka esi ko vērta! Un novēli viņiem, lai vecumdienās viņiem būtu kāds, kas padotu ūdens glāzi!
03.04.2015 14:38 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Undiya, viņš jau man vakar pats zvanīja un jautāja kā es braukšu vai atbraukt pretī, bet šorīt...

Nu, tad saki, ka nevajag tev braukt pretī, jo tāpat būs neapmierināts ar to, ka tu tur esi.
Es nebrauktu ne pa kam. Viņam nav kāda psihiska slimība?
03.04.2015 15:54 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Lolinda man ir tagad situācija, ka mani no mājas burtiski vispār izmeta, savukārt, mamma tur iemitinājusies ar savu mīļāko. Sāpīgi, bet, kā jau teica, viss ir tavās rokās, lai dibinātu sev jaunu ģimeni. Esošo neizmainīsi, kā ir tā ir.
03.04.2015 16:13 |

Reitings 72
Reģ: 19.07.2013
Ļoti skumja situācija:( Es tev iesaku nebraukt kādu laiku pie vecākiem vispār! Varbūt viņi apdomāsies un sapratīs kas un kā. Es, protams, nezinu, kādi ir tavi vecāki(kādi raksturi), bet es domāju, ka tā būs labāk. Varbūt viņi sailgosies. Mēģini kaut kā nociesties un nebraukt uz mājām..
Viss būs labi! Viss, kas notiek-notiek uz labu!:)
03.04.2015 20:39 |

10 gadi
Reitings 44013
Reģ: 11.02.2015
Zin, man izklausās, ka viņš ir greizsirdīgs uz tavām mācībām, tavu jauno dzīvi, ka esi "aizlidojusi no ligzdas", viņiem it kā nepiederi, no viņiem tev neko vairs nevajag - nu vismaz tā, kā agrāk. Protams, neloģiski, ka ar savu negativitāti viņš tikai tevi tālāk atgrūž. Bet nu tādi tie putniņi varētu būt. Bet tādu attieksmi tev noteikti nevajag paciest.

Es ieteiktu braukt pie viņiem tiešām tikai ciemos. Sanāks retāk (jo dārgāk, ilgāk un laikietilpīgāk tas viss), bet nu tas, acīmredzot, ir tas, ko tētis vēlas un vienīgo ir spējīgs pieņemt. No rīta izbraukt, kopīgi paēst pusdienas, padzert kafiju, paklačoties un braukt atpakaļ uz kojām. Jā, tas nav tas, ko tu varbūt gribi. Bet pēc visiem taviem aprakstītajiem variantiem, ka jau esi paudusi savu vilšanos par tādu attieksmi un attiecīgi ari rīkojusies, šķiet, ka tēti jau vairs nepārmācīsiet.
03.04.2015 20:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits