neiesaistīšos diskusijā, cik ir normāli saņemt, jo katram tā latiņa ir atšķirīga. arī par augstskolu beidzējiem nav, ko teikt, jo sāku strādāt jau studiju laikā, līdz ar to nav pieredzes kā zaļajam gurķim, bet, nu, mans sarkanais diploms arī nevienam īsti vajadzīgs nav bijis :D
bet par to, ka LV ir ārkārtīgi sačakarēta algu līmeņu sistēma, tas ir faktu fakts. Es atvainojos, bet, nu, kāāāā ir iespējams, ka, piemēram, labu ārzemju zīmolu veikalos LV meitenes par acu plikšķināšanu un laipnu apkalpošanu pelna pie 2tk, kamēr 50% uzņēmumu tāda alga nav pat vidēja un augsta līmeņa vadītājiem ar lielu ikdienas atbildību? pēdējā laikā sanācis pabūt intervijās, kur prasības ir diezgan augstas pat man kā savas nozares diezgan profesionālam iemītniekam, bet algas reāli smieklīgas! kopš pagājušās vasaras esmu noraidījusi 4 ļoti, ļoti interesantus darba piedāvājumus par spīti viņu centieniem kkā pievilkt manis prasīto algas līmeni.. un, nē, runa nav par kaktu kantoriem, kas nevar atļauties maksāt vai par to, vai es spēju savu mēnešalgu atpelnīt.. Vairāk par to, ka liela daļa uzņēmumu grib mega speciālistus ar superzināšanām, bet nav gatavi tajā ieguldīt, un brīdī, kad tu paskaidro, kādēļ atsakies, Tevi sāk uz kaut ko pierunāt, censties norādīt uz citiem labumiem un tml - kauns dažreiz nav?
atgriežoties pie tēmas - domāju, ka bez 3tk+ uz diviem, lai varētu normāli dzīvot, ne izdzīvot, ir pats, pats minimums man.