īsti nesaskatu sakarību starp suņa lielumu un dzīvojamo platību, viss atkarīgs no nodrošinātajām aktivitātēm. Un nereti mazās šķirnes ir daudz aktīvākas par lielajām, kam pietiek 2 reizes dienā izstaigāties pa 30 min un pārējo laiku viņi neko negrib darīt, tikai gulēt :)
Man ir džeka rasela terjers. Tieši šodien kā reiz nodomāju: "Interesanti, kurš kuram vairāk vajadzīgs- es viņam, vai viņš man" :) Ļoti mīlu viņu. Raksturs kā jau terjeram- ļoti mīlestību dodošs, jautrs, aktīvs, nešpetns, ļoti gudrs, ļoti patīk mācīties, sportot, strādāt :D un patīk izmantot cilvēku vājās vietas, ar izteiktu mednieka instinktu, širmis mežā var aizkrist ciet :D Un jā- slapjos, aukstos, vējainos, ļoti karstos laika apstākļos darīšanas darīs tikai tad, kad savādāk vairs nu nekā nevarēs, a par staigāšanu viņš mani nolamās, nekā pakļausies un ies staigāt. Kaimiņiem ar savām drāmām sniegputeņos ne reizi vien esam sagādājuši jautrus brīžus. Bet manējais tāds ir izņēmums, citi terjeri kā buldozeri iet cauri jebkādiem laika apstākļiem, negriezdami ceļu nevienam grāvim utt.