Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

dārzeņu sautējums.

 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
1. kādas garsvielas, garšaugus ierasti pievienojat dārzeņu sautējumam?

2. man šobrīd sautējas sīpols, ķiploks, burkāni, zaļie zirnīši, brokolis, puķkāposts, paprika. ko ieteiktu likt klāt, ja ar laiku plānoju vēl pievienot konservētu brieža gaļu? :)
28.03.2015 16:01 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Man gan vienmēr ir veģetārā versija, bet obligāts ir saldais krējums, tas visu padara ņammīgu. Un tad klāt vajag vien sāli un kādas citas parastās garšvielas pēc garšas.
28.03.2015 16:04 |
 
10 gadi
Reitings 4086
Reģ: 22.11.2013
Kāposts, kartupelis :)
28.03.2015 16:12 |
 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
mans jautājums bija tieši par garšvielām/garšaugiem! :-)
kas ir jūsu "parastās" & "pēc garšas"? :-):-):-)
28.03.2015 16:15 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
sāls, pipari un lauru lapa
28.03.2015 16:16 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
par saldo krējumu pirmo reizi dzirdu- kaut kas jauns. :)
Es parasti lieku kartupeli, kāpostu, burkānu, reizēm papriku un malto gaļu vai vistas fileju.
28.03.2015 16:16 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
balerīna, piparus, citronpiparus, nedaudz sāli. Uz čuju katrā ziņā :D
28.03.2015 16:17 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
parasti lieku itāļu garšvielas, dilles, dažreiz arī lokus.
28.03.2015 16:21 |
 
Reitings 197
Reģ: 15.07.2010
Man garso ar kimenem un dillem. :-)
28.03.2015 16:38 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Sauteejumus taisu parasti daarzenjus tvaiceejot kopaa ar rozmariina, timiaana zarinjiem un kjiploka daivinaam. Dazhereiz arii pielieku lauru lapu. Kad gatavs, tad uzmalju piparus. Nelieku ne saali, ne kreejumu, ar tiem garshaugiem taapat sanaak labi :)

Daarzenjus varieeju, kas man tajaa briidii ir maajaas. Vakar man bija - puravi, pukkaaposts, paprika, topinambuuri (baigi labais starp citu, pirms nedeelas tikai pirmo reizi pagarshoju) + iepriekshmineetie garshaugi.
28.03.2015 16:42 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es atkal nekad netaisu sauteejumu!Sacepu daarzenus uz pannas ar zalumiem oliivellaa un viss!Reizeem mazliet pavaaru burkaanu,bet citaadi viss paareejais loti labi garso mazliet kraukskiigs-piemeeram zalaas pupinas,saldais pipars,cukini,svaigais kaaposts utt.Brokliju un pukkaapostu es mazliet uzvaaru pirms cepsanas.Man liekas,ka ar sauteesanu pazuud taa daarzena garsa...Vienmeer lieku siipolu ,kiploku klaat un tad beigaas veel pievienoju visus iespeejamos zalumus-peetersiili utt.
Man ar krejumu buutu stipri par treknu.
28.03.2015 17:49 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es vienmēr sautējumus, zupas, mērces utt taisot sāku ar to, ka uzkarsēju karoti eļļas un tajā apcepu "aromatics" - saspiestas ķiploka daiviņas, sīpolu, bieži arī čili, ingveru, pētersīli, rozmarīnu, timiānu, ... (Ne visu kopā, bet atkarībā no tā, ko gatavo), tad metu klāt vispirms to, kas viscietākais - galviņkāposts, burkāns, brokoļa kāti, utt. Gaļu sautējumos bieži gatavoju atsevišķi no dārzeņiem un samaisu kopā neilgi pirms beigām, tāpat arī kartupeļus, ja lieku. Svarīgi zināt, kāds katram dārzenim gatavošanas laiks un kāds tev tas garšo - man personīgi daudz kas garšo kraukšķīgs, tapēc ilgu laiku tas neprasa. Bieži lieku sautējumos arī mazliet balzāmetiķa un medus. Sāli un piparus pašās beigās. Principā, ja ir laba sāls (jūras, Maldon) un labi, svaigi malti pipari, vairāk neko arī nevajag. Pie medījuma labi garšo brūklenes un dzērvenes.
28.03.2015 18:07 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Pie medījuma labi garšo brūklenes un dzērvenes.
+
Es arii galu noteikti taisiitu atseviski.
28.03.2015 18:10 |
 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
paldies - sasmēlos idejas turpmākajām reizēm. :)
šodien ar sanāca gardi - pievienoju timiānu un pētersiļus.

MaunaKea, es arī parasti dārzeņus vienkārši sacepu, bet šodien tieši pārmaiņas pēc gribējās kādu sautējumu pagatavot.
28.03.2015 19:28 |
 
Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Obligātais ir čilli pipars, dažkārt arī kečupu pielieku garšai, kamēr vēl vārās, kā arī ir savārīts dārzeņu mix speciāls sautējumam un zupām, dod tādu sātīguma garšu :)
28.03.2015 19:56 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
garsvielas- timiaans, lauru lapas, drusk saals un pipari- variaacijas visaadasdarzenu zinaa;)
28.03.2015 20:01 |
 
Reitings 191
Reģ: 07.03.2015
kāposti, burkāni, sīpols, dažreiz puķkāposti (nu principā viss, ko var ielikt sautējumā) + maltā gaļa apcepta + obligāti saldais krējums, kā jau te viena minēja + no garšvielām lauru lapa, sāls, čili, kā arī viens no sekojošajiem - timiāns, baziliks, oregano.
ja taisu ar vistas filejas gabaliņiem, tad to gatavoju karija mērcē un līdz ar to saldo krējumu lieku klāt tai un tad jaucu visu kopā ar dārzeņiem
28.03.2015 20:05 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits