Es atkal pastāvēšu par savu, ka izglītība NAV noteicošais un vienīgais faktors darba iegūšanai. Galvenais nelec augstāk par savu dirsu un nemēģini dabūt darbu, kurā izglītība ir nepieciešama. Latvijā vispār visiem smadzenes pārskalotas par to izglītību, bet patiesībā var labu darbu nogrābt arī ar smagu strādāšanu, pašizglītošanos un mērķtiecību. Pašai paziņu un draugu lokā ir gan bakalauri, gan maģistri, gan tādi, kas pēc vidusskolas sākuši rukāt vai novilkuši 1. vai 2. kursu un pametuši, bet gan izglītoto un neizglītoto starpā ir direktori, menedžeri utt.
Vēl iesaku - neklusē par to, ka meklē darbu! Facebook/Twitter utt ir ļoti spēcīgi trumpji ar kuru palīdzību var meklēt darbu. Pirmkārt, es ik dienas redzu darba sludinājumus (pasēdi stundiņu un "like" visas LV uzņēmumu lapas pēc kārtas, lai viņu ziņas parādās tavā timeline), otrkārt uzraksti sludinājumu pats, ka meklē darbu! Esmu redzējusi vairākas paziņas rīkojoties šādi un atrodot tādā veidā darbu! Sakop savu FB profilu - izņem tusiņu bildes, stulbus komentārus un ierakstus, uzbliez foršu un pamanāmu sludinājumu par to, ka meklē darbu - apraksti savas iemaņas, labās īpašības, ko tu vari darīt, kas tev padodas utt... tikai meklējot kaut ko var atrast un mūsdienās tie resursi ir tik pateicīgi, ka tas ir dienas jautājums, ja labi grib, protams :)
galu galā, šeit jau miljons reizes apspriestās e-studijas ir labākas nekā nekas un maksā ap 70eur mēnesī, ja nemaldos. Sāc strādāt, savāc nedaudz sevi rokās un paņem e-studiju kursu. 2-2.5 gadi un tu vari stāties bakalaura 3. kursā uzreiz, ja gribēsies, bet ja nē...tad būs vismaz kaut kāds diploms un nebūs jāzaudē darba gadi :)
Iespēju ir ļoti daudz!!! :) Veiksmi!!!