Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

No kā!?

 
Reitings 51
Reģ: 18.03.2015
Čau, man viss virtuvē apnicis! :'-(

Tapēc vēlos lūgt padomu, ko var pagatavot no : kartupeļiem;
1/2 galviņas kāposta;
burkāna;
tomāta;
vistas;
Un vēl šādām tādām sastāvdaļām. (l)
26.03.2015 13:05 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Sautējumu. Tikai es tomātus neliktu.
26.03.2015 13:06 |
 
Reitings 51
Reģ: 18.03.2015
Nu jā, man prasījās kaut ko oriģinālāku, zupu gatavoju, un tad iet klasika - mērces ar dažādām piedevām.
Varbūt varat vēl kaut ko ieteikt?
26.03.2015 13:07 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu ja ir olas un siers, tad sautējumu var pārvērst arī sacepumā. :D
26.03.2015 13:08 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
njā, izklausās pēc sautējuma.:-D

Ja ir olas, salātgalva, redīsi vai kas tml., krējums, citrons, vista ir vistas fileja..var pagatavot salātus. Man šodien plānā tādi...
26.03.2015 13:09 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Vistu samarinēt ar to, kas nu Tev mājās ir. Dārzeņus sagriezt palielos gabalos, izmaisīt olīveļļā + garšvielās, un visu cept krāsnī.
26.03.2015 13:09 |
 
Reitings 51
Reģ: 18.03.2015
Un kā to sacepumu labāk, vienu reizi taisīju no kartupeļiem un vēl kaut kā, laikam veģetārais, tomāts jau bija pārsulojies, kartupelis vēl pat mīksts nebija, man viņus iepriekš novārīt?

Siers, ola ir :D
26.03.2015 13:13 |
 
Reitings 51
Reģ: 18.03.2015
Sisley, izklausās forši , paskatīšos marinādes, bet par tiem dārzeņiem, viņi tiešām izcepsies? Man nekad neveicās ar viņiem :(
26.03.2015 13:13 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es tomātus lieku 5minūtes pirms ēdiens ir gatavs
26.03.2015 13:15 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kartupeļu sacepumu, kapostu/burkānu salātus (ar balzamiko etiķi), nu un no vistas, nu kaut vai vistu saldskābā mērcē. Tomātu klāt piegriez :)
26.03.2015 13:16 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Kartupeļus un citus "cietos" dārzeņus var sākumā nedaudz apvārīt, vai es vienkārši griežu smalākās šķēlītēs kartupeļus un burkānus, kā puķkāpostus, brokoļus un tml dārzeņus. Bet, ja baidies, var arī apvārīt :)
26.03.2015 13:17 |
 
Reitings 51
Reģ: 18.03.2015
57days, hm, saldskābā mērce, laikam būs jāpamēģina savā virtuvē kas veseligāks un eksotiskāks :D

Sisley - paldies :)

Man laikam radās ideja, sākumā tiešām apvārīšu kartupeļus un burkānus, tad likšu karstumizturīgajā traukā piemetīšu vēl klāt dārzeņus (saldētos) cepjamos, un sākumā laikam vista jāiemarine :)
26.03.2015 13:22 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man prata nak vairaki varianti, pat vairakam edienreizem,
bet es edu biezi vien vienkarsi un ne tas lielakas porcijas,
ganjau majas kadas garsvielas ir
un varbut paris lietas sadoma pagadat veikala
piemeram,

no kartupeliem, pagatavotu katrupelu wedges, tas daivinjas, ar nedaudz oliv ellu, juras sali, rozmarinu,
klat sagrieztu vienkarsi tomatinu, ja velas pa virsu ari nedaudz olivella, vai oregano,
un klat uz grilla pannas cepta vistas fileja.

Kapostu un burkanu sarivetu uz raupjas rives salatinjos, ar dresingu pec patikas, manuprat klat der ari vienkarsi pa virsu izspiest apelsna pusites sula, vai izfilets apelsins.

Ja, noteikti sanak ari sautejums, varbut majas ir ari sipols?

Burkans sarivets uz smalks rives pats par sevi ir salds ka deserts, var ko pielikt klat ja ir velme.

Varbut majas ir kada saistviela, tad kartupeus un burkanus sarivejot, uz raupjas vai smalkas rives, sanak pankukas.


Ir tik viens burkans?
Padalisos ar vienu recepti no vienas loooti skaistas avargramatas, kad bus burkanu laiks iespejams noderes.

Burjanu kiselis.


2 videja lieluma burkani , nomizoti, sagriezti gabalos,
1 kanela standzina
300 ml abolu sulas ( lieliski ja ir sulas spiede ;) )
1 ed.k cukura
1 ed.k. kartupelu cietes, var noteikti ari kukuruzas cieti

Gatavo

Burkanus katlina parlej ar udeni ta, lai tik nedaudz butu parklati. Pievieno kanela stndzinu un vara kamer burkani miksti. Tad iznem standzinu un udeni nolej kada traucina. Burkanus sasmalcina ar stampinu , pievieno nolieto udeni un abolu sulu. Pec vajadzibas pievieno cukuru, ja sula salda, tad nepievieno. Vara uz nelielas uguns , lidz uzmet burbuli. Neliela udens daudzuma izskidina cieti un pievieno kielim, iemaisa lidz tas ir sabiezejis . Nogriez uguni un atstaj, lai nedaudz atdziest. Kiseli pasniedz boda , parlej ar aukstu pienu.
Varbut kadai atausis bernibas atminas, un dazadi gatavotie kiseli.
26.03.2015 13:54 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
avargramatas
pavargramatas,
man diemzel pie si laptopa nav garumzimes
26.03.2015 13:56 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
zupiņa arī varētu sanākt pavasarīga :-)
26.03.2015 14:00 |
 
Reitings 649
Reģ: 31.08.2012
Tapēc vēlos lūgt padomu, ko var pagatavot no : kartupeļiem;
1/2 galviņas kāposta;
burkāna;
tomāta;
vistas;


sīpolu sagriež smaliki, sarīvē burkānu apcep uz pannas.
Vāra vistas gaļu līdz tā vidēji gatava.
liek kartupeli sagrieztu kubiciņos + burkānu sīpolus apceptos
vāra līdz gatavs
26.03.2015 14:13 |
 
Reitings 287
Reģ: 11.03.2013
Pankūkas/kotletītes....

Kartupeļus sarīvē, kāpostu viegli apvāri un smalki sakapā, sarīvē burkanu ( ja ir vēlme, ari var viegli apvārīt) , vistu arī smalki sakapā ( vista ir žāvēta vai filejas jēlas?) un klāt olu,miltus pēc vajadzības, sāls pipari pēc garšas.. Ja ir mājās rīvmaize, vari to pankūciņu / kotletīti apvārtīt rīvmaizē un cept uz pannas vai krāsnī, pēc laika tikai apgriezt vajag..

sanāk super :)
26.03.2015 14:22 |
 
Reitings 287
Reģ: 11.03.2013
tomāts paliks dekorēšanai :)
26.03.2015 14:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!