Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vienkārši, ātri, bet garšīgi

 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Gatavošana nav mana stiprākā puse, taču mācos iejusties, saņemties, trenēties. Vēršos pie jums pēc dažādām idejām, kā salīdzinoši ātri, vienkārši, bet garšīgi pagatavot dažādas maltītes, ar ko pabarot sevi un ne tikai. Kāda ir jūsu recepte, kas nu nekādi nevar neizdoties? Gardas mērces, sacepumi....derēs jebkas, kā pagatavošana nesagādā lielas galvassāpes un darbošanos virtuvē vairāku stundu garumā. Protams, internets pilns dažādu recepšu, bet klasiskas un pārbaudītas vērtības ir un paliek nemainīgas. ;-)

Varbūt jums ir kāds iedvesmojošs stāsts, kā pārvarējāt kautrību un nepārliecinātību virtuvē? :-)
24.03.2015 17:26 |
 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
(s) Atvainojos par tēmas ievietošanu nepareizajā sadaļā.
24.03.2015 17:34 |
 
Reitings 335
Reģ: 26.01.2014
Sveika, Leta!
Ļoti priecājos, ka šādu diskusiju uzsāki, jo vakar tieši ko līdzīgu šeit rakstīju, bet atsaucība bija tieši nulle. :D
Es jau trīs gadus ģimeni lutinu ar saldumiem. Mēģinu visādas kūciņas, cepumus, kēksiņus, saldos .. Un vislabāk līdz šim man ir sanākusi šokolādes kūka pēc Normunda Baranovska receptes. Es gan to recepti mazliet pamainīju, papildinot ar dažādām piedevām. Tad vēl salasījos internetā dažādas cepamo siera kūku receptes, taisīju, līdz pati sāku variēt ar dažādām sastāvdaļām un izvedoju savu.
Atceros, kad pirmo reizi izdomāju, ka kaut ko vēlos uztaisīt pati. Vecāki bija aizbraukuši un mājās bija tikai omīte. Cepu auzu pārslu cepumus. Likās, ka uz pasaules nekas vienkāršāks nevar būt! Bet nē, izrādījās, ka var gan. :D Nekas nesanāca, atdevu cepumus sunim, kuram tie ļoti garšoja un vairs neko necepu. Pagāja pusgads, pienāca Ziemassvētki un vecāki uzdāvināja šausmīgi biezu grāmatu ar saldo, kūku un citu gardumu receptēm. Sapratu, ka tā ir kā zīme, kā stimuls, ka nevaru padoties un jāturpina vismaz mēģināt cept tie gardumi. Nu es tagad cepu un cepu un mazliet sapņoju par savu mazu kafejnīciņu ar gardām kūkām, garšīgu kakao, mājīgiem dīvāniem .. nu ziniet tos meiteņu sapņus, vai ne? :D
24.03.2015 17:34 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Nepārliecinātība virtuvē pāriet ar ēst gatavošanas sākšanas nepārtrauktību, proti, kad katru dienu vairāk vai mazāk rosies virtuvē ;)
Tikko uztaisīju ātros svaigos salātus - stādiņsalātlapas, dilles, loki, puravs, redīsi, kefīrs, krējums, sāls.
24.03.2015 17:36 |
 
Reitings 335
Reģ: 26.01.2014
Ak, nu jā, tas bija mans mazais stāsts.
Aizvakar sagribējās saldējumu. Bet ņemot vērā, ka esmu slima un vīrietis pateica, ka man nevedīs saldējumu, iespītējos un uztaisīju pati. Blenderī iebēru saldētas zemenes, mellenes, upenes un avenes, pielēju apmēram glāzi piena, trešo daļu glāzes saldā krējuma, visu sablenderēju un saldējums gatavs! Ātri un garšīgi. Nu nav nekāda baigā recepte un ēdiens, bet nu garšīgi. (l)
24.03.2015 17:38 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No saldumiem ātri var pagatavot saldo bruneti. Visgardāk ēst nākamajā dienā.. vai pat dienu pēc.. :)
http://www.kikasvirtuve.lv/2011/09/sokolades-desa-salda-brunete.html
nelieku tik daudz kakao, kā norādīts receptē, pievienoju rumā izmērcētas rozīnes, riekstus, cepumus.. :)
24.03.2015 17:46 |
 
Reitings 188
Reģ: 17.03.2015
Varu padalīties ar savām iecienītākajām vienkāršajām receptēm:

http://www.therawtarian.com/raw-tomato-soup-recipe
Svaigēdāju tomātu zupa. Sākumā mani mulsināja tomātu, ūdens un riekstu blenderēšana kopā, bet patiesībā ir ļoti garšīgi. Nedaudz pamainīju recepti un pieliku papildus klāt saulē kaltētus tomātus un svaigu baziliku.

http://juliasalbum.com/2014/06/spinach-and-mushroom-quinoa-recipe/
Kvinoja ar spinātiem un sēnēm.

http://hurrythefoodup.com/chickpea-spinach-salad/
Turku zirņu, fetas un spinātu salāti. Ļoti ātri pagatavojami un pietiekami sātīgi, lai aizstātu pusdienas.
24.03.2015 17:47 |
 
Reitings 195
Reģ: 22.01.2015
vienkārši, ātri un garšīgi labi atbilst manam tvaicējamajam katlam.

uzvāru ūdeni, sametu caurumainajā katlā iekšā brokoli, puķkāpostu un burkānu ripiņās un tvaicēju aptuveni 30min. ja tvaicēs par maz, tad dārzeņi loģiski būs mazliet cietāki, bet, ja tvaicēs par daudz, tad tie sakritīs putrā. es saku, ka viennozīmīgi negaršīgāk ir putrā, jo tad viņi vienkārši šķīst mutē :-D
klāt var vai nu sautētu vistu vai kādu citu gaļu. šodien klāt ēdu lasi - nogriež 2cm biezu filejas (?) šķēli, pannā uzkarsē mazliet sviesta un vienkārši katru pusi 4min cep. bez jebkādām garšvielām. ļoooti garšīgi :-)
24.03.2015 17:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits