Draugam tuvojas dzimšanas diena... Un man nu ļoooti gribētos iepriecināt viņu ar pašceptu šokolādes kūku, bet ir viena problēma- NEPROTU. ( Saldie viespār nav mans *jājamzirdziņš* )
Lūdzu, padalieties ar vienkāršām , bet gardām receptēm.
P.S. Biskvītus,laikam, prātīgāk būtu pirkt, jo mana cepeškrāsns ir zem katras kritikas.. tad nu ,saliekot sūdīgu krāsni un sūdīgu pavāru, diez vai iznākums būs labs :D
Brrr, kas tad Tev tur sanāks? Priekš kam Tev vispār biskvīteni? Pameklē kādu franču vai amerikāņu šokolādes kuku un aidā (esmu taisījusi, bet neatceros, pēc kādām konkrēti receptēm).
Es ieteiktu trīs krāsu šokolādes kūku. Ieraksti googl'ē, man nesanāk iekopēt caur telefonu. Cepeškrāsni nevajag, un ir riktīgi šokolādīga+daudz nevar apēst, jo salda. :)
Ja taisītu šokolādes kūku, tad noteikti ko tml - bez miltiem, garšo dievīgi (l)
Šo gan es taisu nedaudz savādāk - izcepto "plāceni" griežu uz pusēm, un karameļu kremu smērēju arī pa vidu. Neesmu nekad arī likusi to maskarpones virsu, nezinu - varbūt tā ir vēl labāk :)
Krēmam izmantoju Pūres karameļu krēmu
Tā ieliktā šokolādes kūka bez miltiem ir debešķīga un dekorēt, pildīt var ar jebko. Uz Lieldienām cepšu šo kūku un vedīšu mammai, viņa vēl šādu nav baudījusi. :-)
Sisley, esmu likusi visus krēmsierus pēc kārtas, nav obligāti maskarponi. Esmu likusi ar un bez karameļu mērces. Esmu likusi arī saldo krējumu. Pa virsu jau atkarībā no sezonas - zemenes, avenes, mellenes, riekstus.
Bet vislabākā man sanāca ar krēmsieru, avenēm un klāt vēl aveņu mērci. Ahh, pilnīgi siekalas mutē un pie kafijas tases tagad tādu dienu gabaliņu labprāt apēstu. (l)
Gurri1, viennozīmīgi iesaku. Varbūt rotāšanai Tev, kas cits būs jāizvēlas, jo avenes atsaldētas nebūs tik skaistas, bet mērcei noteikti vari izmantot. Es vienkārši sablenderēju avenes ar čut, čut cukuru.
200 g tumshas shokolaades
200 g sviesta
4 olas
2 dl cukurs
2 dl milti
1 tk cepampulveris
shokolaadi izkausee kopaa ar sviestu uudens peldee, cukuru puto kopaa ar olaam liidz masa ir gaisiiga un cukurs daudz maz izkusis,
pie olu cukura masas leeni lej klaat padzisushu shokolaades /sviesta masu
miltus kopaa ar cepampulveri pa druskai sijaa klaat masai un uzmaniigi iemaisa masaa
170 graados. cik igi gan nezinu, bet ar kocinju paarbaudot var noteikt kuukas gataviibu. kuukai nav jaabuut 100% izcepushai, kocinjam jaabuut mazliet mitram, jo kukai jaanostaav liidz naakoshajai dienai, kad taa garsho vislabaak.