cik daudz jūs būtu gatavas atdot?

Reitings 39
Reģ: 04.01.2015
Cik daudz jūs būtu gatavas upurēt karjerai, kurā jums būtu augstākas spējas kā vidējam statistiskajam darbonim un arī liela interese?

Esmu šādā situācijā. Esmu upurējusi draugus, attiecības, nervus. Profesija ārkārtīgi prasīga, liela konkurence, naudas kalnus gan nevar raust. Šogad strādāju, katru dienu kā uz adatām. Paralēli stājos maģistrantūrā, kas nozīmēja dokumentu vākšanas, mācīšanos vakaros pēc darba, dažādu analīžu un motivācijas vēstuļu rakstīšanu, intervijas. Piektdien saņēmu vēstuli, ka esmu uzņemta universitātē, kas Lielbritānijā ir otra labākā jomā, tūlīt aiz Kembridžas. Sākumā priecājos, uz dienām divām izrāvos no stresa (iepriekš domāju, ka nekad nekur netikšu uzņemta), tad sāku domāt, ka ja jau mani uzņēma, tad gan jau bija zema konkurence, tātad slikta programma, tātad neperspektīva utt. (t) Lasīju par studēšanu, gana daudzi rakstīja, ka programmu grūti pabeigt. Tālāk plānoju doktorantūru, kurā iekļūst parasti tie ar izcilību maģistros, nevis tie, kas vienkārši pabeiguši. Paredzu, ka karjerai upurēšu vēl vairāk nekā esmu upurējusi līdz šim. Tomēr reizēm šaubos, vai tas ir tā vērts. Reizēm atkal šķiet, ka tas ir labākais, ko ar savu dzīvi varu izdarīt.

Nesen dzīvoju kopā ar meiteni, kas arī bija maģistrante ļoti labā universitātē. Draugu viņai bija ļoti maz, attiecību nebija, totāla depresija, universitātē notiekošā dēļ ne reizi vien raudāja, 24/7 tika veltīts mācībām, visa nauda aizgāja mācībām.

Ko domājat par šāda veida dzīvi?
22.03.2015 22:09 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Mani karjera vispār neinteresē,vēlos maksimāli veltīt laiku ģimenes dzīvei un attiecībām, kā arī hobijiem un sirdslietām.
22.03.2015 22:37 |

Reitings 39
Gribi teikt, ka visi, kas mācās labās augstskolās un iegūst doktora grādu ir vientuļi un depresīvi?

Tas no daudz kā atkarīgs - gan no jomas, kuru studē, gan no cilvēka spējām, gan no viņa finansēm, gan nākotnes mērķiem, kas tagadnē notiekošajam piešķir vairāk vai mazāk nozīmes un var iedzīt lielā stresā. Visi nav vientuļi un depresīvi, bet neprecētība un joki par nāvi ir ļoti izplatīta parādība kā tajos virs 20, tā arī 30 un 40 :D Runāju gan tikai par savu jomu un savu nelielo pieredzi.

Mani karjera vispār neinteresē,vēlos maksimāli veltīt laiku ģimenes dzīvei un attiecībām, kā arī hobijiem un sirdslietām.

Reizēm man ir žēl, ka nevaru ko tādu teikt par sevi :-)
22.03.2015 22:40 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Piekritīšu... :)
Es priecājos par tādām sievietēm kā autore!

Tad tik uz priekšu un mācies, attīsti sevi! Visi nav vienādi. Katram savs dzīves ceļš ejams.
22.03.2015 22:42 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Varbūt vajag augstākus mērķus? Man arī reti ir gandarījuma sajūta, bet varbūt šobrīd arī īsti nav nekā, par ko justies īpaši pašapmierinātai.

Droši vien sava patiesība tur ir. Uz mani jau no bērnības visi likuši lielas cerības, ko līdz vienam brīdim it kā izdevās īstenot. Bet sajūtas apmēram tādas - kad mērķis sasniegts, tad nevaru beigt domāt tām lietām, kas varbūt neizdevās tik nevainojami, kā būtu gribējies. Vai arī, ka tas jau nekas tāds sevišķs nav un vajag vēl to un to citu izdarīt. Sanāk, ka apkārt visi (ģimene, draugs) priecājas, bet man ir tāda muļķīga tukšuma sajūta.

Pēdējo pusgadu vispār uznācis pilnīgs pagurums un apātija. Domāju, vai man izdosies vispār pabeigt maģistru?
22.03.2015 22:43 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
godīgi sakot, esmu pārsteigta, ka tik daudz meiteņu norāda, ka karjera nav priekš viņām (tas nav nekas slikts, vien manas pārdomas). vnk manas sajūtas, kad es pašreiz izmisīgi cenšos saprast, kurā jomā es vēlos sevi realizēt, nav no patīkamākajām. no malas varētu šķist - kas man nekaiš, darbs kaulus nelauž, alga neslikta.. bet es gribu sasniegt kaut ko aizraujošu :D
22.03.2015 22:44 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es pazīstu trīs tādas karjeristes - viņām tagad ir ap 40 gadu. Viena mēģināja izdarīt pašnāvību, otra-sirgst ar depresiju, trešā ar diezgan lieliem putniem galvā, tāpēc tas bremzē turpmāku karjeras izaugsmi. Dzīvē vajag līdzsvaru- savs laiks karjerai, savs-personiskajai dzīvei. Izjaucot šo līdzsvaru, nekas labs nav gaidāms.
22.03.2015 22:48 |

Reitings 480
Reģ: 29.01.2009
DARI!
esmu šobrīd ārvalstīs doktorantūrā un biju maģistrantūrā. Ja kas interesē - privāti.
Esmu laimīga ar savu izvēli :)
22.03.2015 22:53 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ir tikai daži cilvēki katram no mums, uz kuriem mēs varam paļauties VIENMĒR un kurus varam paņemt savā emocionālajā atbildībā/finansiālajā apgādībā. Ar gadiem tas kļūst arvien izteiktāk - ģimene un pāris draugi. Par sevi jūtu par pienākumu dzīties un cīnīties par tādu izglītību, lai tuvākajiem varētu palīdzēt vecumdienās.

Cik tad ilgi vidēji ir mācības? 4-6 gadi? Un cik ilgs ir cilvēka mūžs? Cik ilgi Tev ar iegūto vai neiegūto izglītību un prasmēm jādzīvo, jāstrādā? Un kādi darbi ...
Jā, es noteikti upurētu pāris gadus, lai ar attīstītajām lietām un smadzenēm dzīvotu labāk un drošāk turpmākos 30-50 gadus. Protams, neaizmirstot par mūžizglītības iespējām.
Piemēram, šobrīd es upurēju pāris gadus, lai atkal varētu mācīties.

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Droši vien sava patiesība tur ir. Uz mani jau no bērnības visi likuši lielas cerības, ko līdz vienam brīdim it kā izdevās īstenot. Bet sajūtas apmēram tādas - kad mērķis sasniegts, tad nevaru beigt domāt tām lietām, kas varbūt neizdevās tik nevainojami, kā būtu gribējies. Vai arī, ka tas jau nekas tāds sevišķs nav un vajag vēl to un to citu izdarīt. Sanāk, ka apkārt visi (ģimene, draugs) priecājas, bet man ir tāda muļķīga tukšuma sajūta.

Pēdējo pusgadu vispār uznācis pilnīgs pagurums un apātija. Domāju, vai man izdosies vispār pabeigt maģistru?

Līdzīga situācijai manai. Jūtos apmēram tā: "high expectations, low self esteem". Šobrīd pamatīgi piebremzēju, nešaustu sevi par neveiksmēm, ja tādas ir, priecājos par sīkumiem un karjeru/izglītību prioritāšu skalā esmu nolikusi dikti zemu. Jūtos daudz, daudz labāk! Laikam biežāk jāpaļaujas uz iekšējām sajūtām.
Arī šogad beidzu maģistrus, un jutos līdzīgi. :( Paņēmu mēnesi atvaļinājumu, un šobrīd šķiet - jā, es to varu! :)
Veiksmi!

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Starp citu, starp izcilu izglītību un karjeru ne vienmēr jāliek vienādības zīme. Es noteikti neesmu karjeriste, bet izglītība ir mana prioritāte.
22.03.2015 22:55 |

Reitings 4628
Arī šogad beidzu maģistrus, un jutos līdzīgi. Paņēmu mēnesi atvaļinājumu, un šobrīd šķiet - jā, es to varu!
Veiksmi!

Paldies! :)
22.03.2015 22:58 |

Reitings 39

Ak, perfekcionisms :D Es pati ilgi mēģināju tikt no tā vaļā, un kaut kā man tas beidzot ir izdevies. Arī vecāki bija ieaudzinājuši, kā nevienam vien. Pēdējā laikā esmu atradusi spēcīgu sense of self, un vairs nedomāju par citu gaidām no manis, domāju tikai par to, ko pati no sevis sagaidu un kā šīs gaidas attaisnot. Un ja nav gandarījuma, tad pieņemu, ka mērķis bijis zemāks par potenciālu, tātad jāskatās augstāk.

Es pazīstu trīs tādas karjeristes - viņām tagad ir ap 40 gadu. Viena mēģināja izdarīt pašnāvību, otra-sirgst ar depresiju, trešā ar diezgan lieliem putniem galvā

Depresija un pašnāvnieciskums man ir ļoti labi pazīstamas tēmas. Ar laiku tas viss ir tikai mazinājies, lai gan karjeras plāni no dzīves izstumj arvien vairāk blakuslietu. Nezinu gan, kā būs nākotnē.
22.03.2015 23:04 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Atbildot uz jautājumu: "Cik daudz būtu gatava ziedot?" Principā daudz. Cits jautājums, cik es varētu sevi piespiest panākt visu, ko gribētos. Reizēm uz to man bremzes ieslēdzās :D Pašai par nožēlu. Draugus, ģimeni ziedot - jā, varētu. Varbūt tāpēc tik viegli to saki, ka nav man neviena cilvēka, kurš 100% saprastu mani un atbalstītu jebkurā dzīves situācijā, kuram visu, visu varētu atklāt. Pati par sevi vairāk. Viena cenšos, viena paraudu, viena eju tālāk. ;)
22.03.2015 23:07 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Ja man butu jaizdara izvele, tad es iedomatos sevi uz naaves gultas. Vai es nozhelotu, ka man nav gimenes,vai ari butu lepna, ka mans vards ir nozimigs nozaree un nekas, ka neviens asaru nenobirdinas par mani?
Un kapec tadas galejibas? Noteikti visu var apvienot, ziedojot tam paaris gadus un tad nemt no visa pa druskai.
22.03.2015 23:14 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es domāju, ka tu esi malacis! Nav prāta darbs izniekot savu talantu! You go, get it, girl! ;-)
22.03.2015 23:18 |

Reitings 4628
Pēdējā laikā esmu atradusi spēcīgu sense of self, un vairs nedomāju par citu gaidām no manis, domāju tikai par to, ko pati no sevis sagaidu un kā šīs gaidas attaisnot.

Varbūt vari pastāstīt sīkāk par šo - kā izdevās? Es visu ļoti saprotu, ka tā tam vajadzētu būt, bet realitātē vienmēr pa galvu maisās, ka jābūt tā un kādam citam ir šitā un tā tālāk un tā joprojām...
22.03.2015 23:20 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Ļoti labprāt ar tevi iepazītos, jo šajā diskusijā saskatu daudz no sevis, bet tā publiski runāt par savu pieredzi detalizēti īsti negribās. Ja ir interese, varbūt uzraksti man privāti? :)
Īsumā ir tā, ka esmu beigusi vienu pasaules top 20 univeristāti un šobrīd esmu ceļā uz to, lai beigtu top 5 pasaules universitāti.
Teikšu tā - gājis ir visādi, bet nebūt ne viss ir traģiski! Ja galva ir uz pleciem, tad paliek laiks arī citām lietām. Protams, ir jārēķinās, ka nebūsi tur labākā, jo vispārējais līmenis būs ļoti augsts. Taču varu teikt, ka daudziem maniem kursabiedriem ir gan attiecības, gan draudzības. Daudziem tās izveidojās univeristātē. :-D Domāju, ka atslēga ir tajā, ka jāmeklē draudzība un attiecības sev līdzīgo vidū. Cilvēki, kuri paši ir ar līdzīgām interesēm un prioritātēm, tevi saprastīs. :)
22.03.2015 23:34 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nekad tā nevarētu , ja kaut kas ir mans , tas ir mans tāpat bez kaut kādas mistiskas uzupurēšanās, man patīk pa dzīvi iet ar vieglumu , mans būs mans neatkarīgi no nekā ;)
22.03.2015 23:40 |

Reitings 39
Atbildot uz jautājumu: "Cik daudz būtu gatava ziedot?" Principā daudz. Cits jautājums, cik es varētu sevi piespiest panākt visu, ko gribētos. Reizēm uz to man bremzes ieslēdzās

Tas ir tikai dabiski. Es parasti cenšos sevi nostādīt situācijās, kurās vairs nav citas izvēles kā vien iet tālāk, reizēm tas daudz ko atrisina. Kauns būtu griezties apkārt un atmest visam ar roku. Un zinu, ka pēc mēneša, gada, un it sevišķi uz minētās nāves gultas smagi nožēlotu gļēvulību, slinkumu, kaprīzes. Protams, nervi man ir čupā, nekāda paradīze nav, bet varbūt vari izmēģināt ko līdzīgu.

Varbūt vari pastāstīt sīkāk par šo - kā izdevās? Es visu ļoti saprotu, ka tā tam vajadzētu būt, bet realitātē vienmēr pa galvu maisās, ka jābūt tā un kādam citam ir šitā un tā tālāk un tā joprojām...

Man pirmais īstais darbs ir ļoti izmainījis perspektīvu. Rīgā viss bija salīdzinoši relaksēti, varēju ieciklēties uz visa perfekcionēšanu, cilvēku arī maz, visi visus zina, sāku uztraukties par to, ko šie cilvēki par mani domā, ko gaida u.tml. Tagad dzīvoju lielpilsētā, kur varu būt gandrīz vai anonīma un visiem ir par mani vienalga. Konkurence arī te liela, vienīgā stratēģija ir mēģināt, mēģināt, mēģināt atkal, kamēr izdodas, visi tā dara. Ieciklēties uz vienu lietu un visu uz sīkumu rēķina novilcināt ir sliktākais, ko var sev nodarīt. Jā, varbūt būs nevainojami, bet pa to laiku nevīžīgāki cilvēki būs daudz vairāk sasnieguši. Tad kāda jēga no perfekcijas? Ja es būtu palikusi Rīgā, tad visticamāk joprojām būtu perfekcioniste, lai gan droši apgalvot nevaru.

Ak jā, paldies NordicBelle un Kerijai un Zvēram (l) Pirmo reizi saņemu tik daudz labu vārdu.
22.03.2015 23:44 |

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Es teiktu "you go, girl" :) Pilnīgi nopietni! Te apkārt ir tik daudz viduvējību. Pabeidz kaut kādus parastus bakalaurus, iekārtojas kaut kādā parastā biroja darbā, dzīvo kopā ar kaut kādu parastu džeku un dzīvo savu parasto dzīvo. Apbrīnoju cilvēkus, kas spēj kaut ko vairāk.
22.03.2015 23:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits