Valerija
Gazele,vari padalīties ar baklažānu lazanjas recepti??
Bus bez garumzimem, pie si laptopa nav pieejamas.
Lasagna, kura pastas plaksnisu vieta tiek liktas grilletu baklazanu skelites –
lavagnetta di melanzane. Vai bij domats, kura sastava ieksa ir baklazans –
lasagn alla Norma.
Abas isuma aprakstisu.
Lasagnetta di melanzane.
Nepieciesams , 4 normala leiluma baklazani, 2-3 mozzarella bambina (man patik di bufola), 150 g
prosciutto cotto, varits skinkis, 1 videja leiluma sipols, 1 l tomatu merce –
salsa di pomodoro, sarivets parmigano, 100 g rivmaize, 2 olas, svaigs baziliks, olivella, sals, pipari.
Gatavosana
Ka pirmo, laicigi tiek sakti gatavoti baklazani. Baklazanus sagriez apteram pus cm biezas gareniskas skelites. Lai sagrieztos baklazanus atudenotu, izvilktu lieko udeni, tos izkarto trauka, es parasti invelo to trauku kura nokas pastu, izkarto plaksnites un kartigi apkaisa ar raupjo sali, es nemu juras sali. Atstaj ta apkaisitu ar sali uz kadam 2 h. var virsu kadu nelielu svarinu uzlikt.
Saja laika pagatavo sarkano merci, kada jau kuram patik. Klasiska, smalki sagrieztu sipolu apcepina olivella, tad pievieno tomatu merci, saliti, piparus, kad veidojas burbuli, uz lenakas uguns, un beigas pieliek svaigu baziliku, un atstaj stavet zem vaka.
Kad pagajis laiks, tira udeni noskalo baklazanus no lieka sals un liek uz virtuves salvetem vai dvielisiem nosusinaties.
Baklazanus var panet var ne, e ska kuro reizi. Pane ola un rivmaize. Un tad apgrille, apcep.
Kad gatavs, var sakt trauku gatavot. Ieelo trauku un ieklaj pamata nedaudz sagatavoto tomatu merci un klaj pirmo kartu ar gatavajam baklazana skelitem, lai nosedz visu. Tad tiek virsu klats
prosciutto-skinkis, un seko sagriezta mozzarela. Pa virsu merce un atkal baklazani, prosciutto cotto, mozzarella, merce un ta uz prieksu. Lai butu suligak nosledz ar merces kartu, un parkaisa ar parmigano, ja patik var pa virsu oregano. Krasni apm. 180 uz 30 – 40 min. Tad sledz krasni ara un atstaj izslegta krasni vel kadas 20 min lenam mainoties temp.
Ja velas vegitaru, gatavo bez skinka.
Lasagna alla Norma.
Nepieciesams , 250 g lasagna pasta ar olu, apm. 1 kg tomati bez mizas, sava sula –
pomodori pelati, pus kg baklazana,
Ricotta salata – sala ricota, stinga, kas paredzeta rivesanai, 1 kg
ricotta vaccino - govs piena, krmam, 200 ml pilnpiena svaigs piens, vai panna di cucina, vai ko vieglu, krejumveidigu,pec patikas, kiploks, olivella, sals, pipari, svaigs baziliks, muskatrieksts.
Gatavosana
Ka pirmo pagatavo tomatu merci. Olivella ar kiplocinu , klat tomatu merce sava sula, sals, pipari, beigas, kad gatava pievieno svaigu baziliku.
Ka nakamos gatavo baklazanus. Sagriez apmeram centimetru bizas skelites, var nedudz apziest ar olivellu, un tad uz grilla vai grilla pannas pagatavo zeltaini brunus. Kad grilletie baklazani ir atdzisusi sagriez tos kubinos.
Nakamais, ricotta krema gatavosana.
Bloda samais ricotta sieru ar pilnpienu/panna di cucina/ kas kremigs, ar veja slotu, vai miksera palidzibu samaisa viendabiga, kremiga masa, pievieno skipsninu sals, piparus un ierive muskatriekstu.
Ka nakamo sarive salo, cieto ricotta sieru uz raupjas rives.
Kad viss gatavs, var sakt trauka kartot pa slaniem. Pamatni ieello un ieklaj sagatavoto tomatu merci un virsu liek lasagna pastas plaksnes, un var sakt. Tomatu merce, tad pagatavotais ricotta krems, virsu liek griletos, sagrieztos baklazanus, un virsu riveto salo ricottu. Un var sakt nakamo tinki, plaksnites, tomatu merce , ricotta krems, baklazani, riveta ricotta un uz prieksu.
Augsejo kartu nobeidz ar ricotas kremu un baklazaniem.
Var papildinat pec patikas, un pielagot, ja kas garso, vai neiet pie sirds.
Krasni uz 220 , 20 minutes apmeram.
Lai labi garso.
:)