Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Krutis mainas jau grutniecibas laika un var palikt strijainas pat, ja nebaro. Es zinu maminu, kura baroja divus bernus savus un krutis ir ideala stavokli.
24.03.2015 10:20 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Stella, nu es ceru , ka atbildēju uz tavu jautājumu vismaz par sevi. :)

Vai ir kāds paņēmiens kā izvairīties no krūšu sabojāšanas?

Vairāk kā pus gadu saaugu ar push up , nēsāju 00-24

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
blakus apsēžas cilvēks, es uz viņu paskatos.

Es necenšlos celt kašķi. Es vienkārši rēķinu līdzi laiku.

Ja tuvumā apsēžas cilvēks, es arī uzmetu aci vai rādiusā viss ir kārtībā. Tomēr, tās ir dažas sekundes, ja vispār sanāk vairāk kā divas.

Tātad, - mamma pieiet pie galdiņa. Viņai ir janoparko rati, no ratiem jāizņem bērns. Ap šo laiku jau ir sacelts troksnis, kas nozīmē, ka Tu jau esi paskatījusies vai viss ir kārtībā.
Tālak viņai ir jāiekārtojas krēslā, jāieriktē bēbi pozā, jāatsvabina sevi no drēbēm (krekliņa, krūstura), jāpieliek mazais pie krūts. Lai to visu pamanītu ir jāskatās krietni ilgāk kā parastu situācijas novērtēšanas laiku.

Tātad, Tu nevis skatījies vai nevajag somu noņemt, bet skatījies, jo viņa komentēja. Tātad, nevis tu redzēji pliku krūti vicinamies gar degunu, bet zīdīšanas procesu. Jo sēžot blakus, no sāna, īsti nav iespējams ieraudzīt pliku krūti.
To, ka var nepatikt komentāri - to es pieņemu kā normālu. Bet ko darītu, ja šī māmiņa runātu pa telefonu vai ar draudzeni par sāpošiem krūtsgaliem un šuvēm? :D
Labi, tā nav tēma, kuru apspriest citiem dzirdot, bet cilvēki arī bez bērniem mēdz apspriest tādas lietas pie galdiņiem, ka dūša tiešām apraujas. Piemēram, rotta vīrusi un co. :D Tādēļ, taču nevienu neizraida no iestādes.

Pareizāk, manuprāt, šādā situācijā būtu palūgt pašai mātei mazliet klusāk uzvesties. Un tad rīkoties attiecīgi pēc tā cik adekvāti viņa ir spējīga uztvert Tavu lūgumu. Nevis automātiski lūgt viņu likvidēt, pārsēdināt vai vienalga.

10 gadi
Reitings 2746
Oi, zile , es tiesam neizlasiju tavu komentaru :D:D

10 gadi
Reitings 2746
Es bez pushupa staigaju, vasara reti velku krusturi un krutis nav mainijusas. Teiksu , ka pirmais gads pec berna, krutis bij savadakas, bet tagad atkal ir tadas kaa agrak.
24.03.2015 10:22 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man nešķiet, ka tas ir piedienīgi. Tāpat es nevarētu savu radu - vīriešu klātbūtnē to darīt, lai cik tas "dabiski" arī nebūtu. Ja mēs ikdienā kautrējamies tēvam rādīt kailas krūtis, kādēļ, lai tas būtu normāli zīdīšanas laikā?? Tās taču tās pašas krūtis vien ir!
Man gan vispār barošana ar krūti liekas pretīga, bet, ko nu es sajēdzu, man nav bērnu.
24.03.2015 10:25 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Stella, Tu runā tā, itkā būtu man blakus sēdējusi un redzējusi visu situāciju. Tev tas pašai nešķiet dīvaini? :) Diemžēl Tevis aprakstītais garais sagatavošanās process nenotika.

Par māti runājot, es viņai ieminējos, ka es ēdu un man nav īpaši patīkami. Viņai bija vienalga. Secīgi, man viņa un viņas bērns tāpat. :)
24.03.2015 10:28 |

10 gadi
Reitings 3922
Nē, dīvaini nešķiet. Parasti, ja cilvēks cilvēkam kaut ko stāsta viņš seko līdzi stāstam. Man šķiet tikai pašsaprotami izvērtēt situāciju ar visiem tās aspektiem pirms pieņemt to par baltu patiesību tikai tādēļ, ka dzirdēts.

Ja nenotika, tad viņai bija pie galdiņa jāpiesēžas jau ar atsvabinātiem labumiem. Bet, jebkurā gadījumā, es nedomāju, ka traucēja tik daudz pati barošana ka šī procesa komentēšana.
Ja māte nereaģēja, tad nereaģēja. Tad jāvēršas pie personāla. Neko darīt, tāda dzīve. Iepriekš gan neminēji, ka runāji ar šo māti. Bet varbūt palaidu garām.
24.03.2015 10:32 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Ehh, nu vai nav vienalga?
Tās kuras baro, baros, tās kuras streso, stresos arī tālāk!
Nu kāda jēga kašķēties?
Man, personīgi, absolūti vienalga, vai mamma baro bēbi, vai resnai dūdai mazi šortiņi. Nesaprotu, kādiem tarakāniem jābūt galvā, lai vispār par ko tādu satrauktos, domātu un vēl stresotu!?
24.03.2015 10:32 |

Reitings 2342
Stella, esmu te vairākkārt uzsvērusi, ka būtiska ir attieksme. Neredzu problēmu mātei pienākt pie manis un palūgt atbrīvot tieši to galdiņu, jo citur daudz cilvēki/šis galdiņš stūrī vai vēl kas, jo bēbis ļoti grib ēst, un lakats mājās palika. Reakcija būtu viena - skats pār plecu, kur brīva vieta, un pazustu. Vai, ja redz, ka lakats uz somas mētājas, palūgt vai nevar aizņemties. Nedomāju, ka būtu kāda, kas bļautu "Nē!". Nevajag pozicionēt mātes kā kaut ko tik īpašu, ka elementāra pieklājība uz tām neattiecas.
24.03.2015 10:36 |

10 gadi
Reitings 3922
Es neesmu centusies rīcību attaisnot vai uzsvērt kā nenormālu. Visas diskusijas garumā es centos noskaidrot tikai to kādēļ pret vienām krūtīm attieksme ir ok, bet no citām jāvemj, jāģībst - nezinu, kas vēl.

Jā, man šķiet amorāli salīdzināt bērna ēdināšanu ar izkārnīšanos. Jo starp zīdaini un pieaugušu cilvēku ir ļoti liela atšķirība. Bet šo jautājumu es neskaidroju Tavā virzienā.
Neesmu teikusi, ka nav mammas - visurgājējas. Tāpat, neesmu teikusi, ka mātēm pienākas vai nepienākas privilēģijas. Neesmu arī minējusi savu viedokli par barošanas telpām un tamlīdzīgi.
Tāpat, neesmu teikusi, ka pašai patīk vai nepatīk krūtsbarošanas process.

Es ļoti labi saprotu, to stāsta pusi, kurā var būt neērti. Es nesaprotu, kādēļ šāds neērtums ar lielu pompozitāti ir jāsauc par nelabuma izraisītāju. To gan arī neadresēju Tavā virzienā, bet kopumā.
Un kā jau minēju - ja pirms sūdzībām personālam veidoji kontaktu ar māti, tas būtiski maina situāciju. Jo, bērna barošana ir dabisks process, bet tik pat dabīgi ir ieklausīties apkārtējos. Ignorēšana (tapat kā agresija), protams, nav risinājums.
24.03.2015 10:43 |

Reitings 2342
Labi, ne Tu, bet te viena cita aktīviste man pārmeta, ka man mātes un mājsaimnieces nav autoritāte. Bet kāpēc, lai būtu? Šāds uzskats par savu statusu, manuprāt, ir pamats neveselīgas komunikācijas sākumam. Jo, ja godīgi, ja man šāda autoritāte pavēles formā pateiktu, lai es viņu palaižu kasē pa priekšu, atbrīvoju galdiņu, es to nedarītu. Tajā pašā laikā, ja cilvēks pret mani būs laipns, es būšu atsaucīga. Pieklājība ir cieņas izrādīšana pret otru, kas veicina izpratni par otra vajadzībām un rada vēlmi palīdzēt, meklēt kompromisu. Un nav tādu sabiedrības grupu, uz kurām neattiektos elementāras pieklājības normas.
24.03.2015 11:01 |

Reitings 209
Reģ: 21.03.2015
Man par nozelu piena vairs nav, bet ir nacies bernu barot masina aiz veikala. Bezizejas situacija. It ka pec likuma atkailinasanas publiska vieta ir sodama lieta, bet ar ko maminas ir sliktakas par Dzeksoni vai Rihannu kuras ierodas uz sarkana paklaja ar kailam krutim, krusu galinus aizlimejot ar zvaigzniti un neviens vinas nesoda.
Bet esanas laika bernis velas sajust drosibu un svesas acis trauce est. Bet bezzizejas situacijas , manupra, to var drosi darit. :) Tas nav nekas briesmigs.
24.03.2015 11:10 |

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
sis nav istais portals sadai diskusijai, jo lielai dalai meitenu-skolniecu-1. kursa studensu nav bernu. lidz ar to viedoklis par so temu ir greizs.
es ka mamma neatbalstu publisko barosanu, jo tas ir intims process. atbalstu tikai krizes situacija, un tad ar aizklati.
24.03.2015 11:16 |

Reitings 11162
Ctn, to teica Neons :D

Vispār mani arī pārsteidz , ka kādai ir jābūt autoritatei jo redz ir māte mājsaimniece ?! Wtf?
24.03.2015 11:16 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Meitenēm, kas lieto vārdu "autoritāte".. ja nopietni, jūs izklausāties pēc poļu/lietuviešu imigrantiem urlām.

Labi, ne Tu, bet te viena cita aktīviste man pārmeta, ka man mātes un mājsaimnieces nav autoritāte. Bet kāpēc, lai būtu? Šāds uzskats par savu statusu, manuprāt, ir pamats neveselīgas komunikācijas sākumam. Jo, ja godīgi, ja man šāda autoritāte pavēles formā pateiktu, lai es viņu palaižu kasē pa priekšu, atbrīvoju galdiņu, es to nedarītu. Tajā pašā laikā, ja cilvēks pret mani būs laipns, es būšu atsaucīga. Pieklājība ir cieņas izrādīšana pret otru, kas veicina izpratni par otra vajadzībām un rada vēlmi palīdzēt, meklēt kompromisu. Un nav tādu sabiedrības grupu, uz kurām neattiektos elementāras pieklājības normas.

Tas nav tādēļ, ka kāda ir māte, bet tādēļ, ka šīs personas ir neaudzinātas rupekles. Un visdrīzāk viņas tādas bija arī pirms bērna parādīšanās.
Zinu, ka ir tādi cilvēki, bet padomājat pašas, kā jūs reaģējat. Nožēlojamākais ir tas, ka daudzas, pēc komentāriem spriežot, reaģējot uz notiekošo noslīgst līdz šo rupekļu līmenim (piemēram, kas brauc ar ratiņiem citiem uz kājām). Jāsecina, ka jūs neesat labākas par viņiem.
24.03.2015 12:15 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
ctn
Tev tai mātei vajadzēja pateikt, ka kafejnīcā nav atļauts ēst līdzpaņemto ēdienu :-D
24.03.2015 12:22 |

Reitings 11162
Koshlene, paldies ar ideju man kā ēdināšanas darbiniecei :D
24.03.2015 12:28 |

Reitings 11162
Par
24.03.2015 12:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
man šķiet amorāli salīdzināt bērna ēdināšanu ar izkārnīšanos.

Nu ok.. nav nekāds noziegums Latvijas Nacionālajā operā ēst līdzpaņemto desmaizi, kad skaisti tiek trallināta Violetas ārija.. Tomēr tā, manuprāt, nav zolīdākā darbība, kuru var realizēt operas laikā :) Apkārtējiem cilvēkiem tas var radīt diskomfortu. Protams, arī parāda par cilvēku pašu.
24.03.2015 12:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)