Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Tad jau Pasaules Veselības Organizācija arī ir fufelis.
23.03.2015 12:43 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Cormeum
Laikā, kad Tava mamma audzināja Tevi bija citi audzināšanas paņēmieni. Šobrīd ir populāri bērnu barot pēc pieprasījuma, jo ārsti vairs nerekomendē bērnam dot padzerties atsevišķi, tādēļ nav īsti zināms, kurā brīdī bērns vēlas ēst, bet kurā viņam slāpst. Pēc pieprasījuma nozīmē, pēc pieprasījuma - neko īsti ieplānot nevar, jo nav iespējams prognozēt, kad mazulis prasīs krūti.

Mis Take

nevienu netraucé barojosha máte, ar noteikumu, ka krúts nav izkárta tá, ka redzama visa plika.

Neviena no mammām nav apgalvojusi, ka piesegties nevajag. Taču, neviena no bezbērnu sievietēm nav atbildējusi uz jautājumu - kādēļ tas būtu jādara obligāti. Lūk, Tev skaidrojums (jau kādu simto reizi) - kad mamma baro bērnu, bērns ir nosedzis mātes krūti visā tāš krāšņumā. Tu redzi tikai to krūts daļu, kuru Tu redzētu, ja mamma nevis barotu, bet sēdētu blūzē ar atvērtām pogām kā normālā dekoltē. Ar, kuru starpcitu, ir pilnas Rīgas iestādes.
Par to arī ir šis stāsts - mammu virzienā tiek mesti tādi teksti kā - tas ir pretīgi; man nāk vēmiens no tā; tas ir tas pats, kas kakāt pie galdiņa restorānā; tas nav visiem jāredz. Bet realitātē neviena nav paskaidrojusi kādēļ šie pasi teksti nelido to dāmu virzienā, kuras staigā ar dekoltē vai caurspīdīgam blūzītēm.
Ne jau es tagad cenšos apgalvot, ka piesegties nevajag. Bet sanāk tā diez gan muļķīgi - publiskā pludmalē plikām krūtīm sauļoties ir ok (kaut gan nav tā nūistu pludmale), barot bērnu ir noziegums (kaut gan krūti nevar redzēt).
Tā ir tikai sieviešu pašu samaitātā fantāzija - izkarināti pupi un nu tik šķīdīs piens uz visām pusēm. Muļķības! Viņām vienkārši ir kompleksi par šo savu funkciju, kas dabiski dota. Vai vēl kādai varbūt tas izsauc asociācijas no aizvadītās nakts ar vīrieti. Un tieši tas ir slimi un pretīgi - nevis tas, ka bērns ēd. Saskatīt kaut ko, kas nav - tas nav normāli.

Lai nu kā - mani šīs lietas neskāra, ar krūti nebaroju. Bet - kā jebkurā tēmā - man riebjas, ja cenšas pierādīt nepierādāmo. Pretīgi? Jābrīnās, ka pašas sev nav pretīgas. Ēšana ir dabisks process, izteiksmīgi dekoltē ir dāmu ikdiena - bet te redz, kad bērns ēd - uzreiz perversija. Pupi karājas, piens gāžas un visi vemj. Daiļa aina - žēl, ka izdomāta pašu fantāzijās.
23.03.2015 12:52 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mūsdienu populāri baroto bērnu vidū ir izplatītākas kuņģa zarnu trakta disfunkcijas, aptaukošanās utt. Barošanas mode periodiski mainās.. nav jau garantija, ka pēc 20 gadiem nepateiks - šādi nebija pareizi, tagad labāk barot citādāk.
Kas ir pats labākais risinājums - diskutabls jautājums.. Arī piena kvalitāte atkarīga no mātes uztura (piemēram, ēd uz hormoniem audzētas vistas, RIMI ķīmiķotos augļus utt.)
23.03.2015 13:34 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
:-D
Man personīgi vienalga - Baro bērnu publiskā vietā vai nebaro.

Pritīgi ir tad, kad tev jābāž karte stāvvietas automātā, bet tur, kāds tajā caurumā iečurājis ( baigais joks ) :-D
23.03.2015 13:36 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
nesaprotu, kāpēc cilvēki uzskata, ka krūts ir plika tikai tad, kad ir redzams krūts gals? krūts ir krūts visā tā krāšņumā, ne tikai krūts gals.
par audzināšanas paņēmieniem, nu nezinu man , piemēram, liekās, ka tagad daudz kas ir aplami no tā kā kādreiz bija. tāpat arī kkas no tā kas kādreiz bija. bet visas taču esam uzaugušas normālas. tas,ka tagad tik ļoti ir bērnu visatļautība ir diemžēl no audzināšanas, ko tagad tā reklamē - bērnu tiesības. bet tas jau ne pa tēmu.
23.03.2015 13:42 |

10 gadi
Reitings 3922
Cormeum

Mēs nerunājām par izvēlētās barošanas metodes sekām, bet par izvēlēto barošanas metodi. Un laikā, kad tava mamma auga metodes bija savādākas kā mūsdienās. Par iespējamām sekām šeit neviens nerunā.
Bet nākošajā reizē atceries, ka barot pēc pieprasījuma ir visai svaiga mode un sekas vēl nav redzamas Latvijas sabiedrībā. Kuņģa un zarnu trakta slimības, aptaukošanās - tas viss nenak no mātes piena, bet ģenētiskas iedzimtības vai nepareiziem ēšanas paradumiem mājās, laikā kad par krūti jau sen kā aizmirsts. Arī - nepareiza piebarošana to var veicināt.
23.03.2015 13:42 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
tāpat par to, kas kuram ir intīmi, nu nav viena tāda skala. pēc diskusijas skatoties tomēr vairākumam šķiet, ka tas ir intīms proces, kas nav visiem jāizrāda. Kāda atkal tā nedomā un dara kā grib.
23.03.2015 13:43 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
stella, tu uzdevi jautājumu savā iepriekšējā komentā, kādēļ tev "bezbērnu" komentētājas nav atbildējušas par to, kādēļ krūts būtu jāpiesedz? Mīļā sirds, tev kādu 20 lappušu garumā cilvēki skaidro, ka nevēlas piedalīties šādā intīmā procesā ar saviem skatieniem utt. Un "negribi neskaties" nedarbojas sabiedriskās vietās. Es saprotu, ka tev ir savi hipijveidīgie uzskati, bet lielākajai daļai sabiedrības no taviem uzskatiem nav ne silts, ne auksts. Ir daudz dažādu lietu un darbību, ko nav pieņemts darīt atklātā sabiedrībā - kāju un citu ķermeņa daļu skūšana, publiska ņemšanās, tāpati jau miljons reizes pieminētā piršana utt. Nu tā vienkārši ir... loģiski, ka būs indivīdi, kam tas liksies pieņemami, bet tomēr lielākajai daļai sabiedrības tā nebūs un tev kā sava veida minoritātei vajadzētu to respektēt. Ne neviens tak tev neliek iet malā vai barot tualetē (ok, dažas komentētājas ko tādu bija teikušas, tas ir pārspīlējums manā skatījumā), bet aplikt lakatu, nu kādas problēmas? Tev spiežas ārā kaut kāda vēlme parādīt to, ka māmiņas ir pārākā sabiedrības daļa, kuras var izpildīties pēc jebkādas patikas un visiem ir jārespektē viņu stāvoklis un iegribas - jādod vieta sabiedriskajā, jāpalaiž rindās pa priekšu, jāsamierinās ar bērnu baurošanu restorānos un veikalos un tādu piemēru vēl ir daudz... Kā var nesaprast, ka ignorējot sabiedrības vēlmes un vajadzības, tu nekad nesaņemsi atbalstu no tās? Elementāra loģika....
23.03.2015 13:58 |

Reitings 5625
Maximā braucu virsū tiem, kam zinu, ka nav stāvoklī un mātes - t.i., vecas vecenes un vīrieši.
Ja tā ir māmiņkase, tad ir!!!! :-P:-D
(pieberu sāli diskusijai :D)

Jā, maximā ir tikai māmiņkase, rimi gan - mammas, 5 preces un kas tur vēl. tur gan neuzvedos tā, kā maximā :D
23.03.2015 14:03 |

Reitings 2425
Robīte, ja tu man uzbrauktu uz kājas speciāli, jo redz tev ir ratiņi priekšā (ko bieži vien māmiņas uzskata par kaut kādu atļauju uzvesties neadekvāti), es tos tavus ratus ar spēku aizgrūstu prom un pateiktu tev pāris nejaukus vārdus. Sāktu baurot lai neaiztieku tavus ratus? Es to izdarītu vēlreiz, lai smadzenēs iespiežas, ka rati nav spalviņas, kuras neizraisa sāpes un nebojā apavus :) dots pret dotu, ne tā? :D
23.03.2015 14:08 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Lieta tāda, ka patiesība saviedrība nemaz neiebilst pret publisku barošanu. Iebilst tieši mazākums, daļiņa neapmierināto, kuriem šķiet, ka viņu nepatika pret šo procesu noteikti ir jārespektē visām mātēm.
Godīgi, baroju bērnu citā valstī - nekādu nosodījumu, nekādu aizrādījumu, uzmācīgu nicinošu skatienu, dzīšanu prom no publiskām ēstuvēm vai tml. Man uzsmaida sievietes, un pat vīrieši redzot grūtnieces un mazos bērnus smaida (iedomājies, viņus tas netraumē ne cik!). Un te to pozicionē kā ļoti pozitīvu un nepieciešamu procesu. Izbāziet savus degunus un paskatieties, kas notiek ārpus jūsu komforta zonas! Citur cilvēki nav tik neapmierināti ar līdzcilvēkiem sabiedrībā un viņu darbībām.
23.03.2015 14:08 |

10 gadi
Reitings 3922
Meoooww

Diemžēl, Tu neesi lielākā daļa sabiedrības. Un tā nu ir sanācis, ka cilvēku lielajam vairumam ir bērni un nav iebildumu pret tiem, tos plāno nākotnē vai tie vienkārši patīk. Ja mēs tā ļoti pārdroši runājam par sabiedrības vairakumu fantāziju līmenī, tad sabiedrības vairakumam tur nekas nepieņemams neliekas. Un, lai nu ko - bet vecāki nav minoritāte Latvijā. Tas tā, Miss Pasaules Naba.

Es neesmu teikusi, ka piesegties nevajag - es lūdzu paskaidrot, kādēļ ir jāvemstās un jāsauc par pretīgām lietas, bez kurām dzīvot nevar? Tu vari iztikt bez kāju skūšanas sabiedrībā, bērns nevar iztikt bez ēšanas un dzeršanas. Jā, tas notiek arī sabiedrībā, jo vienkārši nav citu variantu.
Un, es pat ne tik ļoti par to piesegšanos, kā faktu - nav iespējams redzēt izkārtu krūti, ja nepiesedzas. NAV. Jūs redzat tik pat daudz, cik daudz var redzēt vasarās uzvelkot krekliņus, blūzītes, kleitas utt. Kādēļ tad neviena nevemj?
Jums vienkārši nepaīk doma, ka krūtis ir barošanas instruments. Kādēļ ir tik grūti atzīt to, ka ne jau krūtis kā tādas jums traucē, bet traucē, tas, ka krūšu vienīgā funkcija nav vīriešu medīšanas instruments?

Un, jā māmiņa ar bērnu ir divi - no kuriem viens ir nespējīgs un aizsargājams. Grozies kā vēlies - tāpat kā pensionāri, invalīdi utml cilvēki - viņām pienākas priekšroka daudzās lietās. Samierinies.

P.S. "Bezbērnu" varēji arī neievietot pēdiņās. Jo sieviete bez bērniem ir bezbērnu sieviete. Jeb Tev pat tas liekas kaut kāds uzbrukums tikai tādēļ, ka to saka sieviete ar bērnu? :D
23.03.2015 14:09 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
meoow, tavs iepriekshejais niks bija agnese_m?
23.03.2015 14:11 |

10 gadi
Reitings 3922
es tos tavus ratus ar spēku aizgrūstu prom un pateiktu tev pāris nejaukus vārdus.

Un es izsauktu policiju par uzbrukumu bērnam. :D
Padomā pirms grūsti bērnu ratiņus, Tu nekad nezini ar ko Tev ir darīšana, Varone. ;)
23.03.2015 14:11 |

Reitings 5625
Man patīk stellaglmr, ņaudētāja gan man nepatīk!
23.03.2015 14:12 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Tu redzi tikai to krūts daļu, kuru Tu redzētu, ja mamma nevis barotu, bet sēdētu blūzē ar atvērtām pogām kā normālā dekoltē. Ar, kuru starpcitu, ir pilnas Rīgas iestādes.

nu já, te tiesham neko nevar redzét.

tátad ir normáli, ka garámejoshu 12-13 gadígu puishu barinjsh pie tádas mátes apstásies un lúrés virsú, jo vinjiem tas, iespéjams, liksies interesanti?

tomér atceréjos, ka man bija táda pazinja, kas svétkos májás pie galda sézhot mierígi izvilka visu krúti, tad panjéma mazo un lika klát. visa kompánija nolúkojás uz vinjas izkárto krúti. saprotu, tás ir vinjas májas, katra dara ká grib un kur grib. bet es savu bérnu sabiedríbá baroshu piesedzoties, un cieminju priekshá ar krútím nevicináshos. elementári - cieni apkártéjos un tevi cienís.
23.03.2015 14:24 |

Reitings 2425
Stella, tas ir normāli cilvēkiem pa kājām braukāt, bet kad to tavu "ieroci" kāds atgrūž atpakaļ, tad uzreiz policija jāsauc, ne? :D Forša domāšana ;) Tu varētu saukt ko vēlies, bet tā policija par šāda tipa konfliktu tikai pasmietos, jo nu atvaino... arī kamērās var paskatīties un ja tu apzināti braukā cilvēkiem pa kājām, tas nav vairāk attaisnojams par to, ka kāds tavus ratus pagrūž malā. Esmu pamanījusi, ka tev fantāzija labi strādā, bet nu nevajag iztēloties James Bond stila ratu lidošanu pa gaisu, bet ja vajadzētu un man apzināti kāds darītu pāri, es nebaidītos tos ratus ar spēku pagrūst malā.

Diemžēl, Tu neesi lielākā daļa sabiedrības. Un tā nu ir sanācis, ka cilvēku lielajam vairumam ir bērni un nav iebildumu pret tiem, tos plāno nākotnē vai tie vienkārši patīk. Ja mēs tā ļoti pārdroši runājam par sabiedrības vairakumu fantāziju līmenī, tad sabiedrības vairakumam tur nekas nepieņemams neliekas. Un, lai nu ko - bet vecāki nav minoritāte Latvijā. Tas tā, Miss Pasaules Naba.

Tu esi tik nenormāli ietiepusies savā mazajā pasaulītē, ka tu vispār ignorē to, ka ar tevi normāli cilvēki runā, bet tu tikai apsaukājies un izsaki apvainojumus ;) Iedomājies? Es arī plānoju, ka man būs bērni pēc dažiem gadiem, iedomājies...manām draudzenēm un paziņām ir bērni ar kuriem labprāt auklējos utt. Iedomājies? Es neienīstu bērnus! Kā tu to te mēģini uztaisīt ;) Un es nebūt neesmu no tām komentētājām, kuras teica, ka barošana ar krūti ir kaut kas briesmīgs un pretīgs un šausmas, es vemšu! Tu vispār atbildi par saviem vārdiem ko tu raksti? Nevajag piešūt kaut kādus svešus komentārus un uzskatus manējiem. Tā ir sabiedrības pamatdomāšana - ja tu kādam traucē, tad pacenties to ja ne novērst, tad vismaz minimalizēt un ja reiz lakata uzlikšana uz savām krūtīm tev liekas kaut kāds nenormāls varoņdarbs, tad TEV (tieši tev, nevis pārējiem) ir smagas psiholoģiskas problēmas un tu sabiedrībā iekļauties nevēlies it nemaz. Pilnīgs murgs... šī diskusija jau vairāk cirkā pārvēršas, nevis pieaugušu cilvēku sarunā.
23.03.2015 14:27 |

Reitings 2425
elementári - cieni apkártéjos un tevi cienís.

šis ir tas, ko es visu laiku mēģinu tai stellai ieskaidrot, bet acīmredzami viņai liekas, ka tas darbojas tā "esmu māmiņa- cieni mani, bet par tevi man pilnīgi vienalga". Skumji!
23.03.2015 14:28 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Stella, ja man atmiņa neviļ, tad meow kaut kur agrāk tieši arī rakstīja, ka viņai pretīgs ir pats barošanas fakts (arī ar piesegtu krūti). Tāpēc var teikt, ka viņa to atzina, tikai vēlāk vairs to nepieminēja šādā kontekstā... :D
23.03.2015 14:30 |

Reitings 2425
Neon, nu lūdzu - meklē tagad kur es kaut ko tādu esmu apgalvojusi. Absurds kaut kāds. Izfantazē vēl kaut ko! Man nekad mūžā nav bijis nekas pret barošanu ar krūti kā bērna barošanas procesu! Pilnīgs murgs...pieaugušas sievietes saucas?
23.03.2015 14:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)