Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
meooow, nu slimi ta slimi,bet ne tik slimi,ka nostavet nevar vai to slimību izjūt ikdienā. Kaut vai kopējai asins ainai nodot asinis, sen nav būts un aiz gara laika aizgāju. Diez vai grūši būs pastāvēt. Vai onkam ar lieko svaru holesterinu parbaudit.
22.03.2015 13:10 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Tevi tās mammas izseko,goda vārds. Kāpēc man tā nav gadījies?! Esmu redzējusi nepieklājīgus bērnus,bet mammas reaģē un vēl tā reaģē,ka man paliek žēl bērnu.

Kā lai es zinu kādēļ tev tā nav gadījies. Spriežot pēc komentāriem tā ir gadījies ne man vienai ;) Es nenoliedzu, ka ir bērni, kas labi uzvedas, ka ir vecāki, kuri labi audzina bērnus un neignorē to, ka viņi skraida apkārt un traucē citus vai dara kaut ko, kas nav īsti pieņemams, bet tu noliedz to, ka tādi gadījumi eksistē. Tu esi kategoriski pret, bet es uz šo skatos elastīgi, jo esmu redzējusi gan labus, gan sliktus gadījumus. Tieši tādēļ arī tu nesaproti manis teikto, jo pati neesi pieredzējusi ne to, ka tev uz kājām agresīvi brauc virsū, ne to, ka tevi svešs bērns pārsteidz ar aizkaru atraušanu ģērbtuvē, utml... sanāk, ka tu vari komentēt tikai labo pusi, bet es varu komentēt abas. Nav jābrīnās, ka saprasties nevar ;)
22.03.2015 13:12 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
poliklīnikās un slimnīcās veseli cilvēki tāpatās it kā neiet, tādēļ dīvaini uzskatīt, ka slims cilvēks var ilgāk pastāvēt rindā, nekā grūtniece.

Tur jau tā lieta.. veseli parasti neiet. Būtu briesmīgi, ka grūtniece dabūtu bonusā vēl kādu vīrusu no tās sēdēšanas rindā..
Galu galā vēderā mazulis attīstās.. viņam problēmas nav vajadzīgas :)
22.03.2015 13:13 |

Reitings 3647
poliklīnikās un slimnīcās veseli cilvēki tāpatās it kā neiet, tādēļ dīvaini uzskatīt, ka slims cilvēks var ilgāk pastāvēt rindā, nekā grūtniece. Veikalos varbūt jā, piekritīšu, ka tā burzma, karstums utt... bet slimnīcā?

Pārsvarā šajās vietās var apsēsties. Bet grūtnieces laiž pa priekšu ne tādēļ, ka viņas nevarētu pastāvēt, bet tādēļ, ka esot visu slimību epicentrā, saslimstot var rasties problēmas nedzimušajam bērnam, kam imunitātes vēl nav.
22.03.2015 13:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Grūtniece saslimstot nedrīkst lietot antibiotikas kā cilvēks kurš bērnu negaida. Ja grūtniece saslimst tas automātiski ir risks bērnam vēderā. Tādēļ ir šādas pogas - lai mazinātu riskus grūtniecības laikā. VispAr kā cilvēks, kurš tik daudz saskaras ar maziem bērniem un visi viņai apkārt ir stāvoklī Tu ļoti maz zini par grūtniecību un zīdaiņiem. :D Pajautā radiem vai pusdienojot ar draudzenēm vai kad turi svešus bērnus pie wc. :D
22.03.2015 13:15 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man tie poliklīniku u.c numuri netraucē , pa lielam es jau arī viņus varu izmantot , nejau uzreiz ir vēders redzams un ne jau pirms apkalpošanas mātes pase jāuzrāda .:-D
22.03.2015 13:15 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Tādi gadījumi,protams,ir. Bet tie nav tik bieži,lai to uzskatītu par problēmu vai augošo tendenci. Tāpat kā to gadījumu ar pampermainisanu sabiedriskajā. Cik tad tādu gadijumu ir bijusi? Un atkal: cik % no tiem gadijumiem,kad uzbrauc uz kaajas, ir ar noluku? Noteikti 80% tā seja sievietei no dabas.
22.03.2015 13:16 |

Reitings 11162
Grūtniece saslimstot nedrīkst lietot antibiotikas kā cilvēks kurš bērnu negaida.

Nu vispār ir antibiotikas kuras drīkst lietot gr. laikā, pati ar to saskāros , zinu ko runāju !
22.03.2015 13:17 |

Reitings 2425
Es pa slimnīcām dzīvojos jau no bērna kājas, lielākoties tādēļ, ka senči strādā slimnīcā un kādreiz pēc skolas utt bija jātusējās tur un jāgaida, kad manējie beigs maiņas, lai uz mājām brauktu, tādēļ man grūti pieņemt to, ka grūtniece tiek palaista pa priekšu, bet invalīds ratiņos ar 1 kāju un 1 roku var pagaidīt ilgāk uz analīzēm. Tajās rindās stāv dažādi cilvēki, ne tikai ar vīrusiem slimi :) Bet nu labi, tas arī ir tāds mans uzskats... lapai 2 puses - no tāda viedokļa, ka grūtniecei saķert vīrusu nedrīkst, jā piekrītu, bet tīri fizisko pusi? Ka grūtāk nostāvēt utt, tur gan es pilnībā nepiekrītu.
22.03.2015 13:17 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Meitenes, drausmas kaa jus parspilejiet. Nu neticu, ka jus katru dienu ref,iet mammu ar izkartu pliku pupu barojot bernu. Nu cmooon. Ja ta kaada ir darijusi, tatad vinai vienalga, nevajag te ta parspilet.
22.03.2015 13:18 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Protams, ja ir nepieciešamība un nav citu variantu, tad ir zāles jālieto. Bet tā nekad nav pirmā izvēle un nekad tas nav labi.
22.03.2015 13:18 |

Reitings 2425
ai, stella, nu beidz runāt tā it kā tu vienīgā uz visas pasaules kaut ko zini par bērniem :D ;)
22.03.2015 13:19 |

Reitings 11162
slimot vispār nav labi
22.03.2015 13:20 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nu vispār ir antibiotikas kuras drīkst lietot gr. laikā, pati ar to saskāros , zinu ko runāju !
Protams, grūtniecei vislabāk ir nenonākt situācijā, kad antibiotikas būtu jālieto, bet, ja tāda nepieciešamība rodas, ir antibiotikas, kuras lietojot, salīzinoši mazāks risks nodarīt kaitējumu mazulim.
Ir, protams, arī medikamenti, kas jātur pa gabalu no grūtniecēm :)
22.03.2015 13:22 |

Reitings 11162
mūsdienu medicīna ir diezgan attīstīta un elastīga
22.03.2015 13:24 |

Reitings 3647
SECINĀJUMI:

1. Kā zināms, sabiedrību veido cilvēki un sabiedriskās ēkas arī neveidojas pašas no sevis. Šajā sakarā var redzēt sabiedrības attieksmi pret barojošām māmiņām. Veidojot šīs iestādes nav noteikumu, kas pieprasītu speciālas vietas barojošām māmiņām. Savukārt smēķētājiem, ir atsevišķas vietas, lai tie netraucētu citiem. Atliek secināt, ka bērna barošana netiek uzskatīta par kaut ko tik kaitīgu kā smēķēšana (lai gan dažas māmiņas te labprātāk pacietīs baru smēķētāju nekā barojošu māmiņu). Tātad, ja nav iespējams piedāvāt speciālu vietu šim procesam, iestādei nav tiesību šo personu lūgt doties prom. Un WC nav vieta, kur barot bērnu. Tas taču ir acīmredzami nehigiēniski.
Jāņem vērā arī fakts, ka pat bērnu klīnikā ir tikai pāris vietas, kur var pabarot bērnu.

2. Runājot par iepirkumu centriem. Tur pārsvarā ir tikai divas vietas, kur barot bērnu. Ja jau runājam par konkrētiem notikumiem. Vienīgā reize, kad ar draudzeni devāmies iepirkties kopā ar viņas mazuli, viena no šīm telpām nedarbojās un otra (pretējā centra pusē) bija aizņemta. Secinājums - pa veikalu nācās staigāt ar raudošu bērnu un tad gaidīt. Protams viņa apsēdās uz soliņa un bērnu pabaroja tāpat. Tas ir normāli? Bet galvenais, lai tik kādam netraucētu.

3. Tā, kam nav bērnu - bērni no krūts ne tikai ēd, bet arī padzeras. Un ārsts bieži vien neiesaka bērnam dot tējas vai ūdeni, bet tikai mātes pienu pirmos sešus mēnešus. Tātad, starp maltītēm bērns var vēlēties padzerties un to ieplānot nevar.

4. Pati doma, ka sabiedrībā vairākums uzskata bērna barošanu ar krūti ir pretīga... Sievietes ķermeņa seksualizēšana ir novedusi šo situāciju līdz absurdam. Varētu padomāt, ka kailas krūtis nespīd no katra otrā plakāta un netiek bāztas sejā katrā filmā. Bet, kad tās veic to patiesu funkciju - fui! tas taču perversi. Mūsu sabiedrība nav normāla. Tādus jautājumus palīdz atrisināt psihoterapeiti.

5. Tā kā pēdējos gados pieaug to bērnu skaits, ka dzimst priekšlaicīgi, jāsecina, ka šīm māmiņām pusgadu jāsēž mājās un nedrīkst iet ārā, jo bērnu jābaro ar krūti un diezgan bieži, jo mazulis ne vienmēr var paēst pietiekoši ar vienu reizi.

6. Tām, kuras tik bieži sastopas ar briesmīgām grūtniecēm un māmiņām. Nesaprotu, kur jūs viņas atrodat vairumā, jo pati tik daudz šādas sievietes neredzu. Esat domājušas, ka jūsu negatīvā domāšana pievelk tik pat negatīvu attieksmi?
22.03.2015 13:40 |

Reitings 5
Reģ: 22.03.2015
Raven izveido tēmu un uzspiež savu viedokli citiem.:-/ Priekš kam sākt diskutēt, ja ir sava simt procentīgā taisnība un citus negribi uzklausīt?
22.03.2015 13:43 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Un ārsts bieži vien neiesaka bērnam dot tējas vai ūdeni, bet tikai mātes pienu pirmos sešus mēnešus.

Žēl, ka daudzas klausa šiem ārstiem un pēc tam sūdzas, ka bērnu, tam slimojot, nav iespējams nodrošināt ar ūdeni.
Mūsu sabiedrība nav normāla. Tādus jautājumus palīdz atrisināt psihoterapeiti.

Man šķiet tev pašai nopietnas problēmas, savādāk šeit nemēģinātu visai pasaulei pierādīt sava viedokļa pareizību ar tādiem palagiem.
22.03.2015 13:45 |

Reitings 2425
Atliek secināt, ka bērna barošana netiek uzskatīta par kaut ko tik kaitīgu kā smēķēšana

kur tu rāvi, ka bērna barošana ir kaitīga? :D

Tātad, ja nav iespējams piedāvāt speciālu vietu šim procesam, iestādei nav tiesību šo personu lūgt doties prom.

Kādām tiesībām? Neviens te nerunā par tiesībām. Vai tiešām vidējais latvietis tik vien kā piesaukt savas tiesības māk? Man arī ir tiesības pirst restorānā, bet es to vienkārši nedaru, jo tas traucēs citiem un būs nepatīkami. Jēziņ... :D

Tām, kuras tik bieži sastopas ar briesmīgām grūtniecēm un māmiņām. Nesaprotu, kur jūs viņas atrodat vairumā, jo pati tik daudz šādas sievietes neredzu. Esat domājušas, ka jūsu negatīvā domāšana pievelk tik pat negatīvu attieksmi?

Nuuu, diezvai... :D ja nav negatīvu domu un attieksmes pret māmiņām kā tādām, kāda runa var būt par negatīvismu? Negatīvisms rodas tad, kad man uzbrauc uz kājas un neatvainojas vai to uzskata par kaut kādu attieksmes izrādīšanu. Nezinu nevienu, kurš stāv veikalā un vienkārši burās ka tik kāda sieviete ar ratiem neuzbrauc uz kājas :D
22.03.2015 13:46 |

Reitings 3647
Tas ir tikai mans viedoklis. Tāpat, ka visi citi šeit. Mani personīgie secinājumi, izlasot sarunu.
22.03.2015 13:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)