Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es jau iepriekš uzrkastīju, ka bērnu novieto pret krūti un nav iespējams redzēt kaut ko, kas būtu ārpus normālās ikdienas. Ko mēs redzam dienu dienā uz ielām. Īstenībā, bieži vien uz ielām ir redzamas vēl lielākas izkarinātas šausmas nekā māmiņai, kura 10-15 minūtes baro bērnu.

Jā, tavs konflikts ir ar zīdaini, ctn.
tu pārmet viņai to, ka viņa ir atbildīga māte, jo Tev nepatīk tas ko vajag zīdainim.
Tavs konflikts ir starp zīdaiņa vajadzībām un taviem kompleksiem.
22.03.2015 00:07 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nuuuu, tad jau tik tiešām katrs var lemt vai viņš drīkst publiski nokārtoties utt? Nu nav tik traki grūti uzlikt virsū lakatu Es negribētu ēdot pusdienas skatīties kā kāda māte baro savu bērnu. Dabiski vai nē, bet, manuprāt, tas ir privāts pasākums un to nav jāredz visiem apkārtējiem

Manuprāt, te nav nekāds nosodījums par krūts barošanu sabiedriskā vietā. Drīzāk nosoda sievietes, kas, to darot, neapsedzas ar lakatu.. Bet te uzreiz cosmietes sašūmējas, it ka tiktu aizliegts barot mazuļus.. :)

Meooooww, labo, ja esmu pārpratusi.! :)
22.03.2015 00:07 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Stella

Uztveres traucējumi vai arī citur dzīvē nav, kur izpausties, un bēbja pamperi un mājsaimnieces loma ir nomocījusi?
22.03.2015 00:08 |

Reitings 2342
Cormeum

Manuprāt, te nav nekāds nosodījums par krūts barošanu sabiedriskā vietā. Drīzāk nosoda sievietes, kas, to darot, neapsedzas ar lakatu.. Bet te uzreiz cosmietes sašūmējas, it ka tiktu aizliegts barot mazuļus..

Acīmredzot, gribas izkliegties. Mājas solis nomoka..
22.03.2015 00:09 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Neticu, ka nevar savu laiku ieplānot tā, lai bērns nebūtu jābaro sabiedriskās vietās. Man vēl tas viss priekšā, tāpēc pārliecināšos par to vēlāk.
22.03.2015 00:10 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
stella, nu domā ko tu runā ;) tu esi apmāta.. Esmu jautājusi savai mammai kā viņa mani baroja un es arī tiku barota ar krūti, taču ja tas bija sabiedriskā vietā, tad māte izmantoja lakatu. Nevajag meklēt kaut kādu kompleksu būšanu vai cīņu ar zīdaini...kāda vēl cīņa ar zīdaini? :D Vienkārši negribu redzēt svešas krūtis, tāpat kā negribu redzēt kāda dzimumlocekli, kakas vai čuras. Tas viss ir dabiski, bet neviens to nerāda citiem...neviens normāls cilvēks anyway.

Viena mana draudzene baro ar krūti - arī tikai mājās vai ar lakatu apsedzās. Otra izmanto pumpīti un baro no pudelītes. Kur problēma? :)
22.03.2015 00:15 |

10 gadi
Reitings 3922
Pirmkārt, es neesmu mājsaimniece. Bet sīkums. :D
Otrkārt, uztveres traucējumi mani piemeklējuši nav.
Treškārt, laikam, tevi būšu aizķērusi, tu izvairies no tēmas. Tev tas nav raksturīgi.

Visbeidzot - es nespēju pieņemt šādu nosodījumu māmiņu virzienā. Nespēju atbalstīt vēlmi ierobežot tiesības nodrošināt bērna labsajūtu. Tev, līdzīgi ka daudzā, tās liekas muļķības. No tā izriet, ka tiek pieņemts - zīdainis var paciesties. Bet viņš nevar. Un kamēr būs tik tupa un tumsonīga domāšana - neviens sabiedrībā laimīgāks nekļūs. Nedz mammas, nedz bezbērnu sievietes. Ir jāsaprot, ka zīdainis ir sabiedrības acīs prioritāte. Un tas, ka kādu izdodas no restorāna aizdzīt prom, ir tikai sliktas apkalpošanas vaina. Viesmīļa nezināšanas, protams, arī. Lepoties ar ko tādu ir... nu, tukši. Ļoti, ļoti neizglītota sieviete esi šajos jautājumos.
No daudziem komentāriem var just strāvojam tādu pārleicību par to, ka māmiņas ir kaut kas zemāks - tada sajūta, ka gūst kaut kādu baudījumu no tā - aizsūtīt bērnu ēst tualetē... Skumja domāšana.

Jacer, ka mūsu ceļi nekad nekrustosies nejauši šajā sakarā - piemēram, sēžot katrai pie sava galdiņa kādas māmiņas tuvumā. ;)
22.03.2015 00:16 |

Reitings 2342
Treškārt, laikam, tevi būšu aizķērusi, tu izvairies no tēmas. Tev tas nav raksturīgi.

No kādas tēmas? Esmu vairākkārt uzsvērusi, ka neredzu iemeslu, kāpēc māte nevar piesegties, paiet nostāk. Kas te vēl diskutējams? :) Tikpat labi, varu apgalvot, ka neesi atbildējusi, kas liedz mātei piesegties un sameklēt klusāku vietu?

Jacer, ka mūsu ceļi nekad nekrustosies nejauši šajā sakarā - piemēram, sēžot katrai pie sava galdiņa kādas māmiņas tuvumā.

Ai, ai, ai.. kā sabijos:'-(
22.03.2015 00:19 |

Reitings 2425
nu bet neviens taču neprasa nebarot to zīdaini vai likt viņam gaidīt, bet gan vienkārši, lai māmiņa savu krūti apklāj ar lakatu un ļauj visiem (arī pašai, izvairoties no skatieniem utt) netraucēti pabarot savu bērnu ;)
22.03.2015 00:22 |

10 gadi
Reitings 3922
Bet par to arī šeit ir runa - kādēļ pludmalē, nevis nūdistu, bet parastā - plikam krūtīm sauļoties ir labi, atbalstāmi - bet barojot bērnu tā pēkšņi kļūst par preteklību, kas pielīdzinama virinātājiem.

Es jau paskaidroju, ka krūtsbarošana ir bērna vajadzībām. Uzsverot to, ka barot bērnu publiski ir pretīgi, tu uzsver, ka barot zīdaini ir pretīgi.
Daudzi zīdaiņi pudeli nezīž krūtsbarošanas laikā, tapat nerekomendē abus procesus jaukt kopā desmitiem iemeslu dēļ. Pirms kaut ko iesaki, noskaidro ko tu iesaki.

Tātad, teikt, ka citas mammas rīcība bērna labsajūtas nodrošināšani ir pretīga ir labi un pareizi, bet ja es apgalvoju, ka Tavas mammas rīcība bijusi pretīga barojot tevi tas uzreiz ir "domā ko runā Stella"? Divkosība.

Nav izskanējis neviens normāls arguments kādēļ krūtsbarošana ir kaut kas nepieņemams. Izņemot to, ka bariņam bezbērnu sieviešu tas vienkārši liekas pretīgi... Pamatā, šo par argumentu uzskata tās, kurām bērni vispār tā - ne pārāk. Kadēļ pieminu kompleksus? Ko kaut kādas neskaidrības jums ar savu lomu, vietu un identifikāciju ir. Nav šaubu.

Labi, viss - apnika šī tēma. čāāu. (l)
22.03.2015 00:23 |

10 gadi
Reitings 3922
Es nesaku, ka apsegties nevajag. Es uzsveru, ka tas nav obligāti. Tā nedrīkst būt kaut kāda mistiska sabiedrības prasība. Tā ir klasificējama kā māmiņas labā griba, jo bērns ēdīs gan ar, gan bez lakata. Un sūtīt kādu ārā no restorāna, jo viņa aizmirsusi lakatu mājās ir nepareizi.

Es negribēju, lai Tu baidies. Es vienkārši iedomajos šo diskusiju dzīvē. :D
22.03.2015 00:26 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Uzsverot to, ka barot bērnu publiski ir pretīgi, tu uzsver, ka barot zīdaini ir pretīgi.

Runa jau ir par to kāpēc publiski to darot nevar piesegties? Vao tad tik ļoti grūti?

Reitings 2342
Stella, Tev vienkārši nepielec par ko ir runa. Nav šaubu.

Reitings 2342
Es nesaku, ka apsegties nevajag. Es uzsveru, ka tas nav obligāti. Tā nedrīkst būt kaut kāda mistiska sabiedrības prasība. Tā ir klasificējama kā māmiņas labā griba, jo bērns ēdīs gan ar, gan bez lakata. Un sūtīt kādu ārā no restorāna, jo viņa aizmirsusi lakatu mājās ir nepareizi.

Es negribēju, lai Tu baidies. Es vienkārši iedomajos šo diskusiju dzīvē.

Ja māte nevēlas piesegties, tad lai samierinās ar citu cilvēku iebildumiem. Tas taču ir loģiski - attieksme veido attieksmi. Tiešām neesi ievērojusi šo fenomenu? Tas pats ar bļaujošajiem bērniem. Viena atvainosies apkārtējiem, mēģinās nomierināt bēbi, rezultātā viņai uzradīsies bars ar palīgiem. Izliksies sīko nedzirdam - ne to vien dzirdēs.

Nedomāju, ka Tu esi spējīga diskutēt. Ieciklējies uz savu un tad bļauj, ar cerību, ka pārkliegsi. Ir par tēmu vai nav - galvenais, maksimāli rupji izrunāties, domājot, ka tas argumentus padara spēcīgākus.
22.03.2015 00:31 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Nelasīju visu diskusiju, bet par tēmu varu teikt, ka esmu neitrāli noskaņota. Nepievēršu sievietēm barotājām uzmanību. Jā, pamanu, un nekas traks nenotiek. Acis neizdeg un dzīva arī esmu. :D Turpinu savas ierastās dienas gaitas. Kas jādara, tas jādara.
22.03.2015 00:35 |

Reitings 2425
stella, nomierinies ;) Samierinies ar to, ka cilvēki negrib redzēt kā sieviete baro bērnu ar krūti. Tas ir ļoti intīms process, kurā svešam cilvēkam nevajadzētu piedalīties. Mātes ir tieši tāda pati sabiedrības daļa kā citas sievietes. Ne māmiņai, ne ne-māmiņai nav pieņemts sabiedrībā atklāt savas krūtis. Bērnu var pabarot krūtis piesedzot ar lakatu, tādejādi respektējot sabiedrībā pieņemtās normas un apkārtējo labsajūtu. Tev to labsajūtu lakats netraucēs, bet kādam tavas krūtis varbūt sabojās apetīti, liks justies neērti utt... nu katram savs. Kādu varbūt bērnībā vecāki ļoti kauninājuši par kailumu un tādēļ tas neliekas nepieņemami. Saproti, tev uzliekot to lakatu gabals nenokritīs, tādēļ nesaprotu kādēļ to šo pasniedz, tā, it kā tev kāds gaļas gabalu grieztu nost, ja tu piesedzies.
22.03.2015 00:45 |

Reitings 2425
neliekas nepieņemami.

neliekas pieņemami
22.03.2015 00:47 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Cilvēku izgudrotās uzvedības normas nevar būt augstākas par normālu, dabisku un nepieciešamu rīcību bērna normālas existences nodrošināšanai. Ja vajag barot bērnu, tad tas nekavējoties arī jādara bez visādiem samākslojumiem, tādiem kā pudelītēm. Normāla sabiedrība to sapratīs un neko sliktu neteiks. Un nenormālo spiedienam nav jāpakļaujas, pat ja viņu ir vairākums, jo Dievs jūs sargās, ja nenobīsieties.
22.03.2015 00:55 |

Reitings 2425
Jā, sāksim vēl tagad te Dievu jaukt iekšā :D Nopietni? Klau... ja tu zini, ka barosi kuru katru brīdi savu bērnu, turi lakatu rokas stiepiena attālumā. Tas prasa 5 sekundes apklāties ar lakatu. Toties ietaupīs kaudzi, iespējams, nepatīkamu mirkļu gan apkārtējiem, gan pašai mātei.
22.03.2015 01:06 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Jā, es jau nesaku, ka kaut kas būtu jādara domonstratīvi un uzkrītoši.
22.03.2015 01:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits