Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Vēlējos uzzināt, cik daudz šeit esošu sieviešu ir pret to, uzzināt viņu argumentus. Galu galā tik daudzas te ir pret abortiem, bet, kad bērns ir piedzimis, sievietes vairs nevar iet ārā no mājas, jo kāds varētu redzēt, ka viņa baro mazuli un palikt no tā akls.

Pēc komentāriem nevar pateikt, ka centies būt objektīva.
21.03.2015 23:35 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Baroshanai nav nekaadas vainas, jo beernam tachu arii gribas eest un neuzskatu, ka obligaati maaminjai buutu jaaseezj smirdiigaa wc lai pabarotu beernu, bet ja daamiite sagjeebusies kaa vecs tiigjeris izstiepj pupu visaa garumaa, lai iedotu to jau staigaajosham beernam, tad gan ir fui.
21.03.2015 23:35 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es nesaprotu kādēļ ir tik grūti pieņemt, ka katrai mammai pašai ir tiesības pieņemt lēmumu publiski savu bērnu barot ar krūti vai nē? Kādēļ tāds naids pret bērniem? Jo savādāk to klasificēt nevar. Ir bēns un viņam ir vajadzības, viņam ir vecāki - vecākiem šīs vajadzības jāapmierina.

Ja bērnu nebaros viņš bļaus. Bļaujoši bērni izraisa vēl asākas diskusijas. Novērs bļaušanu - atkal slikti.
Normāla un pilnīgi saprotama ir tikai tādas sievietes rīcība, kurai nav bērnu? Jo nevienā sekundē nav atspēkots salīdzinājums starp sievieti, kura baro bērnu un sievieti, kura velk mini vai dziļus dekoltē, vai sauļojas bez augšiņas publiskā pludmalē. Citustarp ir pieminēti bezjēdzīgi salīdzinajumi ar izkārnīšanos un seksu. Vai tiešām ēdināšana izdzīvošanas nolūkos ir salīdzināma ar publisku izkārnīšanos? Nevienā no šiem salīdzinājumiem nav nekādas saistības ar tēmu.

Vienīgais šeit izskanējušais arguments - es redzēju, man liekas pretīgi. Tev liekas, liekas. Tu sev arī esi pretīga? Man šķiet, ja sieviete nespēj pieņemt savu ķermeni ar visām tam piedienošām funkcijām, bet saskata ta izmantošanā ko pretīgu, ir jādodas pie speciālista. Jo ķermeni uzskatīt par izmantojamu tikai tādēļ, lai iekvēlinātu baru tēviņu klubos ir problēma. Un ļoti liela.
21.03.2015 23:39 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Nu wtf, kāds bērna barošanai sakars ar seksu? Tiešām laikam jāsāk domāt, ka šeit dažas savu ķermeni uzskata par seksa objektu - tikai un vienīgi.
°

seksa vietā varēja būt jebkas cits. Vemšana, čurāšana, kakāšana...viss taču ir dabiski... ;) Tu saskatīji tajā to, ko vēlējies saskatīt.
21.03.2015 23:40 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Galu galā tik daudzas te ir pret abortiem, bet, kad bērns ir piedzimis, sievietes vairs nevar iet ārā no mājas, jo kāds varētu redzēt, ka viņa baro mazuli un palikt no tā akls.

Es neatbalstu abortu kā ''kontracepcijas metodi''. Protams, jaunā māmiņa nav mājas gūstekne. Tomēr, manuprāt, ir normāli tomēr vairāk laika pavadīt mājās, kad ir atvase ir pavisam maziņa. Galu galā sabiedriskās vietās arī vīrusi un baktērijas jūtas sabiedriski..

Tas nav nekas šaušalīgs bērnu barot ar krūti sabiedriskā vietā. Tomēr uzskatu, ka gabals māmiņai nenokristu, ja maķenīt sasegtos ar lakatu.
Es vismaz noteikti nevēlētos, lai manai krūtij lieki tiktu pievērsta apkārtējo uzmanība un domas :D
21.03.2015 23:40 |

10 gadi
Reitings 3922
Krista - piekrītu, ka ir vecuma robeža, kuru sasniedzot barošanu ar krūti var aizstāt ar bulciņu, taču Latvijā tā nav tik aktuāla lieta barot pēc 1 gada vecuma. Tā pati publiskā krūtsbarošana netiek plaši praktizēta. Nospiedošais vairakums mammu tomēr publiski bērnu baro tikai vecumā, kurā citas izejas nav.
21.03.2015 23:41 |

Reitings 2425
Es nesaprotu kādēļ ir tik grūti pieņemt, ka katrai mammai pašai ir tiesības pieņemt lēmumu publiski savu bērnu barot ar krūti vai nē?

Nuuuu, tad jau tik tiešām katrs var lemt vai viņš drīkst publiski nokārtoties utt? Nu nav tik traki grūti uzlikt virsū lakatu ;) Es negribētu ēdot pusdienas skatīties kā kāda māte baro savu bērnu. Dabiski vai nē, bet, manuprāt, tas ir privāts pasākums un to nav jāredz visiem apkārtējiem.
21.03.2015 23:42 |

10 gadi
Reitings 3922
Es negribu skatīties kā Tu ēd pusdienas, Meooooww. Ko tagad darīsim?

Bērna barošana nav untums, tas ir izdzīvošanas jautājums. Jo bērns caur mātes pienu uzņem pilnīgi visu - ieskaitot šķidrumu.
Ja Tu uzskati, ka bērna mērdēšana slāpēs vai badā ir tas pats, kas paciešanās līdz tuvākajai tualetei, lai pakakātu, tad Tev ir kaut kas galvā sagājis uz īso.
Un, ja Tu vēlēsies ieteikt bērnu barot tualetē, kur blakus kabīnē kāds cits tiek vaļā no pērnās dienas kartupeļiem - iesaku arī Tev nākošajā reizē ēst tualetē. Būs jauki, apsolu! Tas tikai tā, ja nu saniezas mēle - tad savlaicīgi.
21.03.2015 23:47 |

Reitings 1814
Es negribētu ēdot pusdienas skatīties kā kāda māte baro savu bērnu. Dabiski vai nē, bet, manuprāt, tas ir privāts pasākums un to nav jāredz visiem apkārtējiem
.
a kāpēc tu drīksti ēst, bet bēbis nē?
21.03.2015 23:48 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Bērna barošana nav untums, tas ir izdzīvošanas jautājums. Jo bērns caur mātes pienu uzņem pilnīgi visu - ieskaitot šķidrumu.

Tas ir liidz noteiktam vecumam. Ja 4 gadnieks taisa self service publiskaa vietaa, tad taa nav izdziivoshana.
21.03.2015 23:48 |

Reitings 2342
Vienīgais šeit izskanējušais arguments - es redzēju, man liekas pretīgi. Tev liekas, liekas. Tu sev arī esi pretīga?

Kādēļ man ņemt vērā citas sievietes uzskatus, vēlmes, ja viņa neņem vērā manus uzskatus un vēlmes? :)

Un salīdzinājums ar pludmali nav adekvāts. Cilvēks, turp ejot, skaidri apzinās, ka neviens tur biksēs nebūs, kā arī, ja traucē kailums, var aiziet tālāk. Kur iet sabiedriskajā transportā vai brīdī, kad ēd un pie blakus galdiņa nosēžas dāma, kas izskar savu krūti un komentē procesu? Kādēļ tā māte ir priviliģētāka par mani? Es ēdot neko ārā nekaru. Gribu izbaudīt savu pusdienas laiku mierīgi ēdot patīkamā vidē.

Bet, paldies Dievam, vairums ir sakarīgas mātes, kas ciena apkārtējos. :-)
21.03.2015 23:49 |

Reitings 2342
a kāpēc tu drīksti ēst, bet bēbis nē?

Pieļauju, ka viņa sēž apģērbta, nekur nekas nekarājas. :-)
21.03.2015 23:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Krista - es jau paskaidroju, ka šeit netiek apspriests mazākums. Un Latvijā nav aktuāli bērnu ar krūti barot pēc gada vecuma. Retā mamma to iztur līdz gada vecumam. Nemaz nerunajot par četrgadnieku barošanu publiski. Ir ļoti maz tādu sieviešu, kuras to darītu ne publiski, nemaz nerunajot par ko citu.
21.03.2015 23:50 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
seksa vietā varēja būt jebkas cits. Vemšana, čurāšana, kakāšana...viss taču ir dabiski... Tu saskatīji tajā to, ko vēlējies saskatīt.

Es saskatīju to, ko tu pateici :D

Mazus bērnus, starp citu, mēdz arī palaist krūmos pačurāt, ja pilsētā tuvākajā apkārtnē nav nevienas tualetes. Jo tas ir mazs bērns, viņam vajag un viņš vēl nav iemācījies paciesties. Smuki nav, bet nekas traks. Bērna vajadzībām šajā gadījumā ir prioritāte pār apkārtējo cilvēku estētiskajām jūtām, jo tas vienkārši ir svarīgāk. Tas pats ar barošanu.

Pieaudzis cilvēks, protams, nenokārtojas sabiedriskās vietās, jo viņš saprot un var paciesties.
21.03.2015 23:52 |

10 gadi
Reitings 3922
Publiskā pludmale nav nūdistu pludmale. Uz Publisko pludmali attiecas tie paši noteikumi, kuri attiecas uz jebkuru citu. Sauļoties plikām krūtīm nav atļauts. Gribi izkarināt plikus dabas dotumus - lūdzu, brauc, kur visi būs pliki.

Runa nav par sievietes cienīšanu. Runa iet par veselo saprātu, ka Tu strīdies pret zīdaini. Ja mammai ir cita izvēle viņa rīkojas sakaņā ar alternatīvām. Bet krūtsbarošana ir tads sarežģīts process, kurā daudzas alternatīvas nestrādā vai nav efektīvas. Mammai nav izvēles kā bērnu barot ar krūti. Un spēj iedomāties - daudzas mammas pašas nav sajūsmā par šo audzināšanas pienākumu, bet apzinās, ka to vajag bērnam.
Brīdī, kad Tu saki, ka viņa var bērnu nebarot pie blakus galdiņa - nevis tu pārmāci māti, bet dzen viņu kompleksos par to, ka viņa izvēlas rūpēties par bērnu pēc labākās sirdsapziņas. tu pārmet viņai to, ka viņa ir atbildīga māte, jo Tev nepatīk tas ko vajag zīdainim.
Tavs konflikts ir starp zīdaiņa vajadzībām un taviem kompleksiem. Māte ir tikai būtne uz kuru Tu novirzi savas negācijas atvieglojot savu nervu sistēmu.
21.03.2015 23:56 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Man ir ļoti pretīgi redzēt, ka mātes savas atvases baro sabiedriskā vietā izvelkot visu krūti ārā un nepiesedzoties. Un jā, es to esmu bieži vien redzējusi. Neuzskatu to par saprātīgu rīcību, jo ir taču arī kādas ētikas normas jāievēro. Var taču piesegties vai aiziet kaut kur nostāk, nevis visai pasaulei savus labumus rādīt.
21.03.2015 23:57 |

Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Venkārši tās, kas to atļaujas, lai pēcāk nebrīnas, ka kāds izsaka komentārus vai pieprasa aiziet prom, jo apkārtējiem traucē. Es personīgi tā nedarītu un nedarīšu.
21.03.2015 23:58 |

Reitings 2425
stella bišķi satrakojusies, es tā skatos :) Es neēdu pusdienas ar krūtīm, bet nu.......... :) Nu beidz, STANDARTS ir tāds, kāds tas ir... tavi hipijiskie uzskati jau ir kaut kāda ekstra. Nu negrib neviens skatīties uz krūtīm ēdot savas pusdienas :)
22.03.2015 00:01 |

Reitings 2342
Runa iet par veselo saprātu, ka Tu strīdies pret zīdaini.Brīdī, kad Tu saki, ka viņa var bērnu nebarot pie blakus galdiņa - nevis tu pārmāci māti, bet dzen viņu kompleksos par to, ka viņa izvēlas rūpēties par bērnu pēc labākās sirdsapziņas.

Strīdos ar zīdaini? Tu domā, ko raksti? :D

Jebkurai mātei ir iespējas padomāt, ko viņa uzvelk (raven ieliktā bilde ar blūzīti ir lielisks piemērs kā barošanu var padarīt nemanāmu), ko paņem līdz (lakatu utml), un kur baro - cilvēku pūlī vai sameklē klusāku vietu.
22.03.2015 00:02 |

10 gadi
Reitings 3922
Zīdainim pat nav zobu lai sagremotu pārtiku. Viņš nemāk arī sūkt caur salmiņu tādēļ smūtijs arī nav risinājums. :D Liela daļa zīdaiņu nemāk zīst pudelīti. :D
Mani hipijiskie uzskati vai Tava vēlēšanās ignorēt reālo kārtību? :D
Piezvani savai mammai un pajautā - kapēc neesi nomirusi badā. Vai viņa ar tevi darīja pretīgās krūts lietas. :D Hipijiste tāda, ne?
22.03.2015 00:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits