Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Jaa, minets un mazulja baroshana ir praktiski tas pats.. ak, shauraas pieres. Nu, nekas, gan jau ar laiku Latvijas sabiedriiba izaugs. Un tas naids pret maaminjaam. Uh..
Es savukaart arii ar naakamajiem beerniem turpinaashu barot vinjus publiski un neiespringshu par kompleksainajaam buutneem, lai iet un maajaas shausminaas.

1. Neviens neapgalvo, ka minets un bērna barošana ir tas pats. Tie ir divi pilnīgi dažādi procesi, taču pret abiem cilvēkiem ir aizspriedumi, ja to dara publiski. Kapiš? Tādēļ tas tiek salīdzināts, nevis kāda apgalvo, ka tas ir viens un tas pats. Dumiķe :D

2. Nevienam nav naids pret māmiņām kā tādām. Naids (es drīzāk teiktu, ka nepatika) ir pret atsevišķiem indivīdiem, kas pieprasa, lai tiem tiek dotas atlaides sabiedrībā, taču paši nevēlas ievērot kaut kādas normas vai pat izprast un pieņemt to, ka ne visiem viņu darbības liekas pieņemamas.

3. Kur tu izrauj, ka kādam ir komplekss par to, ka TU baro ar krūti? Es saprotu ja MAN būtu komplekss par to, ka MANAS krūtis kāds redz un es kautrējos, bet kā var būt komplekss par sveša cilvēka darbībām?

Man liekas, ka vienīgajai, kurai te ir jāizaug, esi tu ;)
22.03.2015 16:37 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
delusion

Nu, vispaar nav gan paarspiileeta. Gada vecumaa maates piens peekshni nepaarstaaj buut veertiigs, sastaavs mainas un pielaagojas. Kaa jau ieprieksmineeju liidz diviem gadiem un pat ilgaak iesaka ziidiit Pasaules Veseliibas organizaacija.

Es priecaajos redzot maaminju ziidot, jo tas noziimee,ka vinjas beerninsh sanjem pashu veertiigaako. Un nenosodu arii mammas, kas baro ar maisiijumu, lai ari vareetu iet un prasiit - Juus tieshaam savam mazuliitim dosiet "to"?
22.03.2015 16:40 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Ai, labi, peace. Es saprotu, ka te nav jeega diskuteet. Katram savs, cerams,ka jaunaa paaudze buus iejuutiigaaka un pozitiivaaka. Jauku vakaru visaam!
22.03.2015 16:42 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
wachingandtalking, palasi uzmanīgāk diskusiju! Runa nav tik daudz par pašu piesegšanos, cik par pašu faktu, ka kāda baro bērnu publiski. Neviena nav teikusi, ka nepiesedzas un, ka tas būtu normāli, bet te turpina apgalvot, ka kāda to apstrīd... :D
22.03.2015 16:42 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Neons-es noteikti labaak redzu to puskruuti,nekaa piemeeram 30+karstumaa to lakatu virsuu beernam.Es neko taadu sokeejosu neredzu.Kaa jau teicu ,esmu redzejusi sievietes lidostaas,pludmalees utt barojot mazos.Cilveeki iet garaam,pasmaida un dziive turpinaas!
Piekriitu taam sievieteem,kuras te saka-labi ka dziivoju citur.Ja nu buutu par ko sausminaaties,bet puskailas kruutis...,kuras mees redzam tik daudz un biezi visur,bez beernu barosanas!
22.03.2015 16:53 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Neon, ir gan te izskanējuši viedokļi, ka tas nav jādara. :)

Un zīda lakats pāri plecam radīs tāāādu kaitējumu. Varētu padomāt, ka jūs mazos no saules vasarā nesargājat...
22.03.2015 16:56 |

Reitings 11996
Nu man tas arī netraucē nekādā veidā. Nedzīvojam viduslaikos - plikumi ir mūsu ikdiena uz katra soļa daudzās nepiemērotās vietās un tur šokēties vairs nav par ko, viss ir redzēts un zināms.

Un arī priecājos, ka esmu prom no LV un nebojāju sev nervus.
22.03.2015 17:02 |

Reitings 11996
ctn, ja? Varbūt nocitēsi? Es kaut kā nemanīju šādu viedokli...
22.03.2015 17:03 |

Reitings 16208
Cilveeki te vispaar nav tik "aptrakusi" ar saulosanos ,jo saule ir katru dienu-varbuu piieradusi,tas nav galvenais...vairaak centreejaas uz peldeesanos pludmalees.Katru dienu uznem pietiekosi saules starus,dziivojot vienkaarsi aaraa!
Ir ,protams, cilveeeku grupa ,kuri liek tos lakatus paari arii ratiniem,ne tikai barojot,bet ir pilniigi vienalga,ko dara cits,pareizaak sakot -nekaadas negatiivas reakcijas.
22.03.2015 17:04 |

Reitings 2342
ctn-man nesen veel dziivee bija taada situaacija,likaas esmu pelnijusi ,esmu centusies otra cilveeka labaa ,gribeeju sagaidiit to "paldies",bet nekaa.Jutos loti slikti,bet tad es piedevu,sapratu,ka mees nevaram mainiit otru,nees varam skatiities uz to visu ar citaam aciim.
Mums nepatiik sii sieviete,kura baro beerninu ar puskailu kruuti,bet tajaa pasaa laikaa,redzot to mazo tik laimiigu eedot,varam tacu tikai priecaaties-tiesaam strunts tacu par to kruuti...
Cilveeks neapmierinaats veikalaa gruustaas-vai vieglaak nav sim cilveekam uzsmaidiit,nekaa gruustiit pretii.
Esmu piegaajusi nepaziistamai sievietei klaat un prasijusi,vai nevajag paliidzeet mammu iecelt masiinaa.Sieviete tik dusmiigaam aciim uz mani raudzijaas,tad teica-varbuut tiesaam...beidzaas viss ar to ,ka bija loti pateiciiga man-esot Dieva daavana.
Saadi gadijumi mums ir ik uz sola-laikam nevajag neko gaidiit no sii otra cilveeka-vajag pasaam buut iejuutiigaakaam.
Mees paraadam sevi ar saviem darbiem,ne citu cilveeku riiciibaam.

Jebkurš sabiedrības pārstāvis ir jāmotivē uzvesties pieklājīgi, domāt par citiem. Piemēram, veikalos tagad bieži var redzēt, ka tiek nesti iekšā mazie suņi. Tos liek bērniem paredzētajās vietās, pārtikai paredzētajā vietā, labākajā gadījumā tur rokās. Šajos ratos māte ieliek mazuli, kas ar rociņām pieskaras vietām, kur bijis suņa dupsis, siekalas. Tad rociņa nonāk mutē. Feini, ne?

Ko darīt? Būt iecietīgiem pret mazo suņu saimniekiem un smaidīt katru reizi skatoties, kā tie pārkāpj noteikumus? Vai varbūt tomēr motivēt viņus atstāt dzīvnieku ārpusē, lai lieki neapdraudētu savu un citu veselību?
22.03.2015 17:06 |

Reitings 2342
Neon, stella un vēl kāda to minēja. Meklē pati, neesmu Kubiete.
22.03.2015 17:07 |

Reitings 11996
Vai tad suns ratiņos ir vienīgais netīrumu perēklis? Publiskās vietās (un arī pašu mājās) nevienam nekas nav sterils. Rokas biežāk jāmazgā un jāseko, ko bērns mutē bāž!
Un bērnus ratiņos liek ar visiem āra apaviem, kur viņš ir gājis pa netīrajām ietvēm (ziemā pa dubļiem), bet cilvēki pēc tam liek tur savus produktus... Gribi teikt, bērni arī pie ieejas jāatstāj, no nav kārtīgi un tīri?...
22.03.2015 17:10 |

10 gadi
Reitings 4607
Krūtis visos laikos ir bijusi seksuāla sievietes ķermeņa daļa, kāda vēl tur mūsdienu seksualizācija

Ahh, visas tik gudras...
nevajag tikai aizmirst to, ka, par spīti visai savai civilizācijai, cilvēks tik un tā zemapziņā un dziļākajā būtībā paliek "dzīvnieks" ar instinktiem. Un ko viņam diktē instinkti? Vairoties. Nu un tad tēviņš sķatās un meklē mātīti, tādu, kas spējīga iznēsāt un dzemdēt viņa pēcnācējus (lielās pakaļas) un izaudzināt un izbarot tos līdz pastāvībai (lielie pupi). Savukārt mātītes uzkrītoši demonstrējot savu atribūtiku, to vien netieši norāda, ka tam ir gatavas. `
Tā lūk tas pasaulē ir. Smieklīgi apgalvojumi, ka seksualitāte norāda, cik laba tu esi gultā. Nekā, visos gadsimtos (varbūt izņemot šo pokemonu laiku) tas ir nozīmējis tieši to - radīt un atstāt pēcnācējus.
22.03.2015 17:12 |

Reitings 16208
Tos liek bērniem paredzētajās vietās, pārtikai paredzētajā vietā, labākajā gadījumā tur rokās. Šajos ratos māte ieliek mazuli, kas ar rociņām pieskaras vietām, kur bijis suņa dupsis, siekalas. Tad rociņa nonāk mutē. Feini, ne?
Nu te man jaasaka,ka dazi dziivnieki ir tiiraaki par tiem mazajiem,kuru rokeles ir paspeejusas "pabuut visur"...Neieteiktu audzinaat beernu,kaa siltumniicas augu,jo tad nebuus speeciiga imuunaa sisteema , buus loti vaariigs...
22.03.2015 17:12 |

Reitings 11996
Man arī slinkums meklēt, bet esmu vairāk kā pārliecināta, ka šīs lietotājas nekad pašas nav barojušas ar pliku izkārtu krūti sabiedriskā vietā. Tas, ka viņām netraucē citas, kuras tā dara - tas nepadara šo diskusiju būtisku, jo šeit neviena personīgi nevienu jūs ar saviem plikumiem nav aizskārusi! Kas attiecas vispār uz barošanu publiskā vietā - tev, ctn, tas netraucē, cik atceros pēc komentāriem, bet bija citas, kurām tas traucē ar visu piesegšanos, jo esot pārāk "intīms" pasākums...
22.03.2015 17:15 |

Reitings 2342
Vai tad suns ratiņos ir vienīgais netīrumu perēklis? Publiskās vietās (un arī pašu mājās) nevienam nekas nav sterils. Rokas biežāk jāmazgā un jāseko, ko bērns mutē bāž!
Un bērnus ratiņos liek ar visiem āra apaviem, kur viņš ir gājis pa netīrajām ietvēm (ziemā pa dubļiem), bet cilvēki pēc tam liek tur savus produktus... Gribi teikt, bērni arī pie ieejas jāatstāj, no nav kārtīgi un tīri?...

Tad kādēļ, Tavuprāt, pastāv šāds aizliegums? :D Suņu nīdēju dēļ? Nekļūsti smieklīga.
22.03.2015 17:15 |

Reitings 16208
Mums taads aizliegums te nav!
22.03.2015 17:17 |

Reitings 11996
Man kaut kā vienalga par to aizliegumu! :D Man nav suņa un nav šādu problēmu. Ja redzu mazos suņus veikalā - man tas netraucē un nevienam neko neaizrādu. Tā ir veikala politika.
22.03.2015 17:19 |

Reitings 2342
Kas attiecas vispār uz barošanu publiskā vietā - tev, ctn, tas netraucē, cik atceros pēc komentāriem, bet bija citas, kurām tas traucē ar visu piesegšanos, jo esot pārāk "intīms" pasākums.

Nedomāju, ka mammu, kas ir piesegusies, kāds vispār pamana. Es vismaz nepamanītu.
22.03.2015 17:22 |

Reitings 2342
Man kaut kā vienalga par to aizliegumu! Man nav suņa un nav šādu problēmu. Ja redzu mazos suņus veikalā - man tas netraucē un nevienam neko neaizrādu. Tā ir veikala politika.

Veikala politiku diktē nauda. Viņi arī izbērtus cepumus sabērs atpakaļ kastē, dienu nostāvējušu gaļu siltumā, noliks atpakaļ pārdošanā.
22.03.2015 17:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits