Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Man,ja godīgi, šķiet, ka tikai stellaglmr ir kaut kāda sajēga par zīdīšanu. Diskusiju izlasīju ar šausmās ieplestām acīm. Meitenes,jūs nopietni???? Pati,ja baroju ārpus mājas,tad to daru tam speciāli atbilstošā vietā vai mašīnā,bet apbrīnoju tās māmiņas,kuras atļaujās to darīt publiskākās vietās. Un apbrīnoju pozitīvā nozīmē. Labi,ka dzīvoju valstī,kur nav tāda domāšana. Vasarā biju plānojusi doties uz lv,šķiet labāk atlikt šo braucienu,līdz brīdim, kad beigšu barot bērniņu,savādāk kāds vēl pa mašīnas logu to ieraudzīs un viņam paliks pretīgi. Ieteikumi par pudelīti vispār nav komentāra vērti. Ieteikumi saplānot laiku,lai starp barošanām izietu visas darīšanas?? Un jo man darīt, ja baroju pēc pieprasījuma,nevis pēc mistiskiem laikiem??? Es tiešām baroju tikai barošanas istabās vai mašīnā,bet nosodošā attieksme pret barojošām mammām publiskā vietā ir nožēlojama.
22.03.2015 01:11 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kāpēc sievietes ikdienā nosedz krūtis? Tāpēc, lai sevi pasargātu.. no netikliem un vēl sazin kādiem skatieniem :)
Arī mazuļa barošanas laikā tomēr ir vēlams sevi, arī atvasi pasargāt no nosodījuma, replikām, greiziem acu skatieniem, smīkņāšanas.. :)
22.03.2015 01:14 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Valerija, es atkal nesaprotu kādēļ tas ir nožēlojami :) man liekas ne gluži nožēlojami, bet kaut kā nepareizi tas, ka mammas grib dalīties ar citu acīm kaut ko tik intīmu kā sava bērna barošana ar krūti.
22.03.2015 01:22 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?

Tāds bija jautājums. Nu un, ka daudzas neko labu nedomā? Es tai skaitā, jo esmu pārliecināta, ka nebarošu savu bērnu sabiedriskās vietās un, ja tomēr būs tāda nepieciešamība, tad to darīšu tā, lai neviens neredzētu. Man pašai nebūtu pieņemami, ka kāds redz to kā mans bērns ēd manu krūti.(t)
22.03.2015 01:22 |

Reitings 485
Negrib mamma ar neko tādu dalīties. Vienīgais ko viņa grib,pabarot savu bērniņu. Es neiesaistīšos diskusijā. Stellaglmr jau visu pateica. Paziņojumu jau draugam,ka brauciens pie vecākiem šogad tiek atcelts.
22.03.2015 01:27 |

Reitings 2425
nu tu jau krīti histērijā un atcel kaut kādus braucienus.. bērnudārzs. Neviens uz tevi neskatīsies un nenosodīs, ja padomāsi arī par citiem nevis tikai par savu bērnu tajā brīdī (un atzīsti taču...5 sekundes, lai aplitu lakatu nav nekas)... tas ir tieši tik vienkārši :)
22.03.2015 01:31 |

Reitings 176
Reģ: 03.03.2015
stellaglmr Izrunājies gan ļoti nesmuki, būsim godīgas. :)
Varbūt pat pakonsultējieties ar savam pretīgajām mammām

Vārdsakot rezumē šai diskusijai ir tā, ka bērnus barot var - piesedzoties. :) :)

P.Tās, kuras karina laukā savus dārgumus, sēžot kafejnīcās u.c. sabiedriskās vietās, laikam ir sievietes no sērijas "es esmu grūtniece jaunā māmioņa, utt un man viss ir atļauts un nekādas normas uz mani nedarbojas". Lai jau... Tik es nākamreiz droši vien sākšu vemt jaunās māmiņas virzienā, lai nu saprot, ka tas nav visiem jaredz...
22.03.2015 01:34 |

Reitings 485
Es savu bērnu vasaras laikā nekādos lakatos netīšu. Jau minēju,ka baronu tikai speciāli tam paredzētā vietā vai mašīnā. Starp citu,man pazīstama sieviete pagājušajā vasarā baroju meitiņu,apsegusies ar lakatu. Viņai pienāca klāt sieviete gados (medicīnas darbinieks,kā vēlāk izrādījās) un aizrādīja par to,ka karstā laikā tā aizsegusies. Nu labi,nav svarīgi. Katram ir tiesības uz savu viedokli, vienkārši esmu pārsteigta par šo diskusiju.
22.03.2015 01:40 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Starp citu,man pazīstama sieviete pagājušajā vasarā baroju meitiņu,apsegusies ar lakatu. Viņai pienāca klāt sieviete gados (medicīnas darbinieks,kā vēlāk izrādījās) un aizrādīja par to,ka karstā laikā tā aizsegusies.

Ir dažādu materiālu audumi.. neviens jau neliek vasaras karstumā segties ar dūnu segu :)
22.03.2015 01:44 |

10 gadi
Reitings 44003
Reģ: 11.02.2015
OK, uzreiz atzīstos, ka man nav bērnu un, publiskā vietā ieraudzījusi mammu ar krūti barojam bērnu iekšēji psiholoģiski mazliet nodrebinātos, jo:
man tomēr krūtis saistās ar tiem vairākiem gadu desmitiem, kad tās kalpo seksualitātei (un tām respektīvi ir piesūcies vīrietis) nevis ~vienu gadu svētās mātes misijas pildīšanai, kad krūti nevainīgi paēšanai izmanto bērns. tātad publiski šādu skatu ieraugot, tās emocijas mijas un pirmais impulss smadzenēs nav par dabisko zīdainīšu pabarošanu...

nesaku, ka tāpēc tas būtu jāpārtrauc vispār (lakatiņš/maiciņa pa virsu ir ok), bet saprotu to emociju daļu, no kurienes nāk sajūta - kaut kas nav ok.
22.03.2015 01:53 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Pietiek vienu dienu neieskatīties cosmo, kā uzrodas kāda skaļa, plaši komentēta tēma :D
Pieļauju, ka pilno mana viedokļa versiju labāk te nemaz nerakstīt, barojošās māmiņas sāks uguni spļaut.
Atklātu barošanu ar krūti publiskā vietā neatbalstu (konkrēti, ja krūtis nav piesegtas), tas nav pieklājīgi un nav arī sevišķi estētisks skats. Taisnības labad jāpiebilst, ka neestētisks skats ir arī B izmēra vīriešu krūtis un pārspīlēti atkailināta sieviešu biste publiskās vietās, mēs tomēr dzīvojam civilizētā sabiedrībā, zināmas ķermeņa daļas citu klātbūtnē ir jāpiesedz.
22.03.2015 02:03 |

Reitings 226
Reģ: 22.12.2014
Pilnīgi visu nelasiiju, bet visam parskrienot pāri. Ko var chiiksteet, ka attieksme pret māmiņām esot briesmīga? Cik es lasu komentārus, visas saprot kā bērns ir jābaro, nu dari to sabiedriskā vietā, uz priekšu, bet vai tad ir tik grūti piesegties? Un tad ir tā otra puse, kas bļauj, ka ja es esmu māte, man ir vienalga ko jūs parastie cilvēki domājat, es varu savas krūtis izkarinaat kur vēlos. Kārtējo reizi parādās, ka problēmas ar nevis tām kurām bērnu nav, bet tām, kas uzskata ka varr darīt kā vēlas. Nu labi, dari, bet nav ko brīnīties ka citi dīvaini paskatās uz tavu izkārto krūti. Ja jau tas ir tik dabiski, kāpēc tad jūs vienkārši staigājot pa ielu nestaigajat ar kailām krūtīm? Te arī bija dažu māmiņu komentāri kuros viņas rakstija ka pašaam tas nav pieņemami un piesedzas. Un nedomāju, ka kāda bezbeernu sieviete, kurā šajā diskusijā apgalvo, ka lūdzu- baro, tikai piesedzies, tā saka tikai tāpēc ka bērnu nav un vēlāk domas mainīs. Nu ko var celties.
22.03.2015 02:11 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Interesanti, jūs tām sievietēm un meitenēm, kurām ir pārspīlēti atklāts dekoltē vai pārāk īsi svārki, stringi caur legingiem rēgojas visā krāšņumā arī kaut ko aizrādāt vai lūdzat apkalpojošo personālu izdzīt no iestādes šo personu?... Vai varbūt pludmalēs beibēm ar kailām krūtīm veltat nosodošus niknus skatienus un skaļas dzēlīgas piezīmes? Ja nē, tad esat baigās liekules, apgalvojot, ka barojošas sievietes krūtis jums traucē vairāk, kā citu nebarojošu sieviešu atkailinātās krūtis un citi plikumi, kuriem būtu jābūt arī nosegtiem.
22.03.2015 04:10 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Raven, atkārtoju jautājumu. Ja uzskati ka krūtis publiskā vietā nav jāslēpj - tās nav ģenitālijas pēc tevis teiktā - tad kāpēc tu nestaigā ar atkailinātām krūtīm pa Rīgas centru vasarā, neej uz darbu vai mācībām un neuzturies lielveikalā tādā izskatā?
22.03.2015 09:18 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
bet kāpēc barojošās māmiņas ir tā satrakojušās un domā, ka kāds viņām aizliedz dot savam bērnam ēst? un nevar atbildēt uz jautājumu, ko vairākums uzdod, kāpēc nevar piesegties? neviens tev neliek viņu tīstīt, bet kā te dažās bildēs, mēdz darīt mātes tomēr tā, ka izkar savu dārgumu. un man vienalga ēd tas bērniņš vai ko, bet man sēžot pretim , tas nav jāskatās. piesedzies un visi būs priecīgi. manai draudzenei arī ir zīdainis , ko baro ar krūti. vienmēr ir saplānojusi laiku un, ja tomēr nav kkas sanācis, tad ir atbilstoši apģērbusies, lai ;pabarotu bērnu citiem neredzot viņas krūtis. nu nav tas tik grūti.
22.03.2015 09:25 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Es ziidiiju savu beernu tad,kad vinsh bija izsalcis, nereti gadiijaas publiskaas vietaas, man bija vienalga ko domaa kaut kaadi kompleksaini cilveeki, jo galvenais beerna vajadziibas. Parasti gan piesedzos, bet vispaar nenosodu taas maates, kuras iipashi neiespringst, es baroju liidz 2 gadu vecumam un man tas liekas dabisks, jauks process. Turklaat pats labaakais beernam.
22.03.2015 09:31 |

Reitings 2425
Mūžīgā cilvēku neraža - attaisnot sevi ar citu darbībām. Arī super lielie dekoltē un stringi nav estētiski pievilcīgi un pae tiem cilvēki šausminās tikpat, taču atgādināšu, ka barošana ar krūti ir intīms process starp bērna māti un bērnu, un citiem tas nav jāredz. :)
22.03.2015 09:33 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Beidziet te gvelzt niekus! Jūsu dēļ pēc tam māmiņas nevar ar saviem mazuļiem iziet ārā normāli, jo visu laiku domā, ka citiem traucē! Tās, kas vēl nav mammas vispār nesaprot ko runā un kad piedzims mazie, tad lai pārlasa savus komentàrus par to, ka jādod pudele, jāsēž tikai mājās un veikalos iet nedrīkst, lai citām cosmo princesēm ir daudz vietas, kur savas mk somas vicināt.
Man jūsu dēļ arī pilna galva ar kompleksiem, aizbraucot uz Latviju, jo esmu salasījusies te cik daudz ir tādu īgnu un ar dzīvi neapmierinātu māmiņu nīdēju.
22.03.2015 09:42 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Emely

Pasaules Veselības Organizācija iesaka zīdīt bērnu vismaz 1 gadu vai, ideālā gadījumā, barot bērnu tikai ar mātes pienu (bez papildus piebarošanas vai dzirdīšanas) līdz 6 mēnešu vecumam, un tad turpināt zīdīšanu vismaz līdz 2 gadu vecumam. Ar mātes pienu bērns no mammas saņem uzturvielas un arī antivielas pret slimībām, kā arī zīdīšana veicina stipras emocionālās saiknes izveidošanos starp bērnu un mammu.
22.03.2015 09:49 |

Reitings 2342
Beidziet te gvelzt niekus! Jūsu dēļ pēc tam māmiņas nevar ar saviem mazuļiem iziet ārā normāli, jo visu laiku domā, ka citiem traucē! Tās, kas vēl nav mammas vispār nesaprot ko runā un kad piedzims mazie, tad lai pārlasa savus komentàrus par to, ka jādod pudele, jāsēž tikai mājās un veikalos iet nedrīkst, lai citām cosmo princesēm ir daudz vietas, kur savas mk somas vicināt.
Man jūsu dēļ arī pilna galva ar kompleksiem, aizbraucot uz Latviju, jo esmu salasījusies te cik daudz ir tādu īgnu un ar dzīvi neapmierinātu māmiņu nīdēju.

Tev ir talants dramaturģijā. Prasība piesegties nudien ir tāāāāda māmiņu apspiešanu un dzīšana kompleksos, ka te aiz sevis jāņem ne tikai māmiņu klubs un Parādnieks, bet arī ANO!
22.03.2015 09:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits