Blogeru lietas

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Izveidoju šo diskusiju, jo man ir blogs, bet nav, ar ko par to parunāties :D Tāpēc būtu labi uzsākt domu un padomu apmaiņu blogeru starpā un varbūt starp blogerēm un lasītājiem.

Man ir neliela dilemma saistībā ar rakstiem par produktiem, ko dāvinājuši zīmolu pārstāvji. Vairums blogeru parasti raksta klāt kaut ko no sērijas "produktus izmēģināšanai iedevis zīmols, taču viedoklis ir manis pašas". Es pagaidām tādu piebildi nelieku, jo tas šķiet kaut kā loģiski un pašsaprotami, ka manu viedokli nekā tas fakts neietekmē. Bet varbūt lasītājiem labāk patīk zināt, vai produkts ir pašas pirkts vai dāvināts? Lūdzu palīdziet ar padomu :)
19.03.2015 21:03 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Kāds ir jūsu viedoklis - gan blogeru, gan lasītāju?

Man nekas nav pret sponsorētiem produktiem un to aprakstiem, kamēr tas viss nekļūst par vienas firmas produktu slavināšanu. Ja objektīvi apraksta dažādu firmu ražojumus, tad neko sliktu tajā neredzu.
04.01.2016 00:02 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Sarakstīju tik daudz un viss pazuda :D
Man šķiet skumji, ka cilvēki neatšķir kas ir sponsorēšana un kas ir produkti testēšanai. Sponsorēšana pēc būtības ir reklāma un par sponsorētiem produktiem vienmēr būtu jāraksta un vienmēr pozitīvi, jo tāda ir sponsorēšanas būtība. Bet produkti, kas tiek doti testēšanai, tik doti testēšanai. Ja gribu - rakstu, ja negribu - nerakstu. Jā, tagad produktus dod daudz vairāk nekā pirms gadiem 3-4 un tāpēc var izvēlēties ko patiešām ir interesanti pašai izmēģināt. Man patīk, ja produktus var notestēt pirms tie nonāk pārdošanā, jo tad lasītājam var sniegt atsauksmi jau pirmajā brīdī, kad produkts parādās veikalā. Un, protams, prieks, ka nav jātērē sava nauda, pat, ja runa iet par riktīgi foršu vai interesantu lietu.
Blogeri zina ko un kur šobrīd dala, tāpēc es šķību aci skatos uz tiem, kas pēc nedēļas saraksta cik labs ir sejas krēms un kā izlīdzina krunkas. Kā lasītājam man ir vienalga kādā veidā autors ir ieguvis produktu, ja es lasu godīgu viedokli un to vienmēr var just cik cilvēks ir ieinteresēts konkrētajā produktā un cik patiesa ir atsauksme.
04.01.2016 13:35 |

Reitings 4628
Sponsorēšana pēc būtības ir reklāma un par sponsorētiem produktiem vienmēr būtu jāraksta un vienmēr pozitīvi, jo tāda ir sponsorēšanas būtība. Bet produkti, kas tiek doti testēšanai, tik doti testēšanai. Ja gribu - rakstu, ja negribu - nerakstu.

Jā, to ir būtiski nošķirt! Man šķiet, ka daži domā - ja jau blogeris dabūjis kaut ko par brīvu, tad bezmaz tikai tā iemesla dēļ sacerēs slavinošu atsauksmi. Bet realitātē jau blogeriem tomēr ir pašiem sava galva uz pleciem un reputācija, ko grib nostiprināt, kā arī cieņa pret lasītājiem un paša ieguldīto laiku - kāpēc lai viņš par dažu eiro vērtu produktu strādātu ražotāja mārketinga daļas vietā?

Mani gan pārāk neaizrauj tās situācijas, kad tiek palaists kaut kas jauns un uzreiz visos blogos parādās raksti par vieniem un tiem pašiem produktiem, kas bieži vien nemaz nav nekas sevišķi interesants. Vispār mani laikam sāk garlaikot formāts pats par sevi - atsauksmes par produktiem, tāpēc arī mēģinu atrast kaut kādu "savu" angle, neparastākus produktus, fīčerveida rakstus, papildus tēmas un tamlīdzīgi.
04.01.2016 19:49 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
Nuu te nesen bija tāds interesants gadijums, kad lasīju atsauksmi par "pigmentētām" ēnām, kuras izskatās pigmentētas tikai uz pirkstiem, to gan var zināt tikai tad, kad pats esi tās klājis uz acīm.. jo lai cik tas nebūtu savādi, tomēr 3 ēnu toņi bija tikai ok.. tad nu pārliecinājos, ka katrs tai lietai pieiet ar savu sirdsapziņu vai tās trūkumu..
Tas pats attiecināms uz citiem produktiem..
Man personīgi patīk uzklāt kosmētiskos produktus iekš video - tur ir skaidri redzams kā tie klājās un kādas ir sajūtas par un ap šiem produktiem, savā ziņā nostrādā vēlme informēt patiesi..
Protams video filmēšana+ montēšana orasa laiku un resursus, par kuriem man neviens nemaksā:D
Tāpēc ir priecīgi ja pašai nav jāpērk paši produkti, jo nesen parēķināju ka blogošana priekš manis ir dārgs hobijs .. nesen iegādājos gosh zīmuļus testēšanai, nu tā laba investīcija sanāca :D
05.01.2016 13:57 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Vispār cilvēku izjūtas bieži ļoti atšķiras! Draudzene sajūsmā par daudzām lietām, kas man šķiet pilnīgs pēe. Un otrādi.
Par blogošanu varu pateikt tikai to, ka man svarīgi ir vizuālais tēls- ja meitene būs neglīta, ar neraustītām uzacīm, nekoptu sejas ādu, lieko svaru utt., tad manis pēc var kraut uz sejas kaut tonnu, bet tāpat man viņas ieteikumi/atsauksmes neliekas ievērības cienīgi. Vispirms jāsaved sevi kārtībā kaut elementāri.
05.01.2016 15:57 |

Reitings 9596
Bordu, nu kas ir glīts un neglīts ir subjektīvs jautājums :) Par nolupušiem nagiem, neraustītām uzacīm un ķieģeļu krāsas iedegumu te runa neiet :D
05.01.2016 17:08 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Par blogošanu varu pateikt tikai to, ka man svarīgi ir vizuālais tēls- ja meitene būs neglīta, ar neraustītām uzacīm, nekoptu sejas ādu, lieko svaru utt., tad manis pēc var kraut uz sejas kaut tonnu, bet tāpat man viņas ieteikumi/atsauksmes neliekas ievērības cienīgi. Vispirms jāsaved sevi kārtībā kaut elementāri.

Par ko tad tas tā domāts?(t) Būsim tolerantas viena pret otru, dāmas!
05.01.2016 23:04 |

Reitings 4628
Nuu te nesen bija tāds interesants gadijums, kad lasīju atsauksmi par "pigmentētām" ēnām, kuras izskatās pigmentētas tikai uz pirkstiem, to gan var zināt tikai tad, kad pats esi tās klājis uz acīm.. jo lai cik tas nebūtu savādi, tomēr 3 ēnu toņi bija tikai ok.. tad nu pārliecinājos, ka katrs tai lietai pieiet ar savu sirdsapziņu vai tās trūkumu..

Man šķiet, ka acu ēnas vislabāk atrādīt uz acīm. Bet to nav nemaz tik viegli izdarīt, jo bildēs viss izskatās tik ļoti citādāk! Vai nu toņi izskatās pavisam citādi, vai nu rūpīgi veidotās trīs krāsu pārejas saiet vienā lielā pleķī, vai nu ēnas vienkārši izskatās pēc kaut kādiem netīrumiem utt... :D
07.01.2016 16:19 |

Reitings 4628
Vispār cilvēku izjūtas bieži ļoti atšķiras! Draudzene sajūsmā par daudzām lietām, kas man šķiet pilnīgs pēe. Un otrādi.

Tā ir, īpaši tas attiecas uz kopjošo kosmētiku, kur katram savas ādas īpatnības. Ja rakstu atsauksmi par kādu krēmu, tad vienmēr norādu, kāda ir mana āda, jo tas daudz ko nosaka, bet ne tuvu visu. Līdzīgi arī ar skropstu tušām - no tām katra sagaida kaut ko citu...

Nu, viss plūst un mainās :) Ja paskatās kaut vai pasaules līmeņa blogerēm pašus pirmos ierakstus, tad viņas arī sākumā vēl nebija atradušas to, kas vislabāk piestāv. Protams, katram jau ir savi vērtēšanas kritēriji.
07.01.2016 16:24 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015

Katrai lietotājai arī savādāk izpaužas pigmentācija, noturība vai klājums. Man gandrīz visas ēnas ir spilgtas, pigmentētas un pamanāmas, pat visneitrālākās. Arī vieglākie vaigu sārtumi ir jāklāj maksimāli uzmanīgi, lai nestaigātu ar Blaumaņa Trīnes efektu. Manai draudzenei atkal pretēja problēma, ļoti grūti uz viņas āds panākt spilgtas krāsas.
07.01.2016 16:27 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Blogeri zina ko un kur šobrīd dala, tāpēc es šķību aci skatos uz tiem, kas pēc nedēļas saraksta cik labs ir sejas krēms un kā izlīdzina krunkas.

ak mī un žē, cik ļoti es piekrītu šim. Tāpat piekrītu garlaicībai par vienas nedēļas topa produktu - 5 blogos identiski raksti. neizplūstot diskusijās par kompānijām un viņu dāļāšanos, veicot absolūti nekādu izpēti par to, kam ko dot, sponsorētie/testētie raksti top kā sēnes pēc lietus. Vairāk kā tas, ka produkts ir iedots blogerim, mani uztrauc reālais posta saturs, jo reti kura atsauksme un reklāma par produktu man šķiet pietiekami plaša un informatīva, lai varētu izdarīt secinājumus - pirkt vai nepirkt un vai vispār ir vērts skatīties veikala plauktā uz to. Tas no lasītāja puses.
No rakstītāja puses es piederu pie tiem, kuri uzskata, ka rakstītājs patur visas tiesības rakstīt/teikt par produktu tieši to, ko domā, ko ir sapratis, izeksperimentējis un novērojis, nevis tikai labus vārdus. Trūkst, ļoti trūkst, manuprāt, arī negatīvās atsauksmes, vilšanās raksti par produktiem, kuri nespēj turēt līdzi tam, ko sola. :D
07.01.2016 16:38 |

10 gadi
Reitings 8191
Katrai lietotājai arī savādāk izpaužas pigmentācija

Tā nu gluži nav. Pigmentu ir viegli noteikti no viena pieskāriena ēnām - vai nu pigmentācija ir laba, vai nu nav. Tieši tik elementāri. Par noturību, klāšanos un draudzību ar dažādām otām/tehnikām gan - katram savs.
07.01.2016 16:40 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
Elizabete - ar tām pārejām bildē jā.. ir kā ir.. filmējot var labāk redzēt, kā klājās, bet jau arī tur vajaga zināmu ieguldijumu savā hobijā.. piem, es te cenšos sakrāt piedienīgam lampām, lai ēnas filmējot varetu atspoguļot "patiesā gaismā" ta teikt :D Faktiski jau daudz kas atsitās pret to, cik daudz ir vēlmes/ iespējas tērēt savam hobijam, kā arī, ja nejūt pārāk lielu atpakaļejošo saiti , bieži vien uznak sajūtas ka varbūt vienk nav jēgas :D Bet tas gan ātri pariet... ;-)
07.01.2016 17:51 |

Reitings 9596
Piekrītu, ka enu pigmentāciju var uzreiz saprast, bet gadās tā, ka kvalitāte vienam un tam pašam produktam (piemēram, kādai ēnu paletei) ir atšķirīga. Vieni raksta, ka dikti pigmentētas un bildes un video tā arī izskatās, citas saka, ir chalky un arī bildes to var redzēt. Man ir 2 Sleek paletes ar pilnība dažādu pigmentāciju. Razotas vienā vietā, esmu droša, ka abas oriģinālas, bet nu ir kā ir. Tā arī bija ar Maybelline krēmveida ēnām Permanent Taupe. Visi saka, ka krēmīgas un viegli klājas, bet manas klājas nevienmerīgi un nebūt nav tik krēmīgas. Tagad jaunās Creamy Nudes ir pavisam citas formulas. Mistika :)
Ar atsauksmem arī gadās visādi brīnumi. Kā piemērs ir viena tuša. Citas raksta, ka ir ideāla gan izskata, gan noturības ziņā. Es nezinu, man birst acīs kā traka! Citur redzu, ka saliek bildes, bet par noturību ne vārda, tā teikt, korekti apiet to jautājumu. Bet kāpēc? Kāpec? Ja jau raksti, tad raksti visu kā ir. Galu galā kāda jēga kaut ko noklusēt?
07.01.2016 18:43 |

Reitings 4628
Ernestīne, tā gan ir. Es sevi uz Ziemassvētkiem iepriecināju ar spoguļkameru, kas būtībā bija paredzēta blogam. Bail pat iedomāties, cik daudz naudas aparatūrā un gaismās ir iegrūduši pasaulē pazīstamākie blogeri... (t)
07.01.2016 19:11 |

Reitings 4628
Ar atsauksmem arī gadās visādi brīnumi. Kā piemērs ir viena tuša. Citas raksta, ka ir ideāla gan izskata, gan noturības ziņā. Es nezinu, man birst acīs kā traka! Citur redzu, ka saliek bildes, bet par noturību ne vārda, tā teikt, korekti apiet to jautājumu. Bet kāpēc? Kāpec? Ja jau raksti, tad raksti visu kā ir. Galu galā kāda jēga kaut ko noklusēt?

Man šķiet, ka tušas vispār ir ļoti grūti objektīvi novērtēt. Katra gaida kaut ko citu konsistences ziņā, apjomu/pagarināšanu, citai paradums pa laikam saberzēt acis, citai atkal vējā asaro... Līdz ar to katrai savs rezultāts un prasības.
Bet piekrītu, ka diplomātiska noklusēšana galīgi nav ok. Nu, kāda jēga taisīt savu blogu kā afišas stabu? Īstenībā viena lieta, kas mani kaitina Latvijas blogosfērā (citur neesmu manījusi), ir preses relīžu citēšana rindkopām vien. Tas, manuprāt, ir solis reklāmraksta virzienā.
07.01.2016 19:21 |

10 gadi
Reitings 8191
Neko negatīvu nevar rakstīt, produkts tak iedots, jāuzraksta ir :-P šīs bailes no negatīvā uzrakstīšanas es neizpratīšu.
Ar tušām tāpat kā ar lūpu krāsām - uz katra savādāk. Aij, man visas stāv patiesībā neaiztiktas, neizmantoju vairs. Pēc pēdējās reizes, kad uzliku, šķita, ka skropstas noēdīs un ļoti traucēja acīm.

Bet vispār es uzskatu, ka šādu lietu kā hobiju ir jāraksta savam priekam, ne citu. Visforšākie raksti un video ir tie, kuri veidoti savas iniciatīvas dēļ, pat ar sliktu kameru un miglainām bildēm. Bet nu ierunājās te ziepju trauka īpašniece :D Stāv man dārga kamera, ar kuru apieties nemāku....
07.01.2016 19:49 |

Reitings 9596
Jā, starp citu, laba kamera negarantē labas bildes. Protams, ka ar vecu Samsung telefonu pieklājīgu bildi grūti uztaisīt, bet ar super-duper krutu fotokameru un krutu objektīvu nebūt ne visiem ir labas bildes.
07.01.2016 21:24 |

Reitings 4628
sugar, negarantē jau, protams. Bet es biju šokā pēc ziepjutrauka beidzot tiekot pie spoguļkameras - šķiet, ka pusi darba padara manā vietā :D Tagad mācos apieties ar to.
07.01.2016 21:53 |

Reitings 247
Reģ: 10.07.2015
Tās negatīvās atsauksmes ir tas, par ko es pēdejā laikā nedaudz vairāk domāju.
Ja runā par negatīvajām atsauksmēm, pilnīgiem "fail produktiem" - es esmu sapratusi, ka man vienkārši nav tik daudz laika, lai es rakstītu negatīvas atsauksmes (tas nenozīmē, ka man nav neveiksmīgu produktu), jo es tāpat fotografēšu, apstrādāšu bildi, veidošu rakstu... un tas kopuma aizņem diezgan daudz mana laika. Tad es labāk to laiku izmantoju, lai uzrakstītu par kaut ko foršu.
Lai gan es pēdējā laikā aizvien vairāk cenšos atrast produktos to, kas man nepatīk, man šķiet, ka reizēm pat par traku "piesienos". :D

Un otrs aspekts, kāpēc es nevaru saņemties negatīvām atsauksmēm: parasti produkti, ko es iegādājos un kas man kaut kādu iemeslu dēļ nepatīk, nepavada ilgu laiku pie manis un es tiem cenšos atrast jaunas mājas. Piemēram, man neiepatikās ķermeņa krēms, jo tas vēlās uz manas ādas, atdevu draudzenei un viņa sajūsmā. Un tā gadas gandrīz ar katru produktu, kas man līdz galam nepatik - atdodu kādam, kam man šķiet, ka varētu patikt un tiešām patīk. Pat nezinu, kas tas tāds ir. :-D Līdz ar to, visas atsauksmes tomēr ir subjektīvas un, kas der vienam, neder otram.
07.01.2016 23:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits