dzivo atri, tere daudz

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Pedeja laika bija diskusijas, ka jaunas tiko tiesibas nolikusas meitenes, perk savas pirmas masinas. Es mazliet pabrinijos. Kur jaunatnei tadu lidzekli. Zinu, ka daudzam 25 gados savi dzivoklu nopirkti. Studentes biezi celo, ieperkas guess, karen milen utt. Es kad biju studente ta nevareju atlauties dzivot, ari tagad kad pelnu diezgan labi, pec ires makas un kom. Maz partikas, neatliec ne celojumiem, ne auto iegadei, ne dargam drebem. Varbut vnk nemaku rikoties ar savirm lidzekliem.
17.03.2015 07:56 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Aizmirsu gan piebilst, ka pati virs 1000ls saku pelnit 21 gada vecuma, salidzinosi atri. Tad nu varu drosi teikt, ka iespejas pastav. Un sieviete ap 25 ar solidiem ienakumiem mani nemaz neparsteidz. Te minetas Karen Millen un Micheal Kors mantas nav tik dargas. Paris simti nav daudz, salidzinot cenas patiesam luksusa zimolu produkcijai.
17.03.2015 11:49 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es strādāju kopš vidusskolas 12 klases, pa dienu strādāju un vakarā gāju uz skolu.
Var jau būt ka ir kas viegli apgūst e-studijās, bet vairums manā kursā tomēr respektēja šos priekšmetus un tie bija visapmeklētākie, jo zināja, ja neies uz studijām, tad eksāmenos izkritīs, jo ar materiāliem bija daudz par maz. ;-)
17.03.2015 11:50 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Visādi var būt. Ir meitenes, kas arī 25 gados labi pelna, tāpat daudziem palīdz vecāki un otras puses. Tas, ko te raksta, vispār nav jāņem par pilnu :) Nereti no malas izskatās savādāk. Man ir viena paziņa, kas visu algu tērē kurpēm un somiņām, bet īsti nav bijusi nevienā ārzemju ceļojumā, jo nevar to atļauties. Mūsdienās ir skaistuma un lietu kults.
17.03.2015 12:19 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es papildināšu šeit pausto "kas grib iemācīsies arī tāpat" - izšķirošais ir jautājums, ko Tev māca. Protams, priekšmeti neatšķiras - jo virspusēji viss ir vienādi, BET - kā cilvēks, kurš ir pamācījies gan PLK, han neklātienē Vienu un to pašu - viss ir savādāk. Bez PLK es pat pusei no tā ko man mācīja neredzētu jēgu. Jo svarīga ir zināšanu kopējā bāze.
Bez tam - pareizi Meooooww saka, KURSUS papildus, nevis kā galveno zināšanu bāzi, e-studijās var apgūt. KURSUS. Tas ir tāpat kā grāmatvedība - nekad gramatvedis ar kvalitatīvi iegūtu izglītību nekotēsies tāpat kā grāmatvedis, kurš izgājis 6 mēnešu intensīvo kursu. Bet tieši tādu lomu spēlē tālmācības programmas - papildinošu nevis vispārēju.

Un nav tādas profesijas, kur pietiktu ar to, ka esi mācījies tikai kaut kādus 2,5 gadus talmācībā. Ja Tu vēlies kļūt par profesijas pārstāvi ar tam piedienošajiem papīriem ir jāzin VISS savā jomā. Un "VISS" ir tas, ko Tu nekad neiemācīsies tālmācībā, bet Tu pat nezināsi, ko Tu nezini.

Spējīgākie prāti arī studiju laikā atrod siltu vietu zem saulītes. Uzskatīt, ka Latvijas darba tirgus ir pilns ar spējīgiem darbiniekiem ir muļķīgi. Ir veiksmes stāsti, protams - taču to ir krietni mazāk nekā vajadzētu, tieši tādēļ mēs tos zinam. Un, kas vēl ir jocīgi - šie "veiksmes stāsti" ir kaut kas, ko vajadzētu uzskatīt par normu, nevis izcelt. Latvijā šādas situācijas nav. Notiek ļoti liela darbinieku rotācija visās jomās, jo darbinieki nav ilgtermiņā spējīgi kvalitatīvi strādāt un viss ko spej darīt ir čīkstēt par to, ka vēlas lielāku atalgojumu. Bet, ja mēs paskatīsimies plašāk - Latvijā vidējais darbinieks ir sagrābstījis no gaisa kaut kādas mistiskas lietas, kurām segumu nezin, kamēr citās pasaules valstīs vispirms pārbaudīs kādas ir Tavas zināšanas un tikai tad Tevi mīcīs kā mālu savas firmas prasībām atbilstoši.
Lai runātu skaidrāk - ja matemātisko vienādojumu risinot esi atradis pareizo atbildi, bet pieraksts ir nepareiz - neviens tev nedos par to ieskaitītu punktu un tā ir pareiza sistēma. Tu nevari darīt kaut ko tikai tādēļ, ka zini ko vēlies sasniegt - ir jāzin kā darīt pareizi, lai sasniegtais būtu ne tikai pareizs, bet arī neapgāžams/neapstrīdams. Citur pasaulē to saprot, kamēr Latvijā to uzskata par aplamību. Un tādēļ mums ir tika daudz nepareiza Visā Valsts sistēmā kopumā. Jo sistēma nav tikai valdība vai likumi - tā ir arī tautas rīcība (cēloņi un sekas). Bet, katrs jau velas uzskatīt, ka ir super spējīgs un super veiksmīgs. Jā, tā ir salda garša būt lepnam, bet lepnība nav tā īpašība, kura kotējas kā kvalitatīva, atzīstama. Atsauktos uz vēsturi, bet nav jau jēgas.

Ok, lai jau paliek - iekarsu. :D
17.03.2015 12:23 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Man ir draugs vecuma 23 gadi. Tulit nopelnis jau pirmo milijonu. Pilnigi godigi un citigi stradajot. Atrada kas pietrukdt visam Baltijas valsti. Tiesam, loti gudrs puisis.

Par citiem - loti daudziem vecaki dod. Perk gan drebes, gan masinu. Un kas tur slikts? Kad man bus lieli ienakumi un berni es ari saviem dosu, lai var ne tikai izdzivot, bet baudit dzivi un jaunibu. Protams, ar nosacijumu, ka vini labi un citigi macas/stude.
17.03.2015 12:33 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Kad studēju man nebija jāmaksā ne par ko, nu tikai par sev vajadzīgajām lietām ... Naudu tereju kā gribu , bet man prātā bija tusiņi ne ceļojumi ...
17.03.2015 13:43 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Es ar tām e-studijām uz visu skatos šādi... ņemsim par piemēru mārketinga aģentūru. Sākot studēt ej administrācijā, iepazīsti uzņēmumu inside out, pamazām sāc uzņemties papildus pienākumus utt. 2-3 gadi ir pilnīgi pietiekošs laiks, lai ēnotu savus kolēģus, piedalītos dažādos projektos utt. Ticu, ka pēc 2-3 gadiem var dabūt to sākotnēji vēlamo amatu, tikai šis cilvēks būs jau krietnu soli priekšā tikko no universitātes iznākušam cilvēkam. Pietam būsi jau iekarojis savus vietu uzņēmumā, izveidojis tuvākas profesionālas un draudzīgas attiecības ar kolēģiem, vadību. Ideālos apstākļos var iztikt tīri ar teoriju, ko gūsti no tām e-studijām, bet prakse un iesakņošanās uzņēmumā būs tavs īstais trumpis. Ir dzirdēti ne mazums šādu stāstu. Ir dzirdēti arī tādi, kur cilvēks vispār nemācījās, bet tikai tā ar apņēmību un uzcītību tika tur, kur cilvēki ar izglītību netika paņemti. Jābūt ļoti spēcīgam raksturam, tīrai vīzijai un lielai devai veiksmes, lai šādi tas izdotos, bet tai pašā laikā....cik daudz cilvēku izmācās un savā profesijā pelna kapeikas vai vispār pat tuvu tam netiek strādāt? Visādi dzīvē gadās, bet esmu tikai un vienīgi par to, ka cilvēkiem ar gaišu galvu un lielu apņēmību - bez izglītības vai ar, tāpat viss izdosies :)
17.03.2015 15:13 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
meooooww
Diemžēl tā tikai filmās notiek :) Neviena firma 2-3 gadus negaidīs, kad administrators pabeigs mārketinga studijas. Uzņēmumam vai nu jau būs mārketinga speciālists vai tiks pieņemts to 2-3 gadu laikā. Un tam mārketinga speciālistam tāds administrators, kas mērķē uz viņa vietu būs kā skabarga pakaļā - nevienam nepatīk konkurenti. Ar visām no tā izrietošajām sekām - aprunāšana, nomelnošana, utt. Bet centīgajam studentam vadība pēc 2-3 gadiem paspiedīs roku uz atvadām, ja students paziņos, ka grib attīstīties, pilnveidoties un strādāt kā mārketinga speciālists nevis administrators.
Veiksmes stāsti ir tiem, kam vadība ir radi vai kādi citi "blati". Ierindas cilvēkam, lai kā censtos, tas nespīd.
17.03.2015 22:55 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Kad biju studente un piestrādāju, ik mēnesi metu krājkasītē pa 5-10 latiem. Un tad izpārdošanā varēju atļauties nopirkt vai nu Karen Millen kleitiņu, vai nu LaSenza apakšveļu. Jo man patīk kvalitātivas lietas, kuras pēc tam kalpo gadus 5-6.
Auto, dzīvokļi un tam līdzīgas lietas līdz šai baltājai dienai nevaru atļauties :)
17.03.2015 23:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)