vienkārši vāks

 
Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja


Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Jā, iedod to 2. valodu un tad viss... Neviens krievs vairs latviski nerunās (izņemot inteliģentos).
16.03.2015 16:02 |
 
Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
tieši tā, internacionālā valodā iespējams mācīties. mums latvijā arī ir tāda iespēja, bet ir atšķirība starp internacionālu valodu un mazākumtautības valodu
16.03.2015 16:03 |
 
Reitings 233
Reģ: 24.09.2013
Jēziņ, kā te daža laba ir nozombēta. Vai arī kādā slāvu izcelsmes vīrišķī ieskatījusies, tāpēc tā aizstāv.
Ko ir izdarījuši? Tak simts piemērus jau te meitenes ir rakstījušas par viņu attieksmi pret latviešiem. Nu kas vēl nav saprotams?
Man nav nekas pret Latvijai lojāliem krieviem, bet man derdzas tā čīsktēšana, kā viņus diskriminē, apspiež, bet paši ne vārda VALSTS valodā nesaprot. Vismaz censtos saprast, bet nē, ķengājas vēl, sakot, ka tā ir nacistu valoda utt..
16.03.2015 16:05 |
 
Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
Uuuu bernudārznieku aizvainojumi aiziet


Vilhelmiine, neesi debīla? Tu it kā baigā patriote, bet man LATVIETEI piedēvē, ka es kādam latviešu tantukam blieztu pa galvu tādēļ KA ES NEESMU PRET KRIEVIEM? Ei tu nost....es jau tā nojautu, ka tev visi nav mājās, bet nu šitas jau ir bišķi pa daudz


Paskat, kā kažoks apmetās riņķī jau vienas lapas laikā! (l) Nē, es neesmu debila, ko gan nevarētu teikt par tevi :)
16.03.2015 16:05 |
 
Reitings 4655
Reģ: 23.11.2014
Pieredzes īsti kaut kādas nav, bet riebjas tie cilvēki, kas te visu mūžu nodzīvojuši (krievi), bet nejēdz iemācīties un pat necenšas apgūt mūsu valsts valodu.
Bieži redzēts kā sarunājoties krievam ar latvieti, latvietis pāries uz krievu valodu, es principa pēc neko tādu nedaru.
Neciešu.
16.03.2015 16:05 |
 
Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Tu tik vien kā attaisno savu domāšanu ar to, ka kāds cits arī domā un izturās negatīvi.

:-D:-D :-D Pag, tu tak pati pukstēji, ka krievi ir slikti tādēļ, ka latvieši ir pretīgi!

Nerea +++

Es patiešām neesmu pieredzējusi, kad normāls krievvalodīgais pieklājīgi kaut ko uzjautātu un latvietis augstprātīgi nosauktu par okupantu un uzspļautu virsū. Arī manā darba vietā vienam no kolēģiem neiet izcili ar latviešu valodu, tad atsevišķos uzdevumus mēs viņam arī paskaidrojam krieviski. Un visi dzīvi, sveiki un veseli.
...Bet nu nākt virsū ar padomju laika pārākuma apziņu un gaidīt, kad latvietis kārtējo reizi klanīsies... tā normāla līdzās pastāvēšana tiešām nesanāks.
16.03.2015 16:06 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tas, ka te ir Latvija un tāpēc jābūt latviešu valodai, nav nekāds aizbildinājums. Tā vienkārši ir.

Atradusi apdraudēto "mazākumtautības" valodu, kurai jāpiešķir īpašas tiesības, kad blakus ir valsts, kurā šai valodā runā miljoni. :D

Avīzes, raidījumi, radio - pats par sevi fakts, ka ir pieejami arī krieviski, nav nekas slikts. Runa ir par saturu, kurš ir klajā pretrunā ar valsts interesēm. Tā arī rodas sazombētās tantiņas pierobežā, kurām Latvijas prezidents ir Putins.(t) Tieši tāpēc man šķiet laba doma par alternatīva kanāla izveidi, kurā Latvijas ziņas tiktu rādītas krievu valodā, bet bez putiniskā filtra.
16.03.2015 16:08 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tie meooww argumenti atgādina sievieti, kuru sit vīrs, bet viņa tik saka: ja es kļūšu laba, viņš nesitīs vairs, jo es jau esmu vainīga! Kā tad!
16.03.2015 16:09 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Meoww, es nerunāju par angļu valodu, bet gan par katra atsevišķā indivīda dzimto valodu. Es kā latviete Francijā labprāt mācītos latviski, ja krievi uzskata, ka viņiem ir tiesības Latvijā studēt krieviski. (Runāju par valsts augstskolām.)
16.03.2015 16:10 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Turklāt mans komentārs par skolām tika attiecināts uz vispārizglītojošajām skolām, nevis augstskolām.
16.03.2015 16:12 |
 
Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Gudrākais piekāpjas (tepat cosmo, cik bieži tas tiek skandināts?).

Njā njā 40 gadā arī bijām gudrāki un piekapāmies ielaidām Latvijā labprātīgi padomju karaspēku, mūs par to apbalvoja ar 50 gadiem okupacijas, ko Krievija faktiskā padomijas mantiniece neatzīst, jo pēc papīriem mēs labprātīgi pievienojāmies. Aptuveni tapat kā šodien krima.

Man kādreiz arī bija līdzīga attieksme. Bet tas bija tikai tādēļ, ka man bija stulbi cilvēki apkārt, kas to naidu kurināja un borēja iekšā. Visa pasaule, tai skaitā latvieši šausminās par ISIS un visu to murgu, bet jūs paši neesat ne cik labāki. Protams, ka neviens galvas nost (pagaidām) nevienam negriež, bet jo ilgāk būs tik primitīvi un pretīgi uzskati un to izpausmes, jo lielākas iespējas agresijai nākotnē. Kā var nepielekt, ka ar savu attieksmi pašas vairojat to negatīvismu? Tiešam ir tāds prieks dzīvot valstī, kurā tauta ir sadalīta divās frontēs?


Un kas tad mainījās sastapi lielo mīlu ar citadiem uzskatiem.
Pie divkopienu valsts ir vainīga padomju savienība, kas gribeja baltijas reģionu rusificēt un iznīcinat pēdējās Latvijas eksitences paliekas.

bet redz viņi tomēr ir piedzimuši Latvijā, šeit nodzīvojuši visu mūžu

Njā bet Latviešu valodu ta arī nav iemācījušies un tas vien liecina par to kāda viņu attieksme...

Hmmm...nepamanīju kurā brīdī krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji pārtrauca maksāt nodokļu naudu? Kādēļ viņiem nepienākas skolas?


Aizbraucot uz UK sēnes lasīt tu arī maksā nodokļus UK, bet par to taviem bērniem nepienakās valsts apmaksāta izglītība Latviešu valodā.
Visi pakalpojumi tiek sniegti angļu valodā :-D
Latvijā ļoti nak pretī....

Pēc 50 gadiem es domāju te latviesu būs mazāk kā iebraucēju.

Iespējams, bet tev par nelaimi krieveļiem būs jāmācās ķīniešu valoda vai kāda no (islāmistu valodām) :-D Jo tie pašlaik ir realākie Latvijas imigranti.
Vai nu ķīnieši vai no dienvideiropas sūtīs islāmistus, jo tur viņu par daudz.

Takā krieviem vien nāksies integrēties tikai jautajums kāda kultūrā

p.s pēc 50 gadiem krievu būs mazāk pec statistikas skatoties

kādēļ nē 2 valsts valodām?

Tāpēc ka te nebūtu 2 valodība, bet krievu šovenisms :-D Ne tik viņi nemācīsies Latviešu valodu. Ar jaunu aizbildinajumu es taču zinu valsts valodu kam man latviešu valoda
100% nebūtu vienlīdzības

Vai arī kādā slāvu izcelsmes vīrišķī ieskatījusies, tāpēc tā aizstāv.


ir ir :-D
16.03.2015 16:17 |
 
Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Savus uzskaitītos medijus, referendumu u.t.t. biju domājusi kā pierādījumu tam, cik ļoti (gribot vai negribot) nākam pretī krievvalodīgajiem šajā valstī, un nekā citādi. Tā ka par tavām interpretācijām neatbildu.
...
Zinot vēsturi un krievu vadošās aprindas patiesībā ir ļoti jāuzmanās, cik tālu ejam pretī, jo Krievija ir valsts, kas nevar nomierināties arī šodien (par ko patiešām ir ļoti žēl). Agresoru nekad neapmierinās pat būšana vienā līmenī, tikai dominēšana. Tas pierādās pat šajā diskusijā.
16.03.2015 16:18 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
OliviaP, jā man noteikti ir 13 gadu ;) Nu come on, cik var šitos bērnudārznieku tekstiņus. Tu (es, un jebkurš, kas piedalās šajā diskusijā, bet jo īpaši Vilhelmīne, kas ir pilnīgākā aita pēc tā video ievietošanas, ok pabraucam garām) pašlaik rādi lieliskāko piemēru... tas kā mēs sobrīd diskutējam ir tieši tas pats, kā krievs diskutē ar latvieti. Viens pateicis kādu aizvainojumu, otrs pateicis kādu aizvainojumu un tik aiziet - tu esi stulbs, tu neko nesaproti, bla bla bla. Un jēga? Saturiski tam, ko mēs te runājam jēgas nav nekādas. Mēs tikai vairojam negatīvo un vāramies tālāk, ne uzklausot, ne analizējot, ne īsti uztverot to, ko saka otrs. Tu man vispār esi piesējusies jau kopš sākta gala, kas patiesībā mani mazliet mulsina, ņemot vērā to,cik bieži tu komentē manu atrašanos cosmo ;) Anyway... princips ir tieši tāds pats. Krievs un latvietis var vārīties katrs par savu, bet līdz brīdim, kamēr viens vai otrs beidzot pievērsies, pamudinās iziet uz kompromisu utt, nekas nemainīsies. Un atkal, protams, sekos jautājums - bet kādēļ tas jādara man? Nu lūk, kuram pacietība beigsies ātrāk un gribēsies sirdsmieru, tas arī to izdarīs. Man kaut kāda kašķēšanās principā vispār nav interesanta, bet viens apvainojums, otrs.. un aiziet jau pa ķēdīti ;) Vienu gan tev ieteiktu. Izmet no galvas, ka esmu kaut kāds Krievijas atbalstītājs. Gar Krieviju kā valsti un visiem tās piederīgajiem, man ir smagi nospļauties. Uz ko man nav nospļauties ir uz situāciju tepat Latvijā, kurā tauta sadalīta divās frontēs tikai dēļ tā, ka gan vieni, gan otri ir pārāk lepni, lai beigtu vārīties jau vienreiz par to, kas noticis gadu gadiem atpakaļ, bet pieņemtu to, ka OK - mēs dzīvojam ŠODIENĀ. Mēs ABAS TAUTAS dzīvojam uz vienas zemes. Mēs esam šeit dzimuši un izauguši. Tagad... kā mēs varam sadzīvot un nevis kāpt viens otram uz galvas, bet kopīgi būvēt valsts nākotni? Lūk tas būtu gudri. Izmantot to stulbo izniekoto naida enerģiju kaut kādu cēlāku mērķu labad. Zini, man negribētos, lai mani bērni dzīvo ar tādu pašu domāšanu kā lielākā daļa cilvēku pašlaik. Es gribētu, lai mani bērni var savu prātu okupēt ar citām nozīmīgākām lietām kā - cilvēku mīlestība, atsaucība, sirsnība, DRAUDZĪBA, neatkarīgi no tā vai cilvēks ir krievs vai latvietis.

TĀ IR VĒSTURE. Tas viss ir noticis. Mēs neko tur mainīt nevaram. Nu nebūtu krievi bijuši, ko tu zini kas cits būtu noticis?

Neviens nedomā par tādām lietām kā cilvēku potenciālu, bet akli tik pastāv par saviem principiem (pat ja tie nav pamatoti īsti...). Nu pāriesim TIKAI uz valsts valodu. Krievvalodīgie sāks slikti mācīties, degradēsies...atkal būs slikti. Nu ok, pieņemsim, ka daļa izdomās braukt prom. Kas uzturēs valsti? To krievu nav tā, ka pieci gabali.... Tad cels nodokļus mums latviešiem, jo kaut kā taču caurums būs jaaizpilda. Un tad atkal būs slikti. Nu nav tā, ka tie krievi šeit ir lieki. Arī viņi šeit dzīvo, pilda valsts maciņu, bet šeit ir pietiekoši ilgi, lai tiktu pieņemti kā valsts sastāvdaļa, nevis piedēklis. Mēs jau sen neesam LATVIJA kā utopiskā vienvaldoas un vienas tautas zeme. Tā nav un nebūs. Jo ātrak tas tiks pieņemts un pagrozīts izdevīgā gaismā, jo vieglāk un patīkamāk šeit būs dzīvot gan latviesiem, gan krieviem :)
16.03.2015 16:19 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Vispār jau mans vīrietis ir tīrākais latvietis :D Esmu bijusi uz pāris randiņiem ar krieviem, arī nebija ne vainas ;) Bet nu es laikam esmu NENORMĀLI DĪVAINA, jo uzskatu, ka satiekoties ar cilvēku un veidojot nākotni kopā tu izvēlies viņu pēc rakstura, izskata un tā tālāk, nevis viņa tautības :D Sorry, ja kļūdos :D :D :D
16.03.2015 16:24 |
 
Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
bet jo īpaši Vilhelmīne, kas ir pilnīgākā aita pēc tā video ievietošanas, ok pabraucam garām


Kāds lopiņus no cilvēkiem neatšķir :D
16.03.2015 16:30 |
 
Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Nespēju sagaidīt,kad vecā krieveļu paaudze izmirs,varbūt tad kas mainīsies. Tas ja atgriežamies pie tēmas.
16.03.2015 16:32 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Iedomājies, Tev ir liela māja. Tur ierodas kāds svešinieks un paliek uz dzīvi, uzstāda savus noteikumus, dzīvo vairākus gadus un Tev nav tiesību viņu dzīt prom. Viņam piedzimst bērni, paiet vēl daži gadi un Tu tomēr saproti, ka tā vairs nevari, un sāc ieviest savus noteikumus. Viņš un viņa bērni nepieņem Tavus noteikumus, jo nu kā? Viņi taču tur jau tik ilgi dzīvo, viņiem pienākas! Līdz beidzot jūs vienojaties par kompromisu - viņiem visas istabas ar ērtajām gultām, siltumu, ērtumu, bet Tev - saliekamā gulta verandā. Jauks kompromiss. Absurda situācija, bet precīzi tas pats.
16.03.2015 16:33 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
vilhelmiine, ja tevi var pie cilvēkiem pieskaitīt, tad man rokas nolaižas... :)
16.03.2015 16:34 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Spīdola, tev nav grūti šitā dzīvot? Tādā negatīvismā? Neviens manās mājās nav nācis un diezvai nāks arī ;) Nesaprotu kādēļ, lai es savu prātu okupētu ar šādām domām.
16.03.2015 16:35 |
 
Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
vilhelmiine, ja tevi var pie cilvēkiem pieskaitīt, tad man rokas nolaižas...


Tikpat zemu, cik tavas prāta spējas? :)
16.03.2015 16:36 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits