vienkārši vāks

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja

Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |

Reitings 138
Reģ: 14.03.2015
kad pateicās un sāka man uzdod jau privātākas jautājumus un es atbildēju

ko ta privātu tev tā vecā homoseksuāliste prasīja? cik stundā ņem bļeģ?
15.03.2015 17:33 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Nupat pirms pāris nedēļām, Rimi tantiņa krieviski palūdza paskatīties kuram biezpienam jaunāks termiņš un kas tur sastāvā rakstīts, man, protams, nebija grūti 3 vārdus pateikt krievu valodā un neliku viņai vēlreiz visu prasīt latviski...bet tajā brīdī, kad pateicās un sāka man uzdod jau privātākas jautājumus un es atbildēju uz tiem latviski, nosvieda biezpienu, uzgrieza muguru un aizgāja. Ej nu saproti!
+Redzi tu paliidzeeji tam vecam cilveekam,tev noteikti pasai bija taada laba sajuuta par to.Tie vecie cilveeki tik biezi ir neapmierinaati,ar savaam slimiibaam nomociiti cilveeki.Es pat neiedzilinaatos tajaa,kaa vini atbild riikojaas...Taa paliidzeesana,pieklaigaa iztureesanas pret to otru cilveeku ir vajadziiga man pasai...
15.03.2015 17:40 |

Reitings 138
Reģ: 14.03.2015
mās, tak tie jaunie mūs ar tevi nesapratīs, es vairs pat i nemēģinu paskaidrot, zajebala
15.03.2015 17:42 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Taa paliidzeesana,pieklaigaa iztureesanas pret to otru cilveeku ir vajadziiga man pasai...

Pilnīgi piekrītu.

Visas šīs diskusijas par valodu nekad, nu nekad pie kopsaucēja nenovedīs. Vēl jo vairāk tādēļ, ka lielākai daļai, kas par to te runā, latviešu valoda ir dzimtā. Tāda reāla otras puses viedokļa te nemaz nav. Tik vien kā paši savā sulā varās.

Par attieksmi no vienas vai otras tautības pārstāvjiem, es tomēr uzskatu, ka, ja nepatīkami starpgadījumi ir ar kādu jau regularitāti, tad visticamāk vaina jāmeklē sevī. Es ticu vecajai patiesībai par to, ka kā mežā sauc, tā atskan.
15.03.2015 17:46 |

Reitings 16208
Marissa-pilniigi piekriitu!:-)
15.03.2015 17:48 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Nē. Ja man kāds uzdod jautajumu krieviski, tā arī atbildu. Tā ir iekšējā harmonija

bet tieši tas jau stimulē tos latvijas krievus turpināt malt savā rusvalodā :-D ka viņi rēķinās ar to, ka tāpat jau visur sapratīs un visi atbildēs krieviski.. (t)

bet es esmu patriots. es mīlu un aizsargāju savu valodu pret bezkaunīgiem okupantiem, jo viņi neciena mani, manu valodu un zemi!

Kā viens cilvēks neko daudz nevaru izdarīt, bet vismaz mazu daļiņu varu - kaut vai nosūdzēt, ja mani neapkalpo valsts valodā. kaut vai sīkums, bet tāpat prieks, ka neļauju uzkāpt sev uz galvas. Es neļaušu sevi pārkrievot un savā valstī piespiest mani runāt svešvalodā! :-D

Ja kāds atbalsta, ka var nezināt tās valsts valodu, kur mūžu nodzīvojis - lūdzu, turpiniet uz ielas atbildēt krieviski un izpalīdzēt! :-D

ārpus darba vietas krievu valodu LV robežās nelietošu un jā, tā man ir tā harmoniskā sajūta - runāt dzimtajā valodā 8-)
15.03.2015 18:10 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
nekad pie kopsaucēja nenovedīs. Vēl jo vairāk tādēļ, ka lielākai daļai, kas par to te runā, latviešu valoda ir dzimtā. Tāda reāla otras puses viedokļa te nemaz nav.

Protams, jo tie otri sēž savos rušaru forumos un nepaņimajet čo ti gans pa latiški saki :-D
15.03.2015 18:10 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Pilnībā pārvaldu krievu valodu, tāpēc mani nekad neaizskar šādas situācijas.
Zaudētājs ir tas, kas kaut ko nezin, līdz ar to es tikai pažēlotu to cilvēku, kas valodu nezin un priecātos par savām zināšanām.
15.03.2015 18:14 |

Reitings 16208
Zaudētājs ir tas, kas kaut ko nezin, līdz ar to es tikai pažēlotu to cilvēku, kas valodu nezin un priecātos par savām zināšanām.
++
To pasu es vareetu teikt par uzvediibu.Tikai taapeec,ka kaads cilveeks izturaas pret mani rupji,es nedariisu taapat...Mees nevaram izmainiit citus,varam izmainiit tikai sevi-savu attieksmi.
15.03.2015 18:19 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
viens ir priecāties par zināšanām un saprast citu valodu vērtību. otrs ir, kad, ņemot darbā, cilvēkam obligāti ir jāzina krievu valoda, taču VALSTS VALODA - latviešu, ir otrajā plānā un vienaldzīgāka :D
15.03.2015 18:22 |

Reitings 279
Reģ: 04.01.2015
Man gan tieši gadījums bija Ārzemēs, veikalā arguments ar latvieti, viņa mani uzrunā pa latviski (jo pirku produktus no Latvijas),bet par cik es runāju angliski bez akcenta,atrodoties Ārzemes,tolaik starpgadījums notika Anglijā, uz sarunu atbildēju angliski ar excause me...
Viņa man pretī, nesaprotu latviete neciena savu valodu un tad es padomāju,pirmkārt latviešu valoda ir mana otrā valoda,jo neesmu latviete, otrkārt es esmu Anglijā un treškārt es neiesāku sarunu pirmā , es tik jutos mazliet apmulsusi par aizrādījumiem
15.03.2015 18:32 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Varbūt cilvēks cerēja, ka kāds ar viņu latviešu valodā veikalā runās, ja saprati, ka esi no Latvijas, bet, ja jau "excause" me, tad jau "excause" me.
15.03.2015 18:36 |

Reitings 4617
Winterra, es saprotu, bet laikam esmu egoiste un vienmēr šādos gadījumos nopriecājos, ka man šī problēma iet secen, jo tā nu tas ir, ka darba tirgū mūsu valstī krievu valodai ir liela priekšrocība.
15.03.2015 18:39 |

Reitings 4617
tb krievu valoda
15.03.2015 18:39 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Apple_pie - nesapratu Tavu komentāru... Kāda starpība, ko viņa cerēja, ko nē? OK, varētu vēl saprast, ja pārdevēja būtu sarunu uzsākusi latviski (domājot, ka pircēja latviete), bet, kad kad saņēmusi atbildi angliski, tad atvainojusies - nevis tieši vēl sākusi ko pārmest!
15.03.2015 18:41 |

Reitings 467
Reģ: 16.06.2014
Viss atšķirīgs no paša cilvēka, nevis no tautības. Katrai tautībai ir nacionali noskaņotie pārstāvji. Latviešu nav mana dzimtā valoda, bet es tāpat nesaprotu tos, kas visu mūžu dzīvoja Latvijā, un nezin valodu.
15.03.2015 18:43 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
veikalā arguments ar latvieti, viņa mani uzrunā pa latviski (jo pirku produktus no Latvijas),bet par cik es runāju angliski bez akcenta,atrodoties Ārzemes,tolaik starpgadījums notika Anglijā, uz sarunu atbildēju angliski ar excause me...

Labi ka tu UK, Latvijā ar klientu jārunā viņa valodā (kaut ķīniešu) savādāk atlaidīs :-D
15.03.2015 18:44 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Jā, ir pilna LV ar krieviem, kuri speciāli negrib mācīties latviešu valodu! ja latvietis nerunā kreiviski, tas ir gandrīz noziegums. Ja krievs ''nemāk'' latviešu valodu, kāpēc tā ir norma?

+++
15.03.2015 19:07 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es strādāju ātrajā apkalpošanā un man bieži ir dilemma - runāt ar viņiem krieviski vai atbildēt latviešu valodā, jo lielākoties viņi visu ideāli saprot... un es bieži rīkojos pēc noskaņojuma, bet krievu valodā runāju tikai sevis dēļ, nevis lai izpatiktu viņiem, saprotu, ka ir vajadzīga šī valoda, tāpēc cenšos praktizēties un iegūt kaut ko labu no tā visa, nevis kašķēties ar krievvalodīgajiem, protams, mani iepriecina, ja viņi pāriet uz latviešu valodu ;)
Bieži vien atnāk draugu bars, visi latvieši, viens krievs, protams, visi pielāgojas viņam...
15.03.2015 19:11 |

Reitings 274
Reģ: 23.01.2015
Nesaprotu krieviski tāpēc mani tas neskar. Latvijā vairs nedzīvoju tik aizbraucu ciemos, braucu uz Latviju nevis Krieviju. Nekad īsti nav bijusi iespēja mācīties viņu un īsti nekad viņa nav bijusi vajadzīga. Ar krieviem kuriem esmu sastapusies nav bijusi patīkama situācija, bet tie bija taksisti.. ;D

Nesaprotu kāpēc man būtu jāmācās Krievu valoda ja man viņa ne patīk ne nav vajadzības runāt viņā? Cilvēkam jāpielāgojas valstī, nevis valstij jāpielāgojas cilvēkam. Kad Īrijā bija daudz Poļu sabraukuši veikalos neviens tevi nesveicināja Poliski :D
15.03.2015 20:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)