kad pateicās un sāka man uzdod jau privātākas jautājumus un es atbildēju
Nupat pirms pāris nedēļām, Rimi tantiņa krieviski palūdza paskatīties kuram biezpienam jaunāks termiņš un kas tur sastāvā rakstīts, man, protams, nebija grūti 3 vārdus pateikt krievu valodā un neliku viņai vēlreiz visu prasīt latviski...bet tajā brīdī, kad pateicās un sāka man uzdod jau privātākas jautājumus un es atbildēju uz tiem latviski, nosvieda biezpienu, uzgrieza muguru un aizgāja. Ej nu saproti!+Redzi tu paliidzeeji tam vecam cilveekam,tev noteikti pasai bija taada laba sajuuta par to.Tie vecie cilveeki tik biezi ir neapmierinaati,ar savaam slimiibaam nomociiti cilveeki.Es pat neiedzilinaatos tajaa,kaa vini atbild riikojaas...Taa paliidzeesana,pieklaigaa iztureesanas pret to otru cilveeku ir vajadziiga man pasai...
Taa paliidzeesana,pieklaigaa iztureesanas pret to otru cilveeku ir vajadziiga man pasai...
Nē. Ja man kāds uzdod jautajumu krieviski, tā arī atbildu. Tā ir iekšējā harmonija
nekad pie kopsaucēja nenovedīs. Vēl jo vairāk tādēļ, ka lielākai daļai, kas par to te runā, latviešu valoda ir dzimtā. Tāda reāla otras puses viedokļa te nemaz nav.
Zaudētājs ir tas, kas kaut ko nezin, līdz ar to es tikai pažēlotu to cilvēku, kas valodu nezin un priecātos par savām zināšanām.++
veikalā arguments ar latvieti, viņa mani uzrunā pa latviski (jo pirku produktus no Latvijas),bet par cik es runāju angliski bez akcenta,atrodoties Ārzemes,tolaik starpgadījums notika Anglijā, uz sarunu atbildēju angliski ar excause me...
Jā, ir pilna LV ar krieviem, kuri speciāli negrib mācīties latviešu valodu! ja latvietis nerunā kreiviski, tas ir gandrīz noziegums. Ja krievs ''nemāk'' latviešu valodu, kāpēc tā ir norma?