būtu tikai jāpriecājas, ka cilvēks ir savā ziņā spiests mācīties papildus valodu
Oi, jā, tie noteikti bija "ļoti priecīgi" laiki, kad latviešu bērnus publiski kaunināja, ja tie skolās ko latviski pateica, cik "žēl", ka tas jau pagājis, un tagad latvieši savā valstī nav vairs spiesti mācīties krievu valodu, bet tā ir katra paša brīva izvēle, vai ne?
Savās mājās, savu draugu pulkā katrs var runāt, kādā vien valodā vēlas. Mani tas netraucē. Mani traucē, ja atsevišķi tipi iedomājas, ka ir īpašāki par visu pārējo pasauli, un viņi var pieprasīt, lai citi pielāgojas viņiem.
ļauni, bet tevis pašas labā tev novēlu, lai tev kādreiz notiek kaut kas tāds, kur tev būtu nepieciešama sveša cilvēka palīdzība, kurš izrādītos krievvalodīgais. Gribētu redzēt kā tu ar savu latvisko domāšanu un pārliecību atteiktos runāt krieviski, kamēr tev cilvēks piedāvā palīdzību. Ar vaļēju kājas lūzumu un lupatās sasitu mašīnu...bet tu "nē nerunāšu krieviski, ej prom okupant, gaidīšu kamēr kāds latvietīts nāks man palīgā"
Ne tikai ļauni, bet caurcaurēm slimi.
Starp citu, ja es ielas malā redzētu vālājamies cilvēku ar vaļēju kājas lūzumu, es sauktu ātros, vienalga, vai tas cilvēks runā latviski, vai krieviski, vai ķīniski. Un negaidītu nekādu pateicību.
Esmu šokā, ka tādi pretīgi cilvēki eskistē
Tu gremdējies fantāzijās par to, cik feini būtu, ja kāds, kura viedoklis Tev nepatīk, ciestu autoavārijā un lauztu kājas, bet citus sauc par pretīgiem, ja nerunā svešā valodā?
Daudzas gan te iedomājas, ka krievi visu latvisko ienīst un principa pēc norobežojas
Diemžēl, tas ir tāpēc, ka normālie krievvalodīgie pūlī tik ļoti neizceļas kā "urlas" trenniņbiksēs. Neviens neinteresējas, kāda tautība ir tam pieklājīgajam, korektajam kungam, kas mierīgi gaida autobusu un nebļaustās ne krieviski, ne latviski.
Par integrāciju - nepiekritīšu, reti, kur kāda valsts tik ļoti nāktu pretī cilvēkiem, kas vairāk kā 20 gadu laikā joprojām nav spējuši iemācīties tās valodu.
Un - lai nerastos pārpratumu - es to nesaku par visiem krieviem, es to saku tieši par tiem, kas latviski nesaprot.
Latvietis latvijā ar krievu nerunā krieviski = fašists, neciena otru, pretīgs cilvēks
Krievs visu mūžu dzīvo Lv un nerunā latviski = latviešiem ir jārunā ar viņu krieviski, jo jāciena viņa valodu, tiesības, brīvību un sazin ko vēl, ak nabadziņi
+++