vienkārši vāks

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja

Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Manuprat zināt Krievu valodu nav nekāds noziegums, pārējais jau viss atkarīgs kā katrs izmanto vai neizmanto šī savas zināšanas.
Lai gan Latvijā un ārvalstīs es Krievu valodu izmantoju reti, tomēr Krievu valoda man dod iespējas saprast citas Slāvu valodas.
15.03.2015 11:20 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
ka pats tupi Latvijā un neesi ne redzējis, ne dzirdējis reālo situāciju ārzemēs un idustrijās, kur krievi ir teju Dieva vietā ar savu naudu....bet nu priekš kam tu maldini citus?

Nu nu vai tikai sēnu lasītajs UK zin kurās nozarēs krievi ir neaizstājami :-D

Es jau nenoliedzu, ka krievi pērk dārgas mantas, bet nepavisam nekur viņi nebalsta valsts ekonomiku tādā mēra, ka jādēvē par dieviem :-D

Neviena valts nepasludinās defoltu, jo krievs nenopirka viņu kurortā māju :-D
15.03.2015 11:21 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Nu, ja strādā nekustamo īpašumu jomā un proti sarunātietus krievu valodā, tu noteikti pelnīsi vairāk kā tas, kurš neprot runāt krievu valodā. Ieslēdz smadzenes, vecīt :)
15.03.2015 11:26 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Nu, ja strādā nekustamo īpašumu jomā un proti sarunātietus krievu valodā, tu noteikti pelnīsi vairāk kā tas, kurš neprot runāt krievu valodā. Ieslēdz smadzenes, vecīt

To pašu varu attiecinat uz tevi ieslēdz smadzenes :-D

Pasaule nepastāv tikai nekustamo īpašumu un apkalpošanas nozarēm :-D kur tas 0.1% no krievu tautas tērē savus miljonus :-D
15.03.2015 11:30 |

Reitings 2425
Bet nu, spriežot pēc taviem haotiskajiem tekstiem, mani nemaz nepārsteigtu, ja tu savas pārliecības dēļ labprātīgi piekristu pelnīt mazāk, ka tik nav jāatzīst, ka krievu valoda nes piķi :)

Pateicoties tikai krievu valodai, esmu dabūjusi darbu, kad man bija ap 19 gadiem un man cietā alga bija tieši apaļi 1000eur + %, bet vietējiem, kuri neprata runāt krievu valodā cietā bija 800eur. Dienas apgrozījums, pieņemsim, bija 10k dienā, tad tikai krievu naudas tur bija apmēram -6-7k. Un tās nebija ne sēņu lasīšanas, ne strādāšana pie konveijera ;) Arī ar nekustamajiem esmu strādājusi savulaik un labāko naudu varēja nopelnīt tikai un vienīgi uz krieviem, nejau nu latviešiem. Kolēģi, kas prata tikai latviski sarunāties arī pelnīja to savu minimumu, tie kas runāja krievu valodā, pelnīja krietni vairāk.
15.03.2015 11:32 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Es tikai joprojām nesaprotu, kāpēc latvietim ir jāmācās ieceļotāju (lai neteiktu briesmīgo O-vārdu) valoda, jāprot saskatīt tajā vērtību, jālieto valsts valodas vietā veikalos, uz ielas u.c., bet ieceļotājiem un viņu atvasēm nav vispār nekāda pienākuma mācīties valsts valodu, uz viņiem neattiecas tas, ka katra valoda ir vērtība (īpaši jau nu latviešu valoda).

Saprotu, ka tīņa gados ir tāda pārliecība, ka "man jau nevajag", bet te pieauguši, loģiski domājuši cilvēki, kas runā un uzvedas absurdi kaut kādu stulbu principu dēļ. Nožēlojami

Un, skat, kā tomēr Tevis pašas teiktais lielā mērā attiecas tieši uz Latvijā dzīvojošajiem valsts valodu neprotošajiem krieviem. Nožēlojami (l)
15.03.2015 11:33 |

Reitings 2425
Nu vispār jau nē, jo tev kā latvietim, krievu valoda būtu tikai bonuss. Bet nu labi, ko tur muļķim mēģināt skaidrot, ka valoda ir vērtība :D
15.03.2015 11:35 |

Reitings 2152
Protu krievu valodu un vēl 3 svešvalodas, kuras lietoju labprātāk. Ja Tev galvā tik ļoti nebūtu iespiedusies krieviskā domāšana, varbūt loģika Tev būtu spēcīgāka. Apkalpojošajā sfērā (tajā skaitā ar nekustamajiem īpašumiem) strādāt negrasos. Ar krieviem uz ielas runāt negrasos ne tik.
15.03.2015 11:40 |

Reitings 2425
kāda krieviskā domāšana? Tas, ka es no pieredzes un novērojumiem saku, ka krievu valoda ir noderīga valoda gan uz ielas, gan darba jautājumos nozīmē, ka man ir krieviska domāšana? Man liekas ar domāšanu kaut kas nav tikai tev, jo rodas iespaids, ka tavuprāt, krievu valoda ir kaut kāda slimība :D Muļķe. Krievu valodas vietā varēja būt jebkura valoda, tikai LOĢISKI velkot paralēles (LV lokācijas vieta, krievvalodīgo daudzums valstī utt) nu tikai idiots noliegs to, ka krievu valoda ir nevajadzīga :D šausmas, nu daži cilvēki ir tādi zābaki :D
15.03.2015 11:43 |

Reitings 2152
Jā, tieši tā, daži cilvēki (ar pirkstiem nerādīsim, vārdos nesauksim... TU!) ir zābaki un muļķi, ir!

Kādā veidā uz ielas man krievu valoda var būt nepieciešama? Kad kāds urļiks prasa kapeiciņu vai cigareti? :D
Tātad Tu saki, ka krievu valoda Latvijas valstī ir nepieciešamāka nekā latviešu valoda? Jo pēc Tavas loģikas, krievi var nezināt latviešu valodu, bet latvieši krievu nē. Un ja Tu tā tiešām domā, tad bez ceremonijas Tevi lopu vagonā un uz Krieviju.
Jau tad, kad ieraudzīju, ka Tavi komentāri ir šajā tēmā, zināju, ka sāksies krievu valodas cildināšana un to komentēt ir bezjēdzīgi, esi kā zirgs ar klapēm uz acīm.
Jauku svētdienu! (l)
15.03.2015 11:48 |

Reitings 2425
ļauni, bet tevis pašas labā tev novēlu, lai tev kādreiz notiek kaut kas tāds, kur tev būtu nepieciešama sveša cilvēka palīdzība, kurš izrādītos krievvalodīgais. Gribētu redzēt kā tu ar savu latvisko domāšanu un pārliecību atteiktos runāt krieviski, kamēr tev cilvēks piedāvā palīdzību. Ar vaļēju kājas lūzumu un lupatās sasitu mašīnu...bet tu "nē nerunāšu krieviski, ej prom okupant, gaidīšu kamēr kāds latvietīts nāks man palīgā". ;)
15.03.2015 11:48 |

Reitings 2152
Es negaidītu, kad kāds nāk palīgā, bet zvanītu ātrajiem. Miers un dievs. ;)
15.03.2015 11:49 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
bet tu "nē nerunāšu krieviski, ej prom okupant, gaidīšu kamēr kāds latvietīts nāks man palīgā".

Latvieši ar iet palīgā? Vai tad viņi lielākoties nenoskatās tik uz notikušo no malas :D
15.03.2015 11:50 |

Reitings 2425
Aha, un ja telefons izlādējies vai vispār esi izlidojusi no mašīnas no nevari tikt klāt telefonam? Vai arī esi bezsamaņā, bet tev palīdzējis krievvalodīgais. Paldies arī nemēģinātu vismaz pateikt krieviski? Šitos principiālos kretīnus pašus kopā ar lopiem uz kaut kādu mežu būtu javēd un tur jāatstāj nopūt ;)
15.03.2015 11:50 |

Reitings 2425
Miss Joker, es arī to iedomājos, starp citu.
15.03.2015 11:52 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Šitos principiālos kretīnus pašus kopā ar lopiem uz kaut kādu mežu būtu javēd un tur jāatstāj nopūt

meooooww, nomierinies un saproti beidzot, ka ikvienam ir tiesības uz savu viedokli, lai kā Tev tas arī varētu nepatikt. Un varbūt mazliet tomēr piedomā pie tā, kā izsaki savu viedokli, neesi jau tomēr mazais bērns (tas tikai tāds ieteikums) :)
15.03.2015 12:00 |

Reitings 2152
Kā būtu, ja būtu :D booohooo, tas tiešām pierāda to, cik ikdienā krievu valoda ir nepieciešama.
Kāpēc neatbildi par to, kāpēc krieviem nav jāzina un jārunā valsts valodā? Tas mani interesēja vairāk. Kāpēc necieņa ir nerunāt krieviski ar krievu, nevis latviski ar latvieti?

Ja Tev reiz patīk šādi stāsti un es jau esmu briesmone, tad varu pastāstīt nesenāko gadījumu, kur krievam nu galīgi nebija nekāds bonuss, ka zina krievu, bet nezina valsts valodu. Sēdēju tramvajā, pieturā atvērās durvis, sieviete no āra skatās man acīs un bļauj krieviski, kāds numurs tramvajam, vai ir ceturtais. Es pieklājīgi pārjautāju "Ko, lūdzu?", viņa vēlreiz to pašu krieviski. Pasmaidīju un ļāvu durvīm aizvērties, kamēr viņa paliek, kur bijusi. Un jā, tramvajs bija ceturtais. Un jā, neko labu par mani tas nesaka, bet par viņu arī nē.
15.03.2015 12:01 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
meeooooow, ne visiem cilvēkiem galvenais ir nauda. Un tavi stāsti par avāriju - var būt arī otrādi, ka krievs prasa latvietim, kurš nesaprot krievu valodu. Arī tad viņam būtu jārunā latviski, vai ne? Starp citu, dzīvē pieredzēts un, jā, krievs pārgāja uz lv.
15.03.2015 12:04 |

Reitings 2425
Diversija, šausmas. Es tiešām novēlu, lai tev kādreiz ir nepieciešama krievvalodīgā palīdzība un tu pazemosi sevi līdz nelabumam, lai izspiestu tos krievu vārdus ārā no savas mutes ;) Tas ir reāli pretīgi, ko tu runā.

Solo.... par lopiem un vagoniem te pirmā ierunājās diversija ;) Pamāci viņai cilvēcības principus, tas noteikti būs vērtīgāk.
15.03.2015 12:05 |

Reitings 2425
jā, nerea, tu noteikti stāvēsi un noskatīsies kā cilvēks mirst, tikai tādēļ, ka tu proti sarunāties krievu valodā, cietušais nē, bet tu principa pēc vienkārši stāvēsi un noteikti "hmmm, nē, šitais lai mirst, okupants tāds". Smiekli nāk :D
15.03.2015 12:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)