vienkārši vāks

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja

Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Vai tu norādi uz to, ka latvieši arī mēdz būt nelojāli savai valstij?

Tieši tā, aizbrauc uz ārzemēm un gudri spriež, kāda LV ir bedre, nabagmāja Latvija.:-D:-D
Protams, tādi tautieši ir katrā valstī, bet izņemot izbraukšanu prom viņi nerada draudus Latvijai, viņi pārzina latviešu valodu, neprasa kādu svešvalodu kā otro valodu utt., tāpēc salīdzinājums nekorekts.

Tik ļoti mīl valodu, ka Facebook dienasgrāmatas raksta angliski, tas laikam tā populāri, pēdējos gadus. Dzemdē tur bērnus, atbraucot uz LV, knapi latviski runā. (nav attiecināms uz visiem).

Tāpēc atkārtošos - nelojāli cilvēki ir visās valstīs un dažādas tautības.
16.03.2015 20:42 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
OliviaP, kāda velna pēc man būtu teikt, ka esmu latviete un man ir latviesu puisis, ja tā nav ? :D Saprotu, ja man kāds labums no tā būtu, bet? :D Nu nav man nekādas politiskas vai krieviskas noslieces. Es vienkārši neatbalstu to, cik Latvija ir atmuguriska un noraida acīmredzamu faktu, ka Latvijas krievi ir daļa šīs valsts un ir šeit uz palikšanu.Kamēr visa pasaule ne tikai toleranti izturas pret valsts iedzīvotājiem, bet arī virza un atbalsta kultūru saplūšanu un komfortablu dzīvošanu pamatiedzīvotājiem, tikmēr Latvija degradējas stāvot uz vietas, jo modernā pasaule velk uz priekšu, bet atpalikusī domāšana grūž atpakaļ.
16.03.2015 20:57 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Diskusiju vispār vajadzētu slēgt, ne pie kā tā nenovedīs, neviens savus uzskatus nemainīs, katrs turpinās dzīvot tā, kā dzīvojis, tikai jau ar negatīvu attieksmi pret otras puses viedokļa paudēju.

Ziniet ko, pēc sava pēdējā komentāra mazliet padomāju (taču viedokli nemainīju), baudīju burvīgas brīvdienas, šeit neielūkojoties, un jūtos tik labi! Forumā pasauli tāpat neizmainīs.
16.03.2015 20:59 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Latvija degradējas, jo cenšas aizsargāt savu valodu un kultūru, nevēloties saplūst ar diženo krievu kultūru? Ko es tikko izlasīju?! (t)
16.03.2015 21:04 |

Reitings 2037
https://youtu.be/gCIFggMR4ss
Jaukākam vakaram. :-D
16.03.2015 21:10 |

Reitings 2425
spidola, beidz pārveidot citu cilvēku teikto. Tas nav tas, ko es rakstīju ;) Kādēļ, lai kāds kaut ko pazaudētu? Kas ir jāaizstāv? Neviens taču neliegtu tev ne runāt latvisi, ne svinēt savus svētkus utml. Tu joprojām domu neesi uztvērusi. Latvijas krievi nav nu jau nekādi okupanti. Tie ir cilvēki, kas šeit ir dzimuši un auguši, tātad arī ir daļa no Latvijas kultūras. Tieši tāpat kā tu.
16.03.2015 21:14 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Vienā no atpazīstamākajām un svarīgākajām Eiropas valstīm Beļģijā, kuras galvaspilsēta Brisele tiek uzskatīta par Eiropas Savienības galvaspilsētu, ir vairākas oficiālās valsts valodas. Beļģija ir iedalīta vairākos reģionos un valodu kopienās. Oficiālās valsts valodas Beļģijā ir trīs- flāmu, franču un vācu. Izglītību Beļģijā var iegūt jebkurā no trīs valsts valodām. Valodas lietojumu nosaka konkrētais reģions un pašvaldība, savukārt Brisele ir bilingvāla, jo tajā vienlīdz labi var sazināties franču un flāmu valodā.
http://www.delfi.lv/article.php?id=42134734

Vai pati izlasīji doto rakstu?
Portāla "Delfi" apkopojums liecina, ka daudzviet Eiropā tiešām ir divas vai pat vairāk oficiālās valsts valodas, bet vēsturiskie apstākļi tajās nav bijuši līdzīgi Latvijai. Tikai Maltas, Somijas un Baltkrievijas gadījumos neatkarību ieguvušā valstī valsts valodas statuss pienākas vēsturiski valdījušu sveštautiešu valodai.

http://www.delfi.lv/news/national/politics/eiropas-valsts-valodu-karte-divas-tris-un-vairak.d?id=42134734#ixzz3UZsaJ54I

Un tās valstis, ieskaitot tevis pieminēto Beļģiju, nav pieņēmušas visā valstī otro (trešo utt.) oficiālo valodu, bet tikai noteiktos reģionus.

Nevar sabāzt ziloņus ar mežacūkām un domāt, ka tie ir vienādi. Situācijas pavisam atšķirīgas, bet tur, kur situācijas ir vienādas, piemēram, ja mūs salīdzina ar Baltkrieviju, nu.. diez vai Baltkrievija ir etalons, vismaz es tur negribētu dzīvot. :D
16.03.2015 21:15 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nevajag celt patriotismu uz naida pamatiem.. :)
16.03.2015 21:25 |

Reitings 2037
OliviaP Pieslēdz smadzenes, tad sapratīsi, ko tieši biju domājusi ar šo raksta fragmentu. (Palasot iepriekšējos komentārus) :-D:-D:-D

Mēs tavu nostāju, domu sapratām, ej padzer tējiņu. Šitā iespringt diskusijā, Jēziņ. :-D Es arī iešu (l)
16.03.2015 21:26 |

Reitings 2037
Nevajag celt patriotismu uz naida pamatiem..

Bravo, bravo, bravo. Labākais, trāpīgākais šajā diskusijā.
16.03.2015 21:27 |

Reitings 16391
Karma, neaizmirsti saskandināt.. mana tēja dzesējas :D
16.03.2015 21:28 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tiešām, superīga daļa no Latvijas kultūras, uzreiz gribas "saplūst" :D (Ar bildi, protams, nav domāti visi krievi, tikai ilustrācija Taviem tekstiem par to, ka visi, kas šeit dzimuši, jāpieņem kā daļa no valsts kultūras (l))

Starp citu, nu tad iemācies izteikties tā, lai Tavu domu saprot. Citādi arī no Tava paskaidrojošā komentāra var saprast tieši to, ko iepriekš. Kultūru saplūšana, bļāviens.
16.03.2015 21:29 |

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Man laikam nebūtu absolūti nekāda naida pret krieviem,ja liela daļa šīs tautības cilvēku nebūtu nopelnījuši šo necieņu.. gluži tādi kā Spīdolas ieliktajā bildē. Cik latvieši ir likuši kādam nazi pie rīkles laupīšanas nolūkos? Visur tikai krievi. Esmu no viņiem tik daudz negatīva piedzīvojusi,ka zemapziņā gribot negribot esmu sākusi šo tautu ienīst.
16.03.2015 21:32 |

Reitings 2037
Latviešiem tīri labi patīk urlu kultūra, pat rīko dažādas tematiskās ballītes. Un pat Anglijā paspēja nodemonstrēt. :-D:-D:-D
http://www.kasjauns.lv/lv/m/zinas/117208/anglijas-latviesu-jauniesi-liksmo-treninterpu-urlu-ballite-foto
https://youtu.be/_W5-4kl6cGc
16.03.2015 21:36 |

Reitings 2425
Nu nesmīdini, Spīdoliņ ;) Mūsu latvieši nav ne gramu labāki ;)
16.03.2015 21:59 |

Reitings 2037
Karma, neaizmirsti saskandināt.. mana tēja dzesējas

Man jasmīnu zaļā, Mmm! (l)
16.03.2015 22:02 |

Reitings 16391
Priekā! Es, kā jau parasti, ar savu melno :D :D
16.03.2015 22:03 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Kā man riebjas šitie nacionālisti. Ciest nevaru. Es visu diskusiju nelasīju, bet izlasīju sākumā meooooww komentāru un ļoti piekrītu tam. Kapēc ir tik ļoti jāienīst Latvijas krievus, kuri šeit dzimuši, auguši un dzīvo? Kapēc viņiem nevarētu būt sava valoda, kurā viņi var brīvi runāt, jā arī ar apkārtējiem, arī veikalā, arī cilvēkiem uz ielas! Vai tiešām krieviem ir jāpienāk pie cilvēka, jāsāk runāt ar viņu latviski, lai nedod Dievs negadītos tā, ka viņi latvieti uzrunāja krieviski. Un tad tomēr izrādās, ka viņš ir krievs, tad ir atļauts runāt krieviski.
Vakar ar vienu draugu, krievu braucu taksī. Viņš ir krievs, bet labi runā latviski un ar taksistu no sākuma runāja latviski. Tad, kad gribēja pateikt, kur apstāties, to pateica krieviski. Un taksists (zaļš puika, kuram noteikti vispār nav sajēgas ne par ko, viņam noteikti nepatīk krievi tikai tāpēc, ka tā tjip visi dara, tas ir stilīgi), pasaka draugam - "var arī latviski". bļin, kā man palika kauns par latviešiem. Nereālas dusmas uz to čali uznāca.
Kāpēc nevar dzīvot draudzīgi? Ja runā ar tevi krieviski, lai runā, varat runāt katrs savā valodā, gan jau sapratīsies viens otru. Bet nu, ja nesaprotat - tad jau gan vnk var palūgt, lai runā latviski. Un, tas, ka Jūs nesaprotat krievu valodu, ir daudz lielāks mīnuss Jums, nekā mīnuss krieviem, ka redz, viņi visu laiku sabiedrībā neizmanto valsts valodu.
Tak liekat vienreiz mierā tos nabaga krievus!!!
16.03.2015 22:13 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Tak liekat vienreiz mierā tos nabaga krievus!!!

:D

Humora deva visam vakaram. Paldies!
16.03.2015 22:15 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Lielos vilcienos piekrītu meooooww, cormeum un karmas viedokļiem.
25+ gadu laikā neesmu saskārusies ar autores problēmu, drīzāk pat, neesmu uz to ieciklējusies, neesmu ļāvusi sevi kam tādam ietekmēt un līdz ar to nostādīt sevi vienā līmenī ar to nelaimīgi "tantiņu".
Kā arī, man nepiemīt šis komplekss attiecībā pret Krieviju.
Uzskatu, katrs vēlas redzēt to, ko vēlas. Un vienmēr būs tādi, kas izvēlas-slikto, mūžīgo netaisnību, dubļus etc.
16.03.2015 22:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits