vienkārši vāks

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja

Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |

Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
Vēl jo lielākas pretrunas. Pāris lapas atpakaļ uzraksta eseju par to, cik šis viss nopietni un nu jau iesmej. Un es, izrādās, esot tā, kurai kaut kas ar psihi nav kārtībā. Nja, interesanti.
16.03.2015 16:57 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
es esmu par to, ka Latvijā dzīvo gan krievi, gan latvieši bez kaut kādas naida kurināšanas, jo nu... jēga?
+++

Es nekad nepārmetu krieviski runājošam cilvēkam, ka Latvijā ir jārunā latviski. Man pat ir patīkami pavingrināt mēli citā valodā :) Šie cilvēki nav nekāds drauds valodas/kultūras izmiršanai.. galu galā par šīm vērtībām esam atbildīgi mēs paši - latvieši :)
16.03.2015 16:58 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Vēl jo lielākas pretrunas. Pāris lapas atpakaļ uzraksta eseju par to, cik šis viss nopietni un nu jau iesmej. Un es, izrādās, esot tā, kurai kaut kas ar psihi nav kārtībā. Nja, interesanti.

man ir neliela aizdoma, ka tev vairāk par 16 gadiem nav. Un jā es iesmeju par to, ka tu joprojām nevari pamatot kādēļ ieliki to video un piedēvēji man to sievieti ;) Nu tiešām.... Tikpat labi vēl varēji 9/11 video ielikt un pateikt, ka es to lidmašīnu vadīju. ;)
16.03.2015 17:01 |

Reitings 649
Nu, tavas aizdomas ir nepamatotas. Arī šeit trāpīji greizi. Cik žēl :)

Kāpēc man vispār tev būtu kaut kas jāpamato? Kas tu man?
16.03.2015 17:03 |

Reitings 2425
Es nekad nepārmetu krieviski runājošam cilvēkam, ka Latvijā ir jārunā latviski. Man pat ir patīkami pavingrināt mēli citā valodā Šie cilvēki nav nekāds drauds valodas/kultūras izmiršanai.. galu galā par šīm vērtībām esam atbildīgi mēs paši - latvieši

diemžēl lielākā daļa latviešu var lepoties tikai ar to, ka joprojām kurina naidu un neļauj tām atmiņām par okupācijas laiku nogrimbt nebūtībā.... Ehh, kā es lepojos ar sevi. Par to, ka neskatoties uz to, ka pati kādreiz "karoju" pret krieviem pagalmā, pati kādreiz nedraudzējos ar galvu šajā jautajumā, bet tomēr pamanījos izaugt par labu cilvēku, kurš to krievu saskata kā cilvēku, nevis kaut kādu okupantu-ienaidnieku. Arī viņiem šeit nav viegli ;)
16.03.2015 17:05 |

Reitings 2425
Nu, tavas aizdomas ir nepamatotas. Arī šeit trāpīji greizi. Cik žēl

Kāpēc man vispār tev būtu kaut kas jāpamato? Kas tu man?

NU skaidrs viss ar tevi.... tipisks gājiens. Sarunā vai saraksti sūdus, bet tad izvairies no atbildēšanas par tiem. Tas bija tiešām galīgi greizi nošauts. ;) Saprotu, ka gribējās kaut ko foršu uzrakstīt un baigo joku izšaut, bet nu sakars? Es saprotu, ja es būtu krieviete un teiktu, ka Latvijai jāpievienojas Krievijai, ka Latvijā dzīvot tikai krieviem utt, bet nu...tiešām... sakars? ;) Bez uzbraucieniem, bet gribētos tavu domu tagad saprast. Kurā vietā tu aizlidoji garām :)
16.03.2015 17:07 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Tu esi savāda.
Tu pati pamato savus vārdus? Kaut kā nemanīju tavu pamatojumu vai atvainošanos meitenēm, t.sk. man (un es vispār tikai pāris vārdus uzrakstīju un pat neizteicu savu nostāju), par vārdiem - debīla, prāta nav utt.
16.03.2015 17:10 |

Reitings 649
Skaidrs tev ar mani ir tik, cik melns aiz naga. Ha, cilvēku pazinēja. Turpini te savus palagus rakstīt, optimiste :)

Par kultūru un vēsturi tev saprašanas vispār nav, lai par to tik skaļi spriestu. Aizmirst vēsturi, aizmirst visu, kas noticis. Pafiltrē taču, ko tu runā.
16.03.2015 17:11 |

Reitings 2425
vilhelmiine, te taču nerunāju par vēstures zināšanām. Jēziņ.... man vēsturē, beidzot vidusskolu, bija 10 balles, tas tā, starp citu. Nu un? Tas, ka es zinu vēstures notikumus nenozīmē, ka man ŠODIEN par tiem kāds ir jāienīst. Nu pilnīgs murgs taču! MANI personīgi tie vēstures notikumi neskar. Mani neviens nav šķūnī bāzis un dedzinājis. Ne arī manus vecvecākus. Protams, ka arī manu ģimeni skāra padomju laiku notikumi, bet ko tagad? Tolaik valdīja citi cilvēki, tolaik DZĪVOJA citi cilvēki. Es dzīvoju šodien un šeit. Un man kaut kā patīk labāk dzīvot tā, ka vēstures zināšanas ir tikai un vienīgi informatīvs materiāls, nevis kaut kas, kas veido manu personību un attieksmi pret lielu daļu cilvēku, kas šajā valstī dzīvo tieši tāpat kā es. Elpo to pašu gaisu ko es. Galu galā maksā tādus pašus nodokļus kā es. Ar ko kaimiņu Vaļa ir sliktāka par mani? Ne ar ko. No tā, ka viņa universitātē studē krievu valodā man gabals nenokritīs. Kas zina, varbūt viņa tieši par labu ārstu izmācīsies un reiz manus bērnus ārstēs. Iesaku par cilvēcisko faktoru padomāt un galu galā par ŠODIENU, nevis dzīvot un savu dzīvi bojāt ar vēstures faktu nemitīgu piesaukšanu.

OliviaP, atvaino, bet tu man esi pietiekoši bieži diskusijās neprovocēti braukusi virsū. Ne es tevi aiztieku, ne es tevi pieminu, bet nē.... jāsauc mani par kremļa propogandas upuri un vēl ko ne. Es tev pirmā savus komentārus neadresēju. Ak, piedod. Vakar uzrakstīju kur drēbes savas nevajadzīgās var nodot. Pavisam piemirsu. Es neesmu ne agresīvs, ne nervozs cilvēks, bet nu sorry... Nevajag kādu provocēt un tad teikt, ka tas cilvēks nav adekvāts utml.
16.03.2015 17:20 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Nevienā brīdī neesmu apgalvojusi to, ka krievu kāpšana uz galvas latviešiem ir atbalstāma

Tad kur ir problēma? Kas ir tas lielais aizvainojums?
Ja mierīga līdzās pastāvēšana tev nozīmē minoritāšu integrāciju (nejaukt ar asimilāciju), Latvijas vēstures un oficiālās valsts valodas objektīvu un negrozāmu atzīšanu, kā arī cieņu pret latviešiem kā tautu ne augstprātīgu un agresīvu padomju laiku attieksmi kā pret vājāku un zemāku kārtu, tad esam uz viena viļņa.
16.03.2015 17:22 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
nav jēga, minkai nav ruņča, pavasaris tomēr :D niķīga kļūst :D :D

mēs te varam likt visādus piemērus, Spīdolas bija perfekts, bet nu.. grūti jau tādām kā meuw, žēl
16.03.2015 17:22 |

Reitings 423
Tad kāpēc pēc tavas loģikas krievi nevar beigt dzīvot pagātnē un aizmirst, ka te vairs nav padomju savienība un beidzot iemācīties latviešu valodu, kāda ir oficiālā valsts valoda šeit un tagad?
16.03.2015 17:25 |

Reitings 674
un tie cilvēki, kas nogalināja mūsu vecvecākus, dzīvo vēl šodien, bļāviens. tu varētu pat savu diplomu šeit ielikt , es neticētu, ka tev ir vēsturē 10 :D :D
16.03.2015 17:25 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
tie cilvēki, kas nogalināja mūsu vecvecākus, dzīvo vēl šodien, bļāviens.

Tā jau var turpināt bezgalīgi.. par godu tiem, kas manus radus mocīja, šodien piemiņas gājienu organizēja..
16.03.2015 17:30 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es nesaprotu, par ko skandāls? Es neienīstu krievus kā tautu, ir daudz sirsnīgi cilvēki, tieši krievi, daudz sirsnīgāki un saprotošāki par daudziem latviešiem, BET... tajā pašā laikā ir tik daudz krievu šeit, Latvijā, manā valstī, kuri pat nevēlas mācīties latviešu valoda. Meooooow, saki, kāpēc tā? Kāpēc mums būtu jāpielāgojas viņiem, jāaizmirst tas viss, ko viņu senči mūsu valstij ir nodarījuši, bet viņi paši nenāk pretī mums... kaut vai ar tādu "sīkumu", kā vēlēties apgūt mūsu valodu, uzzināt par mūsu kultūru, nevis gremdēties atmiņās par to, kādi gan laiki bija pirms 50 gadiem. Saki, kāpēc mums atkal jāļauj apavi slaucīt pret mūsu sejām? Kāpēc? Vai pietiekami tas nav darīts? Neviens neliedz viņiem šeit dzīvot, izglītoties, draudzēties ar mums, bet viņiem ir jānāk solis arī pretī MUMS, jo šī ir MŪSU valsts.
16.03.2015 17:31 |

Reitings 674
par godu tiem, kas manus radus mocīja, šodien piemiņas gājienu organizēja

bet redz, es neuzskatu, ka slepkavas būtu jāgodina
16.03.2015 17:32 |

Reitings 423
16.03.2015 17:33 |

Reitings 2425
Kristiana2, es atturējos no runāšanas par pret-latviešiem noskaņotajiem krieviem, jo tos necienu, neuzskatu, ka ir pieminēšanas vērti. Tos var bāzt vienā maisā ar krievu nīdējiem. Viens labāks par otru :) Manā galvā, ideālākajā gadījumā tie latviesi, kuri nav nomākti ar saviem vēstures faktiem un negrozāmajiem principiem, gluži tāpat kā krievi, kuri nav ar pārkrievošanas mērķiem, apvienotos un vienkārši izietu uz abām pusēm izdevīgākajiem kompromisiem. Nu pasaki godīgi.... kā tev traucē tas, ka krievi var mācīties savā valodā utml? Patiesībā jau tā ragošanās ir tikai tādēļ, ka viss šis tiek pozicionēts kā labums tikai vienai vai otrai pusei. Ja uz to paskatīties kā labumu abām pusēm, nemaz tik slikti vairs neizklausās un neizskatās... mēs taču dzīvojam modernā pasaulē. Es pieļauju, ka visai drīz valstu robežas būs tīri ekonomisks un ģeogrāfisks jautājums, bet tautas saplūdīs arvien vairāk, tāpat valodas, rases... Citviet pasaulē to vienkārši pieņem un mēģina no tā izveidot ko labāku, nevis nemitīgi tam pretojas. Ja tā pavisam atklāti... nu ir mums tā valoda. Tak runājam tajā kad mums un sarunu biedram ir ērti. Ja nav ērti vienam vai otram- runājam citā valodā. Tā ir tikai valoda... zviedru, angļu, norvēģu utt. Galu galā ko mēs vēlamies darīt ar otru cilvēku ir KOMUNICĒT. Vai tiešām nav vienalga kādā valodā to darīt? :-)

Kate40, nelien lūdzu manā privātajā dzīvē ;) Iespējams tev, kad trūkst "runčuks" iet širmis ciet, bet man ir gan runčuks, gan ar širmi viss ir kārtībā ;) Tas, ka es nepiekrītu tev vai tu nepiekrīti man jau nu nav sasaistāms ar seksu nekādā gadījumā. Vai varbūt tev ir? ;) Nekad neesmu saskārušies ar šādu problēmu :)
16.03.2015 17:35 |

Reitings 674
meooooww , tas, ka tu piever acis uz cilvēku vairākumu, tā jau ir tava problēma. Jo 1 no 10 krieviem ir foršs cilvēks.
16.03.2015 17:40 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Vērtīgi, lai apdomātos:
Mans vectēvs mēdza teikt, ka piedot var tam, kas no sirds nožēlo nodarījumu un lūdz par to piedošanu. Bet tam, kas nav lūdzis un turklāt arī nevēlas lūgt, piedot nav iespējams. Tas nenozīmē, ka mums ir jākļūst nīgriem un rūgtiem. Tomēr ir lietas, ko nedrīkstam aizmirst.

Par garīgiem likumiem runājot: ceļš pie Dieva sākas ar grēku nožēlu. Jā, nav tāda grēka, kas nevarētu tikt piedots. Tikai ar vienu noteikumu: piedot var vienīgi tos grēkus, kas nožēloti. Tā Zauls tapa par Pāvilu. Bet kā lai piedod tiem, kas joprojām ceļ pieminekļus Staļinam? Un nebūt nemokās no sirdsapziņas pārmetumiem. Viņu galvaspilsētas metropolitēnā joprojām skan paziņojumi: nākamā pietura "Ploščaģ Dzeržinskogo". Vai "Prospekt Ļeņina". Interesanti, kas notiktu, ja Berlīnes u-bānā atskanētu kas līdzīgs? Piemēram, nākamā pietura "Gebelss Platz". Vai "Hitler strasse"...

https://www.facebook.com/vija.beinerte/posts/860996237306350?pnref=story
16.03.2015 17:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits