Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Eļļā vārīti frī kartupeļi

 
Reitings 75
Reģ: 25.07.2014
Sveikas, šodien man ir jāuztaisa frī kartupeļi 15 cilvēkiem, nolēmu pamēģināt vārīt eļļā, bet pirms to daru.. Vai kādai ir pieredze ? Vai ieteikt , kā pareizāk un labāk, cik ilgi jāvāra utt.
13.03.2015 11:24 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Jāvāra līdz gatavi :D Ja vajadzētu 15 cilvēkiem, es pirktu gatavos sagrieztos saldētos frī un ceptu cepeškrāsnī. Domāju, ka uz pakas viss rakstīts.
13.03.2015 11:27 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Pirmais un galvenais - iegādājies eļļu, kas paredzēta fritēšanai (augsts dūmošanas punkts), lai neveidojas kancerogēnas vielas eļļas sadegšanas procesā.

Cik ilgi - to jau būtībā var redzēt, kad paliek zeltaini vai vnk pagaršo vienu, lai zini kāda zeltainuma stadija skaitās kā gatavs.
13.03.2015 11:30 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Vari cept gan krāsnī (rimītī pilns ar kartupeļiem, kas domāti gatavošanai tieši krāsnī, nevis friterī), bet vari arī eļļā. Pati esmu taisījusi frī lielā katrā, kurā salēju eļļu (apmēram pusi, jo vāroties un saliekot iekšā kartupeļus, sanāk līdz pašai augšai aiziet), tad tik sametu kartupeļus iekšā. Sākumā ir jāpamaisa, lai nesalīp, bet tikko kā kartupeļiem sāk veidoties garoziņa, tā var vairāk nemaisīt. Man patīk tādi extra crispy, tādēl cepu ilgāk, lai ir forši brūni.
13.03.2015 11:30 |
 
Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Galvenais mest iekšā, kad eļļa jau ir karsta, tad tie kartupeļi uzreiz sāk cepties, nevis vārīties
13.03.2015 11:31 |
 
Reitings 276
Reģ: 29.01.2009
Eļļa tik daudz cilvēkiem būs ļoti grūti un ķepa baigā un laikietilpīgi. Gatavajot diviem cilvēkiem frī eļļā, man jau aiziet gandrīz litrs eļļa, tad katliņš, tad mizošana, griešana.. un, ja par daudz ieliek frī, tad viņi tik labi nevāras, var salipt kopaa utt. Labāk pērc gatvus saldētos un liec cepenē uz vairākam paplatēm, iesmērē mazliet viņus ar olīveļu, lai nav tik sausi, garšvielas un būs ok.
13.03.2015 11:32 |
 
Reitings 247
Reģ: 09.03.2015
Ja vajadzētu 15 cilvēkiem, es pirktu gatavos

Man jau priekš 4 cilvēkiem ,fritējamajā taisot sķiet nogurdinoši(jo visiem saglabātu vienādu temperatūru,kad pirmās porcijas un pēdējās atšķirība ir pusstunda..):-D

1 porcija vidēji gatavojas 10min,bet kā tas būtu 15 cilvēkiem un vnk vārot..nav ne jausmas:-D Es noteikti nevārītu eļļā,bet ceptu cepeškrāsnī 220grādos kādas 45min(?),kamēr paliek brūni un kraukšķīgi;-)
13.03.2015 11:36 |
 
Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Īpaši negatavoju frī, bet es arī apšaubu to domu taisīt pēc tradicionālās receptes - vārīt eļļā- 15 cilvēkiem. Dārgi (daaaudz eļļa aizies,) un laikietilpīgi. Labāk tiešām samest krāsnī. Izvēlētos jau gatavos sagrieztos (tie, kas taisni ne rievaini). Nebūs tas, kas klasiski frī, bet ne tuvu tam un atvieglos dzīvi.
13.03.2015 11:41 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es arī balsoju par cepeškrāsni :-)
Frīī kapelīšus, majas apstākļos vārīt eļļā ( ja nav spec aprīkojums ( ietilpigs )) ir murgs :-D
13.03.2015 11:42 |
 
Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Miskūzī
bet ne nu tuvu tam
13.03.2015 11:43 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Ja, neskatoties uz komentāriem, tik un tā vārīsi eļļā, tad dari tā - nomizo, sagriez gabaliņos, tad noskalo zem auksta, tekoša ūdens, pēc tam nosusini ar papīra salveti/virtuves dvieli, un tad tikai liec sakarsētajā eļļā. Un tad atkal nosusini uz salvetes, kad smuki zeltaini izcepušies, nezinu, cik tas ilgi sanāk, bet, ja eļļa normāli sakarsusi, tad nebūs ilgi.
13.03.2015 11:44 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tikai pērkot frii izvēlies frii kartupeļus no istiem kartupeļiem, nevis no kartupeļu biežeņa vai kā cita.
13.03.2015 11:44 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Un par to, lai neatdziest - uz to laiku, kad pirmie gatavi un nākošie tikai top, tos pirmos var ielikt siltā krāsnī. Ja liksi vienkārši noslēgtā traukā, tad var palikt mitri un mīksti.
13.03.2015 11:46 |
 
10 gadi
Reitings 4086
Reģ: 22.11.2013
Es laikam neuzņemtos šādu atbildību :D MAn būtu bail, ka visi pirmie kartupeļi neatdziest un nesakalst
13.03.2015 11:48 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
ja taisi pati, tad pirms cepšanas ne tikai kārtīgi noskalo, bet arī sasaldē - būs kraukšķīgāki. Bet kopumā ir neprāts cept eļļa kaut ko priekš vairāk kā 4 cilvēkiem.
13.03.2015 11:48 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
nu gan meitenes, ja autorei gribas fritētus frī kartupeļus, lai taču taisa! Svarīgi atcerēties, ka salmiņiem jābūt sausiem, ne mitriem ar ūdeni (vēlams pašai greizti no kartupeļiem). Un ja kartupeļi sāk degt eļļā, jāpievieno klāt vēl eļļa, lai mazinātu normalizētu eļļas temperatūru katlā.
13.03.2015 11:52 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Izdarāms ir, bet čakars pamatīgs, ja nav fritiera..
Nomizo kartupeļus, nosusini, sagriez un met iekšā karstā eļļā, gaidi, kad gatavi, notecini lieko eļļu, saber garšvielas un gatavs.
Ja katls liels un eļļas daudz tad visai ātri tas process notiek, bet tik lielam cilvēku daudzumam baaaigā ņemšanās :-/
13.03.2015 11:54 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Hmmm...
varbūt jāsapērk frīī kartupeļi hesburgerā vai maķī?
13.03.2015 11:59 |
 
Reitings 273
Reģ: 24.02.2015
varbūt jāsapērk frīī kartupeļi hesburgerā vai maķī?


tipiskas cosmo mājsaimnieces komentārs :D paika jāsapērk ārpus mājas, jo mājās pašas neko pagatavot nevar

galvenais ir lakot nagus un iet šopingā
13.03.2015 12:03 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mony.
Nu ja nu ja :-D :-D :-D
+ sēž cosmo.

Diemžēl pie šada cilvēku daudzuma es tiešām izvēlētos pasūtīt frīī kartupeļus 15 cilvekiem kādā kafeijnīcā un uzglabātu tos siltā cepeškrāsnī, ne kā pus dienu veltītu viņu gatavošanais.
13.03.2015 12:10 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es noteikti neķēpātos ar eļļu un tādu daudzumu frī.
Vispār vienmēr cepu frī cepeškrāsnī, sanāk ļoti labi.
13.03.2015 12:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!