Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ātrais jautājums - cupcakes vai maffini vai kūciņas.

 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Jā, es tik vēlu vakarā cepu maffinus :D vajag rīt no rīta ciemos ko nest :)

Tātad top šokolādes maffini un izdomāju, ka gribu krēmu pa virsu, jo paši tomēr tādi pasausi.
Gribu krēmu ar banānu garšu.

Tātad pēc orģinālreceptes krēmam:

– 75 grami sviesta
– 200 grami pūdercukura
– 200 grami krēmsiera


Esmu nopirkusi banānus un tagad domāju , ka vienkārši pieblenderēšu klāt. Bet.. Krems droši vien sanāks par biezu, ko lai liek mazāk? Krēmsieru?
Un vai vispār krēmsiers ar banānu neveidos dīvainu garšu? :-/

Varbūt citi ieteikumi?

11.03.2015 22:08 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
(t)
11.03.2015 22:15 |
 
Reitings 247
Reģ: 09.03.2015
(l) pacelšu
11.03.2015 22:15 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nom Nom Nom (l)
11.03.2015 22:17 |
 
Reitings 129
Reģ: 20.11.2014
Grūti teikt par banāna un krēmsiera krustojumu (slikti nevajadzētu būt), bet ideāli sanāk ar citronu un citrona miziņu (l)
Lai garšīgi keksiņi :)
11.03.2015 22:22 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
banāna un krēmsiera krustojumu (slikti nevajadzētu būt),


Man arī tā škiet, plus šokolāde ar banānu iet kopā fantastiksi manuprāt :)

Tikai bail, ka nesanāk pa biezu un nevarēšu smuki sarotāt.
11.03.2015 22:24 |
 
Reitings 28352
Reģ: 11.02.2015
nu ja jau iet banāns kopā ar skābu krējumu prjaņiku tortē, domāju, tas svaigsiera skābenumiņš ar banānu kopā arī saies tīri labi :)
11.03.2015 22:27 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Par to es nešaubos - banāns it is! :)

Vēl aktuāls paliek jautājums - vai likt mazāk krēmsieru, lai masa nav pārāk bieza?
11.03.2015 22:32 |
 
Reitings 28352
Reģ: 11.02.2015
Man šķistu - mazāk sviesta, jo krēma veidošanai to noteikti samīcīsi, pakausēsi, bet pastāvējis tas taču parasti savelkas, "sacietē" sevišķi, ja vēsumā. But I'm no pro :D
11.03.2015 22:38 |
 
Reitings 129
Reģ: 20.11.2014
Cukurs (šajā gadījumā pūdercukurs) masu parasti arī padara mazliet šķidrāku. Vari varbū mazliet pakausēt (bet ne galīgi izkausēt) sviestu, tad jābūt diezgan mīkstai masai. Pēc tam jau var ielikt ledusskapī vai vnk vēsumā un atkal forši sastingst. :)
11.03.2015 22:39 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
mazāk sviesta, jo krēma veidošanai to noteikti samīcīsi, pakausēsi, bet pastāvējis tas taču parasti savelkas, "sacietē" sevišķi, ja vēsumā.


Principa, es jau uztraucos tikai par dekorēšanas laiku, pēc tam viņš jau var nedaudz sacietēt, lai vedot man neizjūk. Bet nav slikts vaiants :)

Bet principā ar pūdercukuru var paeksperimentēt, ja dēļ banāna paliek biezāka maza, jāiiejauc varbūt vairāk cukura :)


Laikam jāskatās uz aci būs.

Paldies par viedokļiem, eju eksperimentēt :)
11.03.2015 23:07 |
 
Reitings 200
Reģ: 28.01.2015
Tik ņammīga bilde (l)
11.03.2015 23:24 |
 
Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Man liekas, ka tas banāns ilgāk stāvot var piešķirt nepievilcīgu krāsu, zinot, ka banāns tā mēdz darīt. ;D
11.03.2015 23:28 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
kakene5, man klāt būs zilā krāsviela, tā kā būs smuki (l)

Pie tam izdomāju, ka taisīšu glazūru no rīta, lai neapstāvas :)
11.03.2015 23:40 |
 
Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Nu ja jau viss svaigs un tiek arī diezgan ātri apēsts, tad droši vien nav ne vainas.

Pēc tam pastāsti, kā sanāca. :P
11.03.2015 23:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits