Nauda hobijam

Reitings 82
Reģ: 10.03.2015
Ko iesakat darīt šādā situācijā?

Dzīvoju kopā ar savu puisi... visus izdevumus saistībā ar dzīvokli dalam uz pusēm... pārtiku arī +- pērkam tik cik katrs noēdam... nu proporcionāli čeka izmaksas jau nedalam bet r''ekinot reizes kad katrs ejam un visu sapērkam...
Bet puisim ir nenormāli dārgs hobijs - kultūrists.... personīgi mani itkā neapmierina tas ka viņš savā hobijā sanāk ieliek ļoti lielu daļu savas algas... reāli pēc dzīvokļa apmaksas + ēdiens+ viņa sporta lietas + viņa personīgās lietas kā skuvekļi utt... viņam pāri paliek tikai siraugu mboliska summa....
Bet man pēc r''ekinu un tamlīdzīgu izdevumu apmaksas paliek pāri visai ievērojama summa... par kuru vēlētos teiksim vismaz 1x gadā aizbraukt ceļojumā - un ne jau viena bet ar draugu... bet problēma tajā ka draugam kam tādam reāli nauda nepietiek ... bet itkā pārmest viņam nevaru - pelna viņš labi un nebūtu pareizi pārmest ka viņš nodarbojas ar viņam tik kvēlu hobiju...
Lai es izmaksātu teiksim topašu ceļojumu abiem - tik bagāta arī nēesu... itkā aju var bet tad man to vius gadu būtu pašai jaiespringst finnasēs...
Isti nesaprotu ko lai dara... ko teikt puisim... itka jau anv ko viņam pārmest... viņa nauda utt... bet no otras puses kopējām lietām naudas no viān puses tikpatlā nav.. proatms uz kino 1x menesi varam aiziet bet ko lielaku nee.....
10.03.2015 11:04 |

Reitings 82
kampanella... sie plikie cipari ko nosaucu ir tiri subjektivi.. taa ir summa ko vins iztere no sava maka.... ealaja dzivee ir taka piemeram partikai izietu vel vairak naudas ja vien adrab vieta nebutu tads fors sbonuss ka katru 5dienu darab vieta neuzsauktu visiem darbiniekiem pusdienu-launaga galdu... vins piemeram katru 5dienu veselas 2-3 edienreizes ed darbaa ne no sava maka... un paed ta ak pectam vel majaas vaalrinas 5dienaas ed 2x mazakas neka citas dienaas,....bet reali ja ta nebutu vinam jaed butu no sava maka.. pimeram sadu bonusu var nosaciti pieskaitit pie algas... ja plikais algas cipars varbut nav mega lielais bet ka jau ieprieks mineju darab vieta ir entie bonusi kuri tiesakaja mera pa labu ietekme darbinieka finanses... piemeram ja sis 2 edienreizes vins estu no savas kabatas (jo jaed tikunta -ipasi kulturistiem) tad so minēto 350 eur vieta butu visi 400-420 eur... un sadi aspekti ir vairaaki...
tadel pliki cipari nebus objektivs raditajs...
obligatie maksajumi ... ziema pa dzivokli viss kopaa videji 250-350 eur - atkariba cik auksta ziema.. vasaraa 150-200 eur... videju menesi tad vinam sanaak puse - apmeram 150 eur ... tad vel ir mazie rekini ka internets, tv, telefons... te nu nezinu .. kaadi 20-25 eur varetu but vinam...privatie terinji ka skuvekli, higienas preces utt.. ari nezinu bet nu kaadi 15 eur varbut ... auto uz abiem - velpietam loti ekonomisks 5.5litri uz 100km.. ari kaadi 60 eur no katra ja pieskaita klat sikos remontinjus 1-2x gadaa... tad nu ta ari sanaak butibaa
10.03.2015 12:46 |

Reitings 82
aa nu vel pa retam ari kads drebes gabals protams.. vel kaadi 20-25 eur menesi klaat.. vismaz videji 1x menesi kadam tuvam draugam jubileja- davanai 10-15 eur... tad te ari sanak tuvu vina menesalgai
10.03.2015 12:51 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Nez, ko tad viņs darīs, ja pēkšņi būs jāpērk jauns ledusskapis, TV, veļasmašīna? Veselu gadu krās naudu, lai varētu savu pusi no naudas tajā ieguldīt? Vai tad, ja tu paliksi stāvoklī 9 mēnešus krās naudu pamperiem, kuriem viņa sakrātie 150 eur aizies pa diviem mēnešiem?
Kaut kā nenopietni pavisam.. Kā var kaut vai uz teātri aiziet, ja mēnesī no algas paliek pāri 15-20 eur? Skaisti jau, protams, ir dzīvot šodienai, bet 28 gados vajadzētu jau mazliet uz priekšu domāt.
10.03.2015 12:55 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Meitene, kāpēc tu ķidā sava vīrieša maku tik publiski? Šīs lietas jāpārrunā divatā. Un nauda ir ļoti spēcīgs attiecību katalizators, ja nesaskan naudas tērēšanas principos, tad kašķi būs nepārtraukti- lielāki vai mazāki. Te jau ļoti daudzas meitenes pateica, ka viņām šāds dzīvesveids nebūtu pieņemams, bet tu laikam vēl ceri pārmācīt vīrieti.
10.03.2015 12:57 |

Reitings 82
koshlene - sadzives lietas ir ieklautas terinjos.. nu nav jauns tv vai leduskapis japerk katru menesi un pat ne katru gadu...
par pamperiem - jau rakstiju... ari sii joma ir atrisinata ja tada situacija bus.. naudas uz berna kopsanas laiku bus pat vairak neka sobrid kopa metot
10.03.2015 13:08 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
denise,

Ja te aizgāja runa par bērniem - bērnu kopšanas pabalsts, ok. Bet PĒC TAM? Bērni būs vēl ilgu laiku. 7gadīgs bērns, piemēram, neizmaksā 20eur mēnesī.
Un ko ar dažādām ķibelēm? Ja pēkšņi kas salūzt vai, nedod Dievs, kādas veselības problēmas, jātaisa operācija, kur tad raut naudu, ja paliek pāri vien 15 eur?
10.03.2015 13:12 |

Reitings 82
KAĶIS
atkal varu teikt - tas vis sir izrunats... sadzives tehnikas reta nomainja ir ieklautas izmaksas... par veselibas problemam - mes abi esam apdrosinati jau darbavietaa...
par 7 gadigiem berniem ?i - tu vienmar plano savu dzivi 10 un 15 gadus uz prieksu? - ka jau viena lietotaja mineja - pec tik ilga laika visai ticami ka puisis ar so sporta veidu vispar vairs nenodarbosies jo bus jau teju 40 gadus vecs ... tas pat ar ko vispar pec 10 un 15 adiem nodarbsimies nevaram zinaat
10.03.2015 13:15 |

Reitings 82
saprotu ja planotu 1-2 gadus uz prieksu.. bet nejua 10 un 15 gadus....
10.03.2015 13:16 |

Reitings 5119
nu kaut vai 2.5gadīgs bērns tāpat gana daudz izmaksā. Un tie ir tikai daži gadi uz priekšu, viņam tad varētu būt tikai 32 gadi! Nenodarbosies?
Kā tieši sadzīves lietu remonts ir iekļauts?
Jums abiem ir tik izcilas apdrošināšanas, ka jebko iekļauj? Arī visus nelaimes gadījumus un dažādas ļoti dārgi apmaksātas operācijas..?
10.03.2015 13:19 |

Reitings 82
KAĶIS
pat ja gaditos teiksim puisim tada operacija kuru neatmaksaatu- padoma logiski.. vinam tak taja bridi ar sportu ir uz laiku partraukums un attiecigi ari finanses liekas paradaas ... ludzu.. ja ar mani tas notiek - ka aju mineju personigi man nauda menesa beigas paliek paari
ka tiek ieklauts sadzives lietu remonts - tad kad tas notiek tada ri remonte par manu naudu - puisis ar laiku nolidzina savu dalju.. bet nu tie remonti jau nav tik daragi - piemeram nesen tirija velasmasinai filtru ka del ta nesukneja vairs udeni prom.... 15 eur.. sadas summas pusi ari puisis var kautvai taja pasa bridi samaksaat
10.03.2015 13:25 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Ja jau tu saki, ka uz priekšu nav vajadzības domāt, jo viss ar finansēm ir labi, tad priekš kam veidot kaut kādus uzkrājumus? Par visu taču ir padomāts, un rezerves plāns ir!
10.03.2015 13:28 |

Reitings 5119
denise, tad kāda ir galvenā problēma, kādēļ izveidoji diskusiju?
10.03.2015 13:29 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Tā nu tas ir .. šis sporta veids PRO līmenī ir viens no dārgākajiem pasaulē... tas kādā līmenī tas ir minētajām cilvēkam vēl nav tik traks ... lielāko daļu naturāla (nelieto ķīmiju) kultūrista izdevumus sastāda pārtika... pamatā dēļ lielā nepieciešamo olbaltumvielu daudzuma...

Ko varu ieteikt diskusijas autorei - rēķināties ar to ka augot formai aug arī izdevumi - naturālā veidā nav tālu kur augt.. tā ir labā ziņa.... ja puisis izlems ķerties tam visam vēl nopietnāk klāt tad bez ķīmijas neiztikt.. un tad šie izdevumi būs vēl lielāki.. un atkal - jo augstāka forma jo lielāki būs izdevumi... un ja puisis nopietni startēs augsta līmeņa sacensībās tad jārēķinās ka pa lielam arī Tev būs jaizdzīvo viņa liela daļa ikdienas ritma - tas nozīmē ēšanu parasti vidēji 5-6x dienā konkrētu pārtiku... durstīšanos ar šļircēm pat vairākas reizes nedēļā un šīs nodarbes blakusparādību paciešana - tas ir hormonu svārstības , agresija utt....
10.03.2015 13:38 |

Reitings 82
jau minēju... censos saprast vai tas ir normali.. uzklausit citu viedoklus.. pati isti nezinu saja sakaar kas ir ok un kas neee... agrak nekad nebutu iedomajusies ka kautkas tads var tik dargi izmaksaat utt... nebija bojusi sada situacija
10.03.2015 13:44 |

Reitings 5119
denise, nu procentuāli apmēram 80-90% saka,ka nav OK. :D
Man nav problēmu, ka mans vīrietis hobijam tērē daudz naudas, svarīgāk man ir tas, cik daudz naudas paliek pāri. Ja paliek tik daudz pāri, lai iekrātu un labi atpūstos (teātris, kino, ceļojumi, aktīva atpūta), uzlabotu mājas apstākļus (remonts,piemēram), lutinātu mani, tad manis pēc, lai tērēt vienalga, cik!
Bet, ja paliek pāri vien 15-20 eur, tad ES tā nevēlētos dzīvot.
Bet vissvarīgākais jau ir tas, kā jūties TU pati. Jo to ko ES nedarītu, TU, iespējams, ar prieku dari!
10.03.2015 14:01 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
vissvarīgākais jau ir tas, kā jūties TU pati. Jo to ko ES nedarītu, TU, iespējams, ar prieku dari!

+++
10.03.2015 14:16 |

10 gadi
Reitings 1657
Gribi godīgu atbildi? Meklē puisi, kurš pelna vairāk par tevi un kurš tev nav jāuztur, citādi visu laiku sevi grauzīsi, liegsi sev ceļojumus un izklaides tikai tāpēc, ka viņam nav naudas. Un kultūrisms šoreiz nav iemesls.
10.03.2015 14:44 |

Reitings 82
laila2 - vispar kads lasa komentarus? puisis jau pelna vairak pa mani... es vinju neuzturu - visus izdevumus kas ir saistiti ar vinu vins atmaksaa pats
10.03.2015 14:52 |

Reitings 41522
Reģ: 11.02.2015
Pilnīgi piekrītu Gurri1

Un pēc tā, ka, denise, tu ļoti aizstāvi savu puisi, domāju, sirds dziļumos pati saproti, ka situācija jums ir daudzmaz ok (ne ideāla, bet kuram tā ir?). Varbūt vienkārši zemapziņā skan kādi stereotipi vai tuvinieku, sabiedrības teiktais par šo tēmu. Un tad nu tu sevi grauz.

Ja pa lielam attiecībās esi laimīga, varat vienīgi ar vīrieti izrunāties un iziet uz kompromisu, ka mēnesī atliekat katrs, piemēram, 20 eiro. Lai viņš tos ierēķina pie saviem obligātajiem maksājumiem un nogriež kaut kur citur. Jo jums ir jābūt kaut nelielam arī kopīgajam budžetam, no kura varat atļauties pavadīt laiku kopā - ceļojums, izbraucieni, pasākumi utml. Pamato, ka hobiji un personīgie dzīves mērķi ir lieliska un atbalstāma lieta, bet jābūt arī kaut kam kopīgam ;)
10.03.2015 14:59 |

Reitings 111
Reģ: 03.07.2013
Denise, kad veidoji tēmu, kādas atbildes Tu gaidīji? Ja Tevi viss apmierina nav problēmu.
Es domātu par perspektīvu un mani tas neapmierinātu, ja plāno veidot ģimeni ar šo cilvēku, kā tālāk būs ar finansēm kad vajadzēs pirkt dzīvokli, mēbeles, izdevumi bērniem utt?
Palasi ko Kabans raksta, jo tālāk, jo lielākas izmaksas.
10.03.2015 15:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits