Skolotāja - trauku mazgātaja

Reitings 98
Reģ: 13.02.2015
Manai paziņai apriebās strādāt skolā, liekas, ka viņa sevi izsmēlusi ar mūsdienu izlaistajiem bērniem. Ok, tas viss it kā saprotams, bet... viņai ir maģistra grāds izglītībā, taču tagad jau pus mēnesi aizgājusi uz kafejnīcu, kur nonstopā 12 stundas pārsvīdusi skrien un strādā par trauku mazgātāju. Ko par šo domājiet? Tas ir normāli?
09.03.2015 18:34 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Tev, Puiks, nav garlaiciigi tupeet jaunu sievieshu forumaa? Ko Tu te centies pieraadiit? Tavai izgliitiibai un profesijai atbilstoshu forumu nav interneta videe?

Saprotu, ka te 20gadiigi puikjinji ielien un ieraksta kaadu dumjiibu vai meegjina iepaziities. Ko sheit dara izgliitots, nobriedis viirietis? Atradi fonu, uz kura izcelties?

Laikam man jaapieregjistreejas kaadaa Siirupa forumaa un jaasaak skolnieces izgliitot par kaut kaadu man sen zinaamu, bet vinjaam galiigi nesaprotamu teemu, varbuut tas sniedz baudu 8-) Vai arii pieregjistreeshos tanii portaalaa, kur vechi palaistuves apspriezh, un izteikshu savu viedokli par vinju shausmiigo dziivesveidu. 8-)

Ko Tev dod eksistence shajaa forumaa? Neko.
09.03.2015 20:47 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Žagata, nu tu gan esi dīvaina. Vai tev ārsts kaut ko par velti ir izdarījis, manikīre varbūt nagus uzlikusi, friziere bezmaksas frizūru uztaisīja? Kāpēc skolotājam ir jādara tas, par ko nemaksā?
09.03.2015 20:49 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Skolēnam ir jāiemācās domāt un meklēt risinājumu, nevis sekot formulai, jo tā ir dota. Jebkura formula no kaut kā rodas - ir jāiemāca kāpēc, nevis formula, jo tad skolēns spēs atrast savus risinājumus tur, kur nav jau kāds atrisinājis un pateicis ceļu priekšā. Tas attiecas uz visu, nevis lamāt skolēnu, ka viņš dzejolī - "Es uzkāpu kalnā visaugstākā" nesaskata to, ko skolotājs, ka tur notiek cīņa ar sevi, ar personības izaugsmi, ar cīņu par izdzīvošanu bla bla bla, bet kritizē un pārmet, ka skolēns varbūt iztēlē saskata kā vīrs Everestā kāpj un izkar karogu un lepns par dzīves mērķa sasniegšanu. Jā, es varu abas domas pamatot pietiekami spēcīgi, bet nolamāt skolēnu, ka viņš redz kaut ko citu un nepakļaujas klišejai ir turli un nepareizi.

++++++++

Ja reiz tu ej mācīties par skolotāju un vēlies saistīt dzīvi ar šo profesiju, tad ir skaidri jāapzinās, ka tas ir ļoti grūts darbs un, protams, ka nāksies saskarties ar daudz dažādiem bērniem un lielu darāmo apjomu. Un nav tā, ka skolotāja darbs vienmēr paliek absolūti nenovērtēts un nevajadzīgs. Esmu mācījusies vairākās skolās, pie daudziem dažādiem skolotājiem un daži no viņiem ir bijuši tik talantīgi savā profesijā un apbrīnojami pēc cilvēciskās būtības, ka ir snieguši man ne tikai lielisku izglītību savos priekšmetos, bet arī izpratni par daudzām lietām dzīvē, iedvesmu un pats galvenais - vēlmi mācīties un attīstīties pēc iespējas vairāk. Un esmu neizsakāmi viņiem pateicīga par to, un viņi noteikti ir jutuši gandarījumu redzot sava darba augļus un saņemot pateicības.

Kā arī, es nebiju vienīgā tāda, ja skolotājs savā jomā ir labs, viņš pratīs ieinteresēt skolēnus un ļoti aizraujoši iemācīt arī tās lietas, kuras, tīri teorētiski, dzīvē daudziem nebūs vajadzīgas. Un ir jābūt diezgan muļķīgam, lai nenovērtētu labus skolotājus un neapjēgtu, ka tam ir liela nozīme.
09.03.2015 20:49 |

Reitings 205
Reģ: 24.02.2015
Puiks saka, ka neesot laika, lielais biznesmenis, kurš vēl lasa kaut kādas lekcijas pieaugušajiem. Laikam tas pats učuks vien būs. :D Tādi biznesmeņi kā Puiks sēž visu laiku cosmo un lasa šeit lekcijas. Lūk, viņa bizness. :D Šeit jau varam būt, kas vien vēlamies. Es arī pelnu 10000 Eur uz rokas. :D :D
09.03.2015 20:50 |

Reitings 10475
Bonecute, nu ļoti jauki, jā, protams, bet skolotājs jau tavu pateicību kabatā ielikt un saviem bērniem izbarot nevar. Diemžēl.
09.03.2015 20:55 |

Reitings 205
Un, ko man tagad darīt, ja sēžot cosmo, izēdu veselu paciņu ar konfektēm un tagad ir slikta dūša??? Toč uz vēmienu.
09.03.2015 20:58 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Bonecute, nu ļoti jauki, jā, protams, bet skolotājs jau tavu pateicību kabatā ielikt un saviem bērniem izbarot nevar. Diemžēl.

Nu tā ir problēma, jā. Bet šeit brīžiem tas skolotājs tiek pataisīts par kaut ko niecīgu un ''tur jau nav nekā īpaša un liela māka nav vajadzīga''. Labi skolotāji ir retums, bet tādi tomēr ir un viņi var sniegt daudz. Tas, ka bieži vien viņi netiek pienācīgi atalgoti finansiālajā ziņā ir cits stāsts.
09.03.2015 21:16 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tas, ka bieži vien viņi netiek pienācīgi atalgoti finansiālajā ziņā ir cits stāsts.

Tas ir tas, par ko butu jāraud - ka skolotajai ar maģistra grādu skolā skolojot bērnus maksā maz par grūtu darbu. Nevis par neizdevušos trauku mazgātājas karjeru
09.03.2015 21:25 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Es nevaru :D
Man smiekli nāk par šitiem, kas labāk zina kā ir būt skolotājam, tikai - ak, vai! Nekad par tādiem nav strādājuši :D :D
09.03.2015 21:37 |

Reitings 205
Traukus mazgājot, rokas un nagi paliek nekādi. Vai tā nav? Kaut kas cilvēku nopietni nospiež, ja jau izvēlējies šādu ceļu iet.
09.03.2015 21:59 |

Reitings 205
http://cosmo.lv/forums/topic/178535-autovaditaja-aplieciba-un-psihiatrija/

Wtf? :D
09.03.2015 22:01 |

Reitings 75
Reģ: 18.03.2013
Žagata, nu tu gan esi dīvaina. Vai tev ārsts kaut ko par velti ir izdarījis, manikīre varbūt nagus uzlikusi, friziere bezmaksas frizūru uztaisīja? Kāpēc skolotājam ir jādara tas, par ko nemaksā

Visi labi zina, ka skolotājiem nav tās lielākās algas. Tā ir, bija un būs. Topošie skolotāji, cerams, ar to rēķinās. Pec manām domām, ja domā tikai par naudu, tad par skolotāju nevajag kļūt.
10.03.2015 02:17 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja vinjai labaak patiik traukus mazgaat, tad lai dara. Nav jau taa, ka tikai "prestizjie darbi" driiksteetu nest cilveekam prieku.
Par skolotaaju algaam runaajot - Kanaadaa beidzot sapratu, ka skolotaaji var buut arii ljoti labi un forshi (gaaju mikrorajona skolaa lv, kur daudzi skolotaaji straadaaja vairaakos darbos un knapi vilka kaajas, protams, interese muus maaciit gandriiz nebija). Sheit pasniedzeeji sanjem ljoti labas algas, it iipashi ja straadaa koledzaa vai uniitii. Parastie skolotaaji sanjem algu, kas skaitaas vidusmeera alga. Attieksme ir pavisam cita un var redzeet, ka censhaas no sirds straadaat. Domaaju, ka ir veerts tomeer skolotaajiem maksaat vairaak un nodroshinaat to, lai nav paarslodze, kura rodaas kad skolotaajs straadaa nenormaalas stundas lai savilktu galus kopaa. Slikti skolotaaji meedz gan traumeet psihi, gan atsist veelmi beerniem peec tam turpinaat studijas. Nav taa veerts, lai taupiitu uz muusu naakotni.
10.03.2015 03:28 |

Reitings 10475
Žagata, un drusku domāt māki? Tātad, tas nozīme, ka ja skolotājs, tad zini, ka alga maza un vēl pusi darba sanāks darīt par velti. Nāciet tikai ar aicinājumu sirdī? A kāpēc? Darbs ir darbs - dara tik, cik maksā, neatkarīgi no aicinājuma! Es arī neesmu dzirdējusi, ka, piemēram, mūsu kardiologi kādam uzsauktu kādam stentu protezēšanu, bet lielākai daļai no tiem cilvēkiem tas arī ir aicinājuma darbs.
10.03.2015 08:32 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
manā darbā ir apkopēja ar 2augstākajām izglītībām. Viņa vnk negrib vairs darbu,kur jādomā un pārmaiņas pēc mazgāt grīdas (viņas vārdi)
10.03.2015 08:44 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Tad kāpēc ir jāstudē un jātērē savs laiks,ja nevēlas tajā sfērā strādāt?Par trauku mazgātāju,mazāks stress vismaz. ;-) Bet es laikam nesapratīšu tos,kuri izmācās un nestrādā sfērā jo nepatīk,nesanāk bla bla bla.Kāpēc tad vajadzēja deldēt augstskolas solu?Bet nu ok,ir visādi varianti,mana mamma piemēram nestrādā kvalifikācijā iegūtrajā, bet jomā,tēvs ar augstāko izglītību Anglijā fabrikā strādā.Katrs pats savas laimes kalējs,tas attiecas arī uz darba jautājumiem.
10.03.2015 08:49 |

Reitings 75
Reģ: 18.03.2013
Becky, neviens taču nespiež studet pedagoğiju. Situācija valstī ir tāda, kāda tā ir.
10.03.2015 10:03 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ir ļoti daudz cilvēku, kas īsti nemaz nezina, ko gribētu strādāt. Vai nevar atļauties studēt to, ko gribētu. Vai sākumā šķiet, ka grib, bet jo tuvāk finišam, jo vairāk saprot, ka negrib vis. Taču, kad kāda meitene te pajautā, vai turpināt mācības, sākas šausmināšanās "vai vai vai, kā ta tu tā iesi prom nepabeigusi augstāko" Vēl variants - tēma interesē izglītošanās līmenī, ir vēlme pagrozīties akadēmiskajā vidē un pakurbulēt savas smadzenes, taču nestrādāt tajā jomā. Es varu iet uz LU mācīties filosofiju, ja man tā sagribās, un kaut arī ir 95% iespēja, ka es nestrādāšu ar to saistītā jomā, neviens man neko nevar un nedrīkst pārmest par "augstskolas solu deldēšanu"
10.03.2015 10:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits