Skolotāja - trauku mazgātaja

Reitings 98
Reģ: 13.02.2015
Manai paziņai apriebās strādāt skolā, liekas, ka viņa sevi izsmēlusi ar mūsdienu izlaistajiem bērniem. Ok, tas viss it kā saprotams, bet... viņai ir maģistra grāds izglītībā, taču tagad jau pus mēnesi aizgājusi uz kafejnīcu, kur nonstopā 12 stundas pārsvīdusi skrien un strādā par trauku mazgātāju. Ko par šo domājiet? Tas ir normāli?
09.03.2015 18:34 |

Reitings 87
Reģ: 10.04.2014
Labi, nebūsim tik skarbi!
Var jau būt,ka kādreiz likās, ka tas ir dzīves aicinājums. Rozā brilles ir nost un ko nu darīt?
Pārprofilēties! Iestāties neklātienē un macīties citu specialitāti – organiskā ķīmija, IT, mehatronika. Šajās nozarēs darbaspēks trūkst un arī algas ir ļoti pieklājīgas.
Šobrīd žēlot cilvēku par profesijas neakutalitāti, tas pats, kas žēlot foto ateljē studiju, kas 2006. Gadā nopirka dārgu fotogrāfiju drukājamo iekārtu, bet visi pārgāja uz digitālajām kamerām!
Dzīvojam brīvajā tirgu , arī mēs , principā esam prece (strādājam algotu darbu), ko pērk (maksā algu) uzņēmējs
09.03.2015 19:07 |

Reitings 205
Reģ: 24.02.2015
Parakstos zem katra Becky vārda.

+++
09.03.2015 19:08 |

Reitings 264
Reģ: 10.12.2014
Ja tā kopumā palasa, tad jautājums, ko tad ir jāstudē, lai varētu tā ļoti labi kāpt pa karjeras kāpnēm. Uzņēmējos? Juristos? Sūds vien sanāks, jo ir pārprodukcija un ne visiem izdodas. Kā jebkura profesijā. Cits pabeidz 9.klases un ir labs uzņēmējs.

Es būšu cinisks - izdzīvo stiprākais, diemžēl tā tas dabā iekārtots. Esmu pats mācījies profesijā, kur ir mega pārprodukcija, bet man nav absolūti nekādu problēmu strādāt LV, vai jebkur citur pasaulē. Kāpēc? Tāpēc, ka es smagi strādāju, lai nebūtu viduvējība. Kamēr citi ar rozā brilēm skrēja, ļurbāja Vanagus, plēsa kreklus un meta krūšturus Bīberu klausoties - es strādāju pie sevis attīstības.

Secinājums - ieguldot enerģiju un spēku var sasniegt virsotnes jebkurā nozarē, tas ir tāpat kā sportā - var stumdīties pa pēdējām vietā, vai traukties pretīm finišam pirmajās rindās (un ne vienmēr ir jābūt pašam labākajam!! Bet jābūt labākam kā viduvējam!)

Es šķiroju cilvēkus divās daļās - tie, kuri strādās citiem un tie, kuri dos darbu citiem. Gan starp primajiem, gan starp otrajiem var būt ļoti veiksmīgi un pelnoši cilvēki.

Ja prātā ir dabūt papīru un cerēt, ka būs super darbs ... atvainojiet, tad netērējiet laiku augstākai izglītībai, jo to papīru var pakārt uz nagliņas, lai ir uz ko paskatīties, sēžot ķemertiņā.

Kā jau teicu - esmu cinisks, jo gausties ir latviešu dabā ...
09.03.2015 19:14 |

Reitings 98
Es saprastu, ka pirmsskolas skolotāja varētu mazgāt traukus (pirmsskolas skolotājs manā uztverē ir kaut kas ļooooooti tālu no skolotāja), bet ne latviešu valodas un literatūras skolotāja.
09.03.2015 19:15 |

Reitings 98
Puiks

Neesi darbaholiķis? Vai tu arī dzīvi baudi, vai arī tikai strādā, lai nopelnītu, ko zeķē iebāzt?
09.03.2015 19:17 |

Reitings 279
Reģ: 04.01.2015
Viņai apriebās - tātad normāli, jo viņa zināja,ka būs pasniedzēja un uz ko gāja,kad mācījās, uzskatu ka tas ir normāli, 'nonstopā' viņa nemaz traukus nemazgā,jo atļautās stundas dienā ir 8 priekš darba un galu galā, kādam taču trauki ar jamazgā
09.03.2015 19:19 |

Reitings 264
Es saprastu, ka pirmsskolas skolotāja varētu mazgāt traukus (pirmsskolas skolotājs manā uztverē ir kaut kas ļooooooti tālu no skolotāja), bet ne latviešu valodas un literatūras skolotāja.

Diemžēl te ir smaga kļūda, jo pirmsskolas skolotājs ievirza bērnu dzīvē un veido viņa uztveri, ar ko tālāk jau strādā skolotājs. Turklāt nav nemaz tik viegli to dabūt :)

Latviešu valoda un literatūra - tehniski, bērnam iemāci runāt un rakstīt, viss. Faktiski to, kas dzīvei vajadzīgs var ielikt 1 gada laikā, viss pārējais ir piedeva, lai veidotu vispārēju izpratni.
Man latviešu valodā un literatūrā bija viduvējas atzīmes, bet neskatoties uz to es kaut cik jēdzīgi tomēr latviski rakstu, kā arī pārzinu vēl 3 valodas. Dzīvē man nekur literatūra nav spēlējusi nekādu lomu un nesusi nekādu finansiālu labumu ... diemžēl. Paša priekam - jā tas jau ir cits stāsts, tāpēc nevajag glorizēt :)
09.03.2015 19:20 |

Reitings 98
'nonstopā' viņa nemaz traukus nemazgā,jo atļautās stundas dienā ir 8 priekš darba un galu galā, kādam taču trauki ar jamazgā

12 stundas viņa strādā un skrien aizelsusies. Protams, 3 dienas nostrādā, 2 brīvas.
09.03.2015 19:21 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Puiks, daudz taisnība tevis rakstītajā, bet runa jau te ir nedaudz par kaut ko citu. Pedagogu izglītība nu jau vairs neatbilst prasībām. Strādāt parastā vidusskolā mūsdienās vairs īpaši neatšķiras no darba cietumā, internātskolā vai bērnu pāraudzināšanas iestādē. Tāpēc tas darbs ir tik grūts.
09.03.2015 19:21 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Es neko nenormaalu tur nesaskatu, jo neviens nav teicis, ka konkreetaa sieviete pashreizeejo darbu nes kaa smagu krustu. Vai, ka grasaas tajaa straadaat visu atlikusho muuzhu. Kas zina, kaadi ieksheejie procesi un leemumi vinju pie shaadas izveeles noveda bet, ja vinja to dara labpraatigi, neredzu vajadziibu spredikot par to, cik shausmiigi, shausmiigi, bezambiciozi utml. Iespeejams, trauku mazgaataajas pieredze vinjai paliidzees ieraudziit jaunus meerkus un ievilkt elpu pirms jauna profesionaalaa posma.
09.03.2015 19:23 |

Reitings 264
Neesi darbaholiķis? Vai tu arī dzīvi baudi, vai arī tikai strādā, lai nopelnītu, ko zeķē iebāzt?

Nē, es diemžēl esmu viens no tiem, kas dod darbu daudziem citiem, bet lielai daļai tas liekās, ka no gaisa nokrīt :)
Jā, es baudu dzīvi pietiekami labi, bet, ja vēlas laiski ieritināties dīvānā pēc 17 un skatīties Gumuša stāstus, bet neatvēlēt daļu no brīvā laika paša izaugsmei un attīstībai, tad tur nekas jēdzīgs nesanāks, smadzenes atrofēsies un pēc pāris gadiem būsu dumjāks - zinātnisks fakts.
09.03.2015 19:23 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
šķiet, ka lipna ir tikko no laivas izmesta iekš latvijas skarbās realitātes okeāna. maģistrs, pat ne bakalaurs absolūti neko negarantē. vai tev kādu tostermaizīti pie šī brīža pamošanās (labrīt!)?
vai arī tu esi šokētā neizpratnē par to, kādēļ situācijas apraksta sieviete dara to, ko vēlās un pelna naudu tādējādi, nevis sēž pie ss caurām dienām, gaidot, kad uz paplātes pasniegs 1k euro par to, ka kabatā maģistra papīrītis? :D
09.03.2015 19:24 |

Reitings 205
Viegli jau ir apspriest, ko cilvēks ir darījis un, ko dara šobrīd? Varbūt vienkārši pārdomā dzīvi?
09.03.2015 19:27 |

Reitings 264
Puiks, daudz taisnība tevis rakstītajā, bet runa jau te ir nedaudz par kaut ko citu. Pedagogu izglītība nu jau vairs neatbilst prasībām. Strādāt parastā vidusskolā mūsdienās vairs īpaši neatšķiras no darba cietumā, internātskolā vai bērnu pāraudzināšanas iestādē. Tāpēc tas darbs ir tik grūts.

Cik daudz skolotāja savā dzīvē bija darījusi, lai nevis mācītu, bet aizrautu?

Piemērs, kā var pasniegt interesanti un iemācīt!

https://www.youtube.com/watch?v=7FfKaIgArJ8
09.03.2015 19:30 |

Reitings 205
Lipna

Kāpēc Tev ir tāds naids pret trauku mazgāšanu? Tu to darbu gribēji, bet dabūja cits?
09.03.2015 19:31 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Neko sliktu nesaskatu, lai katrs dzīvo kā grib. Katrā ziņā es labāk 12 stundas traukus mazgātu, vēl jo labāk, ja pēc 3 dienām 2 brīvas, nekā strādātu skolā ar izlaistiem bērniem, bet nu es gan par skolotāju arī nekad nemācītos.
Es jūtu, ka mans darbs arī emocionāli nenormāli nogurdina, reizēm iedomājos, ka gribētu uz laiku ko fizisku, tā, ka, teiksim, salasi siltumnīcā kaut kādus gurķus, atnāc mājās un miers, nav par darbu vairs jādomā, naktī guli mierīgi.
09.03.2015 19:32 |

Reitings 2336
Puiks, pirms nestrādāju par skolotāju, domāju tāpat kā tu. Tev acīmredzot nav ne jausmas, kas notiek skolās tagad.
09.03.2015 19:33 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Galvenais ir kā Tu sevi nostādi un ar to daudziem skolotājiem ir problēmas. Ja nepatīk savs darbs, tad nemāci.
09.03.2015 19:35 |

Reitings 264
Puiks, pirms nestrādāju par skolotāju, domāju tāpat kā tu. Tev acīmredzot nav ne jausmas, kas notiek skolās tagad.

Nekad neesmu teicis, ka skolā strādāt ir medusmaize, bet arī ļoti labam skolotājam maksā labu algu,es pazīstu dažus, kas ir izcili un kuriem ir ļoooti laba alga :)

Par izglītības sistēmu es nemaz nerunāšu, ka tā ir sapuvusi ...
09.03.2015 19:35 |

Reitings 2336
Alga nenosaka tas vai skolotājs ir labs vai slikts, bet slodze un pašvaldība.
09.03.2015 19:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits