Esmu dusmīga.

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Šodien gāju prasīt priekšniecei algas pielikumu. Nemelošu, saņemu minimālo algu. 'Paskaidroju visu, ka nepieciešama lielāka nauda, jo no manas algas sanāk tikai samaksāt rēķinus, nekas gandrīz vai pāri nepaliek. Vēl piekodināju, ka mani kolēģi pelna vairāk kā es. Vīrietis, kurš strādā tikai nedēļu ilgāk kā es saņem par 60 eiro vairāk. Es priekšniecei lūdzu pielikt tikai nieka 60 eiro. Nē, un viss. Mans darbs neatbilst lielākai algai. Bļin, kur taisnība pasaulē? Es daru vairāk kā tas vīrietis, fiziski smagāk un vairāk. Kur pasaulē taisnība palikusi? :@ :@
Piedodiet, ganjau bezjēdzīga diskusija, bet gribējās kaut kur izmest savas dusmas.
04.03.2015 12:36 |

Reitings 129
Reģ: 20.11.2014
Piedod, bet kāda starpība priekšniecei, ka tev kaut kam nepietiek naudas. Algas pielikumu pamato ar kvalifikācijas paaugstināšnu un pieredzes palielināšanos, labi veiktu darbu u.tml. Bet ne jau ar to, ka rēķini jāmaksā. Labrīt.

+
Tā arī ir. Salīdzināt ar citu kolēģu pienākumiem un algu (ja, protams, amati nav identiski) arī nav pareiza pieeja. Katram amatam maksā savādāk un pamatot, ka kāds vienkārši saņem vairāk un tas nav godīgi - nu nekam neder. Ieteiktu vispirms vispār noskaidrot, cik vidēji saņem darbinieks citur, strādājot tādā pašā amatā un ar pienākumiem, kā Tu un tad skatīties, cik Tu paveic un ko tieši. Iet ar priekšnieku runāt, nevis tonī "man vajag, jo man pienākas", bet gan lietišķi, ar cieņu un konstruktīvi pamatojot, kā arī vienmēr jāņem vērā, ka neskatoties uz visu argumentāciju, priekšniecība var nepiekrist, uz ko viņiem ir visas tiesības, ja netiek pārkāpta likumdošana.
04.03.2015 13:31 |

10 gadi
Reitings 44028
Reģ: 11.02.2015
Tad viņš kaut kāds uzraugs, pārraugs skaitās? Un tu - fasētāja. Nu it kā tīri pēc klasifikatora, sanāk pozīciju augstāk. Bet tā starpība 60 eiro paliela sanāk, jā. Bet nu ko - šefi jau nosaka, kā grib.
04.03.2015 13:38 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nekad nepamato šefam algas pielikumu ar to, ka nesanāk kaut kam naudas.
Pielikums ir jāpamato vienīgi ar savu pienesumu uzņēmumam.
04.03.2015 13:50 |

Reitings 480
Reģ: 29.01.2009
ja ir vienads darbs, lidzigas kvalifikacijas, pec dzimuma diskiriminacijas izskataas. prasibas pieteikums smarzo :)
04.03.2015 13:52 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tas vīrietis skaitās Tev mazais boss vai kā?
04.03.2015 13:53 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Tādās vietās (gan jau ne tikai) ir sieviešu diskriminācija. Tas gadījumā nav kāds dāņu uzņēmums? Viņiem tas ir normāli, ka sievietēm ir mazāka alga un viņas dara tik pat smagus darbus un ilgākas stundas nekā vīrieši.
04.03.2015 13:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits