Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Steiks

 
Reitings 87
Reģ: 10.04.2014
Vai Jums sanāk?
Nopirku labu liellopa gabalu. Sagriezu biezās šķēlēs.
Apcepu uz sakarsētas pannas ar sviestu
Rezultātā - sauss, sīksts un neēdams produkts.
Dirsā darbs un materiāli.
Kā Jums ar steikiem veicas?
03.03.2015 23:19 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nesen cepu otro reizi. Pirmo reizi nebija labs, otro jau sanāca garšīgi, bet iekša bija pārāk jēla.
Arī labprāt palasītu padomus!
03.03.2015 23:21 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Viens no mūsu mīļākajiem ēdieniem.. es pati arī noteikti salaistu dēlī, bet mans vīrietis tos gatavo izcili lieliskus :D(l)
03.03.2015 23:22 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Nikoll, lai tavs vīrietis padalās savā mākslā! :D
03.03.2015 23:23 |
 
Reitings 87
Reģ: 10.04.2014
Katram džekam ir kā likums jāprot labi pagatavot gaļa!
respect
03.03.2015 23:25 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Ārā uz grila gan jau elementāri, bet uz pannas.... (t)
03.03.2015 23:27 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vai tas labais gabals bija fileja? Labu gaļu ir grūti sačakarēt.. :)
03.03.2015 23:30 |
 
Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Taa kaa man garsho well done un taadi kuri kuust uz meeles. Apcepu sojas meercee, lieku folijaa ar vel nedaudz sojas meerci un sezam seeklas un lieku cepeskrasnii uz diezgan ilgu laiku .
03.03.2015 23:30 |
 
Reitings 200
Reģ: 28.01.2015
Es arī nemāku.. bet mans vīrietis - mmm (l)
Viņš vienreiz man mācīja - uzkarsē pannu tā, ka no eļļas jau teju garaiņi ceļas, tad uzmet gaļas gabalu, patur kādas 3/4min, apmet otrādi, atkal 3/4min.
Visa pamatā esot ļoti karsta panna un gabala negrozīšana.
03.03.2015 23:31 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Sanaaca siiksts varbuut taapeec, ka galja pati siiksta bija. Taadaa gadiijumaa var galju izmarineet diennakti pirms cepshanas. Ja negribi mest aaraa galju, apklaaj ar tomaatu meerci, kjiploku daivinjaam lai viss gabals ir noklaats, pa virsu folliju un uz 1.5-2h cepshkraasnii. Rezultaataa galja buus miiksta un tomaatu meerce buus sasuukusies.
03.03.2015 23:32 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nesen cepu otro reizi. Pirmo reizi nebija labs, otro jau sanāca garšīgi, bet iekša bija pārāk jēla.
Arī labprāt palasītu padomus!

Nopeerc termometru galjai, ko iedur galjaa lai paarbaudiitu ieksheejo temperatuuru. Taa izvairiisies no paarcepshanas, nedacepshanas.
03.03.2015 23:37 |
 
Reitings 87
Reģ: 10.04.2014
Iespējams, ka nebija liellops.
Samera, a viņš cūku vai liellopu cep?
Cūka jau pateicīgāka
03.03.2015 23:38 |
 
Reitings 264
Reģ: 10.12.2014
Apņirdzos ....

Taa kaa man garsho well done un taadi kuri kuust uz meeles.


Ir tāds teiciens "If you order steak well done ... better order chicken"

Ja tā cep "steiku", lūdzu nesauciet to par steiku :)
03.03.2015 23:41 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nākamreiz paprovē liellopa fileju.. nebūs lēts prieks, toties uz mēles kusīs. Kā jau minēja.. pannai jābūt karstai. Kad šķēles izvieto pannā neliec tās blakus, cieši, bet gan ar atstarpīti :)
Es cepu 3 min no katras puses, bet man patīk medium-done (atkarīgs no šķēļu biezuma - pagooglē internetā.. tur ir speciālas tabulas, kurās norādīts biezums un cepšanas laiks, lai iegūtu vēlamo rezultātu) :)
Gaļa ir tik mīksta un garda pati par sevi. Vienīgais, ko pievienoju, ir pipari un sāls :)
03.03.2015 23:45 |
 
Reitings 200
Reģ: 28.01.2015
Liellopu.. Pēc šādas metodes sanāk vidēji cepts un traki sulīgs.. Un nav asiņais :)
03.03.2015 23:45 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Cik grami bija? un cik ilgi no katras puses cepi?
Kura dala - entrecote, rumps steik, club steik?
03.03.2015 23:54 |
 
Reitings 10126
Reģ: 19.11.2014
Es arī griežu liellopa fileju diezgan resnos gabalos un kā garšvielas izmantoju tikai sāli un piparus.
Cepu sviestā, uz lielas uguns, uzlieku pannai arī vāku mazliet. Bet man nav tādas konkrētas pamācības, vienmēr vados pēc sajūtām un nekad vēl nav sanācis sauss. Garšo tāds gandrīz, gandrīz gatavs (ar ne īpaši sarkanu vidu) pa virsu pūdēto sieru un gailenes..mm (l)
04.03.2015 00:02 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Pannai jābūt čuguna. ;-) un pēc cepšanas gaļai jāļauj vismaz 10 minūtes "atpūsties", citādi visa sula iztecēs. Un cepot nekādā gadījumā nedrīkst neko bakstīt, durt, griezt utt. Gaļas cepšana ir māksla - vajag zināšanas par lopa gabaliem, temperatūru, pannām utt un daudz prakses. Trennējies un tev sanāks! :-):-)
04.03.2015 00:03 |
 
Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Puiks - nu smejies, smejies! Steiks ir griezums no lielipa.

A steak is a cut of meat sliced perpendicular to the muscle fibers, potentially including a bone. When the word "steak" is used without qualification, it generally refers to a beefsteak. In a larger sense, there are also fish steaks, ground meat steaks, pork steak and many more varieties. As a "top-quality ingredient", beef steaks "are perfect if properly grilled", but they can be pan-fried, or broiled. Steak is often grilled in an attempt to replicate the flavor of steak cooked over the glowing coals of an open fire.Steak can also be cooked in sauce, such as in steak and kidney pie, or minced and formed into patties, such as hamburgers.
04.03.2015 00:04 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pannai jābūt čuguna. un pēc cepšanas gaļai jāļauj vismaz 10 minūtes "atpūsties", citādi visa sula iztecēs.
Es tieši čuguna pannā cepu, un jā.. es gan 10 min nepūtinu, mazāk.. :)

Galvenais ir labs gaļas gabals, tad rezultāts būs gards.. pat ja nebūs perfekti :)
Gazele, es pērku fileju.. tenderloin - tā ir vismīkstākā variācija par steiku :)
04.03.2015 00:07 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Jā, tāpēc jautāju autoram,
jo atsevišķam daļām un attiecībā no svara maināc cepšana/grillēšanas ilgums.

Kad bij pazemināts dzelzs daudzums asinīs, ārsts ieteica reizi nedēļā seiku, nu esmu atēdusies, un cauri dažādiem veidiem izmēģinājusi.
Mēs bieži taisījam Entrocot, ļoti patīk ar sarkanvīna redukciju, marsala, vai arī zaļo piparu mērcīti
04.03.2015 00:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits