svarīgāk ir čujs un poņa
Uzskatu, ka vispārēja inteliģences pazīme ir rakstība. Ir dažas visai aktīvas cosmo komentētājas, kuru komentāros vienmēr krīt acīs elementāru vārdu nepareiza rakstība - lai cik labi viņu ieteikumi varbūt arī būtu, manās acīs tiem zūd vērtība, ja pieaugusi sieviete 21. gs nespēj uzrakstīt pareizi ikdienā bieži lietotus vārdus.
Jo svarīgāk ir nevis iekaltas zināšanas vai diploms ar teicamām sekmēm, bet gan čujs un poņa un izpratne par lietām.
Piemēram man ir draudzenes kurām ir tikai pamatskolas izglītība, bet man augstskolas.Ar viņām parunājot uzreiz ir manāms kad viņas ir biegušas tikai pamatskolu. Tapēc es neteiktu kad viņas ir gudras inteliģentas..Bet viņām tā acīs neko nesaku.
Cilveka gudriba ,manuprat, izpauzas ari manieres un uzvediba . Pec tam nak zinasanu baze.
Uzskatu par svarigu zinat nedaudz no visa , nemot vera, ka profesionalas zinasanas ir kas cits. Ka ari no svara ir cilveka spejas zinasanas pielietot- analizet, radit. Ne tikai zinat sausus faktus.
Mani vienmēr ir smīdinājis tas, kā daudzi cilvēki cenšas sevi attaisnot ar tekstiem ''skolas atzīme jau neko nenozīmē, galvenais ir kas notiek galvā, atzīmes neparāda, cik tu esi gudrs, blablablabla''.+++
Cilveka gudriba ,manuprat, izpauzas ari manieres un uzvediba
Mani vienmēr ir smīdinājis tas, kā daudzi cilvēki cenšas sevi attaisnot ar tekstiem ''skolas atzīme jau neko nenozīmē, galvenais ir kas notiek galvā, atzīmes neparāda, cik tu esi gudrs, blablablabla''. Pilnībā piekrītu tam, ka sausi iezubrītas zināšanas neko nedod un ātri vien tiek aizmirstas, tāpēc arī nereti tās labās atzīmes iegūst vienkārši zubrītāji, kuri dzīvē un saskarsmē tik sakarīgi nemaz nav, bet ja cilvēks ir patiešām gudrs, apķērīgs un mērķtiecīgs, viņam nebūs ne mazāko problēmu labi mācīties, censties, iegūt augstu vērtējumu, skolotāju atzinību un reizē veidot sev labāku un vieglāku ceļu nākotnē, vēl jo vairāk - viņš pats sapratīs, ka mācīšanās ir ļoti vērtīga un nepieciešama, nevis visās stundās čīkstēs ''man taču to nekad dzīvē nevajadzēs, nafig mācīties?!''. Mācīšanās attīsta cilvēku un padara viņu gudrāku. Bet, protams, tas nav tikai vienīgais komponents zinoša cilvēka sastāvā.