Glikozes tests ir visaam? Apmeeram kuraa grutniecibas nedeeljaa?
24-28 nedelas. Ja ieprieksh ir bijis grutniecu diabets, tad testu veic 16-18 nedelaa un peec tam atkaartoti 28 nedela. Manaa pusee netaisa visaam, tas nav vajadziigs, to veic kam ieprieksh ir bijis diabets, iespejams arii taam as ir palielinaata riska grupaa, par to preciizi nezinu un taam kam ir diabeeta simptomi.
Testu veic pirms brokastu eeshanas un nedriikst est no 10iem vakara, vispirms tiks panjemts asins paraugs, tad tiks iedota glaaze glikozes dzeeriena, tad 2 stundas turpat uz vietas jaasezh un jagaida uz atkaartotu asins parauga nemshanu, nedriikst eest, dzert var tikai udeni, nedaudz; peec 2 stundaam tiek panjemts otreizejs asinsparaugs. Nezinu kaa citur, bet sheit rezultaati ir zinaami naakoshaja dienaa un ja tiek konstatets diabets, grutniecei tiek zvaniits.
Taam kas iet uz sho testu iesaku panjemt liidzi sendvichu un uzkodas ko peec testa apeest tuuliit un uzreiz. Ja ir doma iet uz tuveejo kafejniicu/restoraanu, neiesaku, taa veel stunda un pat vairaak var paiet kameer tiek pie ediena.
Shadow Seeker, tev suutiis veestuli ar informaaciju par atkaartotu USG. Man gan to veestuli tuuliit uz vietas izprinteeja un iedeva identiskaa situaacijaa. Ja sirdspuksti ir dzirdami un berns kustas, tad sirds ir. :D
MazaisBumbiš, tev daktere arii kaut ko ieteica svara sakaraa vai tikai izteica savas raizes? Man gimenes arsts katru reizi eed man nervus shajaa sakaraa.