Grūtnieču BEZTĒMA

 
Reitings 208
Reģ: 28.11.2014
Sveikas, meitenes! Tā kā bēbīšu un māmiņu beztēmā pārsvarā tiek aktīvi apspriesti jau dzimuši mazulīši, tad šeit var dalīties ar savu pieredzi un uzdot sev interesējošos jautājumus topošās māmiņas. :-)
26.02.2015 12:28 |
 
10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
p.s. es jau kaķim pateicu, ka nekāda līšana bēbja gultā nebūs. Mūsu kaķis ir arī mīlulis un guļ ar mums kopā, tādēļ taisīt durvis ciet nebūs iespējams, viņš visu nakti kašņās durvis. Mūsu kaķim patīk ērtas vietiņas, bet pareizi vīrs saka, kad mazais būs, viņš tai gultai neies klāt, jo baidīsies. Tāds bailīgs ar viņš mums ir, bet dikti interesants un mīļš. Tagad gultai pāri ir pārklāta sega, lai nelec iekšā.
14.09.2016 10:22 |
 
Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Kukuruza, pirms ēšanas it kā liekas - o, jā varētu to un to apēst, bet kad apēdu, tad sākas... Vai nu slikta dūša, vai dedzināšana.
14.09.2016 10:25 |
 
Reitings 298
Reģ: 04.03.2016
Musējais arī nav problēmbērns. Mums ir kaķene, kura arī mīlestības izlutināta, bieži tiek mīļota un pati ir kā mīļkaķītis ar mums. Es arī domāju kā būs ar to greizsirdību, jo līdz šim viņa visu laiku bijusi galvenais lutināmais mūsmājās.
Paskatījos youtube dažādus video kā minči reağē pirmo reizi mazo ieraugot - lielākā daļa diezgan mierīgi un ļoti piesardzīgi, tad nu ceru, ka mūsējā arī adekvāti reağēs.
mostalee Mēs šodien ieripojam 35.nedēļā.
Sliktas dūšas man nav, vienīgi puncis no āboliem sācis pūsties(agrāk tā nebija) un vakar sēžot gultā galva sareiba, nesapratu no kā.
14.09.2016 10:26 |
 
Reitings 298
Reģ: 04.03.2016
*piedošanu mistalee_
14.09.2016 10:28 |
 
Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Sonrisa, kaut man tikai pūstos :D Man slikti ir no visa- no ābola, no dārzeņiem un salātiem (tiešām viegliem!), kur nu vēl no kaut kādiem gaļas ēdieniem... Nē, nu ir dienas, kad paveicas un nav sliktumu vai dedzināšanas, bet nu pēdējā laikā biežāk tas viss ir nekā nav:-/
14.09.2016 10:29 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Mums ir divi lieli suni!!:) nezinu ka bus, bet censamies jau piedomat un sagatavot gan sevi, gan vinus uz parmainam! esmu jau atmetusi domu par ratu pastaigam, kad tikai es varesu izvst sunus- bus mums kengursoma!!
par tirisanu- es jau sucu katru dienu un neciesu spalvas nekur, sobrid saku visiem, ja kads kaut ko baigi grib man uz dzemdibam davinat, es gribu irobot!!:D
Man ari ir slikta dusa atpakal, isteniba ne atpakal bet ta vairak vai mazak ir visu grutniecibu, bija te paris nedelas atpakal ar vemsanu- ah... ja liekas, ka vemt nav patikami, tad to darit ar lielu vederu, kad pat reali nevari saliekties ir vienkarsi briesmigi!!!!
sobrid ir ta, ka brokastis ir vieniga edienreize, kuru edu ar lielu apetitii un bez problkememam pec tma pa dienu ir visadi- gribas est, loti, daudz un saldi, bet lidzko uzkosu ko, tad ir slikti....
vakar virs uznesa koferus, lai es varu sakt pakot!!
nevaru saprast ka labak darit, laikam bus viens liels koferis man/berninam uz pusem preks dienam ko dzivosimies dzemdibu nama! un soma, kas bus viram, kur bus viss ko man vajadzes pirms dzemdibam, to laika un berniam uzreiz, ka ari dazas vira lietas! bet vispar liekas, arprats tik daudz mantu!!!
14.09.2016 10:30 |
 
Reitings 1147
Reģ: 29.01.2009
Jeezinj, cik ilgi vel buus taa sliktaa duusha, mokos jau otru nedeelju, vairs nav speeka! ( es zinu,ka citas maaminjas mokas visu gruutnieciibas laiku ar toksikozi..bet nu..)
Eju guleet -slikti, pamostos naktii- slikti, no riita slikti. :'-( Nepaarejoshaa sliktaa duusha. Bet vemt es nevemju, tas sliktums staav ieksaa. :-/
Vairs taa uzkossana ik peec 1h nepaliidz.
Panjaudeeju, bet vieglaak nepalika.:-D(t)
15.09.2016 09:07 |
 
Reitings 298
Reģ: 04.03.2016
Čau! :)
Kurš ceļas pēc 6:00 dekrēta, nu labi, pirms dzemdību atpūtas laikā? Es, es, es. :D
8:00 bija vizīte pie dakteres, viņa tik nobrīnījās vai man gulēt nemaz negribas, ka jau 8:00 gribu nākt. :D
Nākošā vizīte gan būs 10:00, sapratu, ka tomēr man gribas pagulēt nedaudz ilgāk no rītiem. |-)(l)
Gāja labi. Paklausījās tonīšus, izmērīja punci, par svaru neko sliktu neteica, tikai to, lai pati sekoju līdzi tam, ko ēdu, noņēma streptokoka analīzi un tad jau devos prom. :) Vēl pateica, ka mazā būs liela ne jau svarā, bet būšot gara.:-) Daktere ieteica 56. izmēru praktiski nepirkt.
Man vienīgajai ļoti nepatīk jebkāda veida manipulācijas, kas tiek veiktas esot uz ginekoloģiskā krēsla?(t) Drīzāk ne jau nepatīk, bet laikam sāpju slieksnis man ļoti zems, viss šķiet tik jūtīgs un ātrāk gribas no tā krēsla tikt prom. :-D Jā, jā, jūs gan jau prasīsiet ko es dzemdībās darīšu, bet tas tomēr būs kaut kas cits, tad galvā tikai viena doma - lai mazajam viss labi.
Atbraucot un centru pēc dakteres bija ļoti pacilājošs noskaņojums, nopirku sev caffe latte, gāju un priecājos cik skaists rīts un cik tomēr forši ir tik agri jau būt pilsētā, līdz brīdim, kad sadzirdēju, ka mani kāds sauc - ģevuška, ģevuška, ģevuška. Sabijos, ka tūliņ kāds man sāks piesieties un steigšus centos ieiet Origo un tad uzreiz gāju pirmajā kafejnīcā, kas bija pa ceļam. Pēc tam paskatījos un jā, 3 čigāni gribēja piesieties. :-/(e) Sabijos tā, ka pēc tam rokas kādu brītiņu trīcēja, fuj, tas gan bija ļoti nepatīkami.:-/
model Ingvera tēju mēģināji dzert? Vai ingvera tabletes pasūkāt sliktas dūšas noņemšanai?
15.09.2016 10:59 |
 
Reitings 24
Reģ: 30.08.2016
model, man palīdzēja gulēšana gultā un čīkstēšana :-D:-D bet ja godīgi - neko nedarīju. Vienīgie brīži kad nebija slikti - rīti un tad varēju paēst. Pēc tam tik knakstinājos ar ābolīti un jogurtiem.
15.09.2016 11:48 |
 
Reitings 1147
Reģ: 29.01.2009
Man no ingvera teejas kaa tadas slikti metas, riebjas taa garsha.
Gulet maajas es nevaru..jaaiet uz darbu, javadaa beerns uz skolu, jaasavaac no skolas.
Besii, ka darbaa slikti. Nevienam neesmu veel teikusi , ka esmu staavoklii un vienkaarshi jaaizliekas, ka man viss ok, kaut taa nav.
Man ir slikti pilniigi visu laiku, varbuut pa visu dienu un nakti 1h es juutos normaali. :'-(
15.09.2016 13:01 |
 
Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Man sākuma posmā arī slikti bija nepārtraukti. Rīti bija vissliktākie, kad nekad nezināju, kurā brīdī viss nāks laukā. Un nāca arī. Es to nodēvēju par 2 mēnešu pohām. :-D Tad katru dienu domāju, kā lai iztur līdz vakaram, bet katru vakaru - kā lai sagaida rītu :-D drausmas. Bet nu jau par to varu tikai pasmieties, liekas, ka nebija jau tik traki. Vismaz man tie sliktumi nevilkās mūžību. Ap kādu 15.nedēļu pārgāja pavisam :-)
15.09.2016 13:12 |
 
Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Mums ir gan kaķis, gan suns.
Tā kā man pašai ir alerģija pret kaķiem, kaķis neuzturas guļamistabās. Pagaidām, kamēr bēbīša šūpulītis ir blakus mūsu gultai, tad ar kaķi meitiņa īsti nemaz nesatiekas. Es pat nezinu vai kaķis mēneša laikā ir pamanījis, ka mums jauns ģimenes loceklis - viņu interesē tikai viņš pats un viņš kādu pamana tikai tad, ja viņu aiztiek vai, ja trauciņš izēsts.
Suns gan pirmajā nedēļā ļoti interesējās. Ostīja, skatījās virsū mazulim, smilkstēja. Kad pieliku iepazīstināt, nolaizīja galviņu. Tagad jau suns apradis un izsecinājām, ka pieņēmis mazuli kā vienu no mums. Izsecinājām no tā, ka viņa uzticīgi guļ pie mazuļa gultiņas arī tad, kad neesam istabā. Ja vienmēr suns ir uzturējies tikai telpās, kurās ir kāds no mums (piemēram, ja esmu virtuvē, tad suns man ir pie kājām, tiklīdz aizeju uz citu telpu, suns uzreiz nāk līdzi, nekad nepaliek viens), tad tagad suns mierīgi paliek gulēt tur, kur bēbis arī tad, ja mēs esam citur vai pat izgājuši ārā. Iepriekš tāda situācija nebija iedomājama, ka mēs esam lejā, suns paliek viens otrajā stāvā. Vai nu suns jūtas, ka ar viņu joprojām paliek kāds no mums vai arī vienkārši sargā.
Ar pastaigām nav problēmu - ar vienu roku stumju ratus, ar otru turu siksniņu.
Ar mājas uzkopšanu arī viss viegli. Tā kā uzturu kārtību uzreiz, tad nekāds atsevišķs laiks kārtošanai nav vajadzīgs. Traukus mazgāju un virtuves virsmas sakopju uzreiz pēc ēšanas / maltītes gatavošanas, drēbes nekad nekur nenometu. Netīrās - veļas grozā, tīrās skapī, uzreiz pēc pārģērbšanās utt. Gludinu tad, kad mazulis iemidzis. Sūcu un pārskrienu ar slapju lupatu grīdām katru dienu. Aizmidzinu mazuli un aiziet :D
15.09.2016 13:24 |
 
Reitings 130
Reģ: 23.08.2010
Mums ir mopsis un decembrī gaidāms pirmdzimtais. Mopsis aktīvs, varbūt tāpēc, ka jauns-1,5 gads. Suns protams mūsu mīlulis-pa nakti lien blakus uz spilvena, seko mums ik uz soļa. Visvairāk satrauc spalvas-jo tās ir visur. Ja būs bebim alerģija.. :( Plānā nopirkt jaudīgu putekļu sūcēju. Un otra lieta-viņš ir kluss un reaģē rejot uz maz ko, trokšņi kapņu telpā, citu suņu rejas laukā.. BET viņš rej arī izdzirdot bērnu raudas!! Pa TV, vai ārā-uzreiz rej. Tas man liek būt diez gan bažīgai.
15.09.2016 16:50 |
 
10 gadi
Reitings 214
Reģ: 13.05.2011
Jau trešo pilno dienu sēžu mājās. Likās, ka šodien tikšu uz darbu, bet tomēr no rīta bija tāds klepus, ka izdomāu labāk palikt mājās.
Mums mājās ir 5-gadīga jorku meitene, kurai liekas, ka Pasaule griežas ap viņu. Viņa ir ļoti laba, mīļa, bet arī ļoti greizsirdīga. Māsas 2-gadīgā meita nav viņai mīļākā persona :-D
Es tiešām nezinu, kā būs, kad mums piedzims meitiņa... (t) Vai viņa mazo pieņems, vai nē? (t)
Šajās brīvajās dienās esmu daudz sērfojusi pa internetu un meklējusi visu info par ratiem. Jo vairāk meklē, jo vairāk saproti, ka ir traki grūti izvēlēties, jo atsauksmes i-netā ir dažādas.
Sākotnēji vēlējos pirkt jaunus, labus ratus - elkorā tika noskatīti hartan topline x vai emmaljunga city cross. Tagad domāju, vai tiešām ir vērts par jauniem hartan 2015.gada modeli (2 in 1) atdod EUR 800. Ja nu mazais vispār neguļ ratos daudz? pārdevēja elkorā emmaljungu neieteica, teica, ka daudzi vecāki pārdodot pēc kulbas.
Ir skatīts arī lētāks gals - roan, abc design utt. Bet baigi bail ar lētākiem iegrābties :-Dkas, protams, var notikt arī ar dārgiem ;-)
Varbūt kāda var ieteikt kādus labu variantu - dzīvoju privātmāju rajonā, būtu nepieciešama laba amortizācija un lieli riteņi. Ja ir labs variants, varētu pat nopirkt lietotus. Ir dzirdēti arī veiksmes stāsti par lietotiem ratiem. Ja Jūs pārdodat ratus, kas varētu atbilst manām vēlmēm, padodat ziņu.
Ja nepārdodat, gaidu ieteikumus. Paldies
16.09.2016 10:46 |
 
Reitings 7
Reģ: 13.09.2016
Sveikas, meitenes. Esmu jauniņā šeit, tāpēc pastāstīšu, ka esmu 20. nedēļā, gaidu savu pirmo bērniņu un ļoti uztraucos par visu notiekošo manā organismā. :-D Forši, ka ir tāds forums, kur topošās mammas aktīvi komentē un atbild uz jautājumiem, tagad arī es varēšu padalīties ar savām emocijām. Lasīju par mājdzīvniekiem, tad nu tā, man ar ir kaķis, kurš alkst pēc īpaši daudz uzmanības, it īpaši no manis, neierasti kaķiem seko ik uz soļa, pat tad, kad ieeju vannasistabā, sēž pie durvīm un gaida, kad iznākšu.Citreiz pat sēž uz vannas malas un skatās, kā mazgājos. Tāpēc ļoti baidos par to kā būs tad, kad būs mazulis mājās. Jo kad es biju maza, mans kaķis bija greizsirdīgs uz manis, tāpēc bieži uzbruka, koda un skrāpēja, jo mamma viņam vairs nepievērsa tik daudz uzmanības kā agrāk. Būs grūti, ja nepieradīs pie mazā, jo minku ļoti mīlu un netaisos atstāt laukos pie vecākiem. (t)
16.09.2016 13:24 |
 
10 gadi
Reitings 6444
Reģ: 29.01.2009
_elcha_
Es tevi pilnībā saprotu par tiem ratiem :D Es arī jo vairāk lasīju, jo grūtāk bija saprast, ko mums vispār vajag! :D
Sākotnēji domājām, ka baigi netērēsimies uz ratiem, pirksim lietotus, bet tad es sāku domāt, ka noteikti vajag jaunus ratus! Pēc tam atkal sāku mest acis uz lietotiem ratiem, jo 1) mēs dzīvojam daudzdzīvokļu mājā, mums ir ļoti labi celiņi, ne pa kādām bedrēm vai pa mežu šobrīd nav plānots staigāt, tikai pa labi noasfaltētiem celiņiem 2) tā kā mums ir būs rudens/ziemas bēbis, tad iet stundām garās pastaigās pa āru nemaz neplānoju (vismaz pašā sākumā un ļoti auksta laikā - nē), liksim bēbi ratos un uz balkona! :) Protams, ar privātmājas variantu un zemes celiņiem visticamāk vajag kaut ko savādāku...
Tad nu esam noskatījuši lietotus ratiņus par labu cenu, aizbrauksim apskatīsimies un domāju,ka ņemsim.
FB ir RATIŅU grupa, kur bieži vien ir diezgan labi piedāvajumi! :)
16.09.2016 13:38 |
 
Reitings 306
Reģ: 14.10.2010
Nu arī es zinu, punča iemītniekam dzimumu, būs mums puika! Mana intuīcija izrādās ļoti spēcīga, jo vienmēr biju zinājusi, ka būs puika un ir ar.:-)
Vakar mazliet norāvos no ķēdes un biju puiku drèbīšu šopingā, meiteņu stendiem gāju garām neskatoties:-D, jo tur ir tāda izvēle, bet puikām viss tādos neitrāļos toņos, būs man izaicinājums, jo esmu pieradusi pat izģērbties koši un interesanti.
16.09.2016 14:15 |
 
Reitings 306
Reģ: 14.10.2010
* Ģērbties koši nevis izģērbties koši :-D:-D bet var jau arī tā
16.09.2016 14:29 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
kourtney, sveicu ar puikiņu! :) Es ar esmu uzmetisu jau aci H&M un george uz dažām lietiņām, ir arī smukas lietas puisīšiem (l) Man gan zilie toņi ne visai, vairāk patīk pelēkie, baltie, gaiši zilie, gaiši zaļie :) Un pirmās drēbītes ar vēl no primark paskatīšos, ļoti patīk tur bebīšiem piedāvājums :)
17.09.2016 18:46 |
 
Reitings 293
Reģ: 19.02.2013
Labrit !
Šodien agri augšā. Vīrs aizbrauca uz darbu un mazā puncī aktīvi rosās. Nekāda gulēšana jau vairāk nebūs.
Nemaz neticās, ka nu jau ir sācies 6.menesis un dekrēts jau no 1.novembra. (t)
Lai nu kā, par mājdzivniekiem runājot. Mums ir sunītis, bet nu jau kādu laiku dzīvojas laukos un viņam tur tīri labi klājas, vecmamma lutina ar gardumiem un pats visu dienu var plosīties pa pagalmu :D
Es zinu, ka mazajai viņš neko neizdarītu, jo ir mierigas dabas. Bet kad mazā sāks rāpot, tad man pakaļ būtu jāskraida ar putekļu sūcēju :D
Par ratiņiem. Jā, pati ari skatos, meklēju....visskaut kas iekrīt acī. Pirksim lietotus 3 in 1. Riteņi lieli, gribetos lai priekšējie ir grozāmie un vajadzības gadijuma tos var nofiksēt. Amortizācija un liela kulba kā arī grozs un soma man ir ļoti svarīgi.
Vakardien tiku pie pakaviņa, savadak pa naktīm ir neiespējami gulēt, viss sāp un spiež. Šonakt gulēju ar pakaviņu un pavisam cita lieta.
Musu istaba lenam sāk pārtapt par meitiņas drēbju un mantu pieliekamo un vēl jau tas arī nav viss. Būs tik jāizšķiro, jo daudzas drebites der tik uz puikām. Lai gan arī tās pa māju var forši nonēsāt. Mamma ļoti gaida mazo. Fano, ka tagad varēs lutināt divus mazuļus. Savu viengadnieku un no pavasara mazo mazmeitiņu (l)
18.09.2016 09:05 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits