Nu visiem tiem aizliegumiem ir kaut kāds pamatojums. Ja ikdienā cilvēkam tas neko baigi nekaitē, tad grūtniecības laikā ir papildus risks par dzīvībiņu, kas aug puncī. Tas pats dzīvsudrabs no zivīm kaitīgs jau ir tieši mazulim, nevis grūtniecei.
Tie pelējuma sieri var saturēt listērijas baktēriju, kas izraisa listerozes slimību. Šo infekciju var pat nepamanīt, izpaužas kā parasta gripa. Te pat vairs nav runa par daudzumu, cik siera apēsts.
Es nesaku, ka tagad visas slimos ar listerozi vai vēl nez ko, es tikai norādu, kāpēc ir šie te aizliegumi. Citviet, jā, ir rakstīts, ka teorētiski var arī tos pelējuma sierus, bet tad 100% jābūt rakstītam, ka izejvielas piens ir pasterizēts.
Un ir jau arī teorijas, ka var glāzi vīna grūtniecības laikā dzert.