Cukuram ir arī daudzas citas alternatīvas, bet, cik dzirdēts, no veselības un tievuma viedokļa tieši stēvija tiek uzskatīta par vislabāko.
Ir arī mākslīgie saldinātāji, gan tabletēs, gan šķidrā veidā (aspartams, ksilitols,maltitols), nopērkami jebkurā Rimi. Tiem tās rūgtenās stēvijas garšas nav. Bet nu, toties ir neveselīgāki.
Ja lasi angliski, iegūglē sugar alternatives vai kko tamlīdzīgu.
Es pati reizes četras esmu mēģinājusi sākt lietot stēviju, lapās, puķupodā, tabletēs un sīrupā, bet nu, nesanāk - tomēr ir nepatīkama piegarša. Bet ir dzirdēts, ka ir meitenes, kas nejūt nekādu piegaršu. Man ir arī šķidrais Huxol saldinātājs, agaves sīrups, melase, brūnais cukurs, vēl varbūt kaut kas ir bijis.
Noteikti nopērc un pamēģini!