bez gredzena ir vecmeita?

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Tikko bija diskusija par gredzeniem uz zeltnesa. Apmeram virietis lohs, bet gredzens ir, tad jau nav tads lohs. Un bija viedoklis, ja sievietei nav gredzena tad vecmeita utt. Vai tiesam daudzi doma, ka precets cilveks ir vertigaks? Apmeram ta, ja esmu viena, tiekos ar kadu forshu virieti, bet vins nav mani apprecejis, tad slikti. Bet, ja esmu precejusies kaut ar traktoristu, tad visi redz gredzenu uz pirksta un esmu vertiga.
25.02.2015 09:19 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
To, ka kāds vispār pēta citu rokas, lai ievērotu laulības gredzenu, uzzināju cosmo.lv forumā.

++ Pati nepētu gredzena esamību vai neesamību, nav aktuāli. :-D
25.02.2015 13:11 |

Reitings 233
Reģ: 24.09.2013
ir redzēts, ka klubā novelk, bet ejot uz mājām uzvelk atpakaļ

Banāli. Man liekas, ka šitas ir sabiedrībā iesakņojies stereotips, ko it kā liela daļa ir redzējušas. Jā, un tieši, klubā ieejot, novelk. Nevis mājās, mašīnā vai dajebkur citur. Un novelk, citiem redzot.
25.02.2015 13:13 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
(ir redzēts, ka klubā novelk, bet ejot uz mājām uzvelk atpakaļ).

Vērtīgs vīrietis! :-D
25.02.2015 13:13 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ne gluži gredzens nosaka visu, bet precētā statuss liecina par to, ka cilvēks nebaidās uzņemties atbildību, spēj veidot stabilas un ilgstošas attiecības, ir uzticams, pastāvīgs un nopietns savos lēmumos. Apmēram to precētā statuss dod biznesa pasaulē. Jebkurā gadījumā - man kā cilvēkam šķiet vairāk simpātiski, ja tā var izteikties, pāri, kuri pēc kaut kāda laika tomēr apprecas, nevis vnk izvēlas draudzīgu neoficiālu līdzpastāvēšanu. Precības uzskatu par nopietnu lēmumu, kas daudz prasa no pāra un par šo to liecina kā par personībām...

Kas attiecas uz pašu gredzenu, manā izpratnē, ja vien darbs nav fiziski smags, kur gredzena nēsāšana var izrādīties bīstama, tad citi iemesli nenēsāt gredzenu šķiet absurdi un savā ziņā aizdomīgi. Jā, es sarunājoties ar cilvēku vienmēr pievēršu uzmanību ir/nav gredzens.

Piem., Kanāda bieži saskāros ar to, ka cilvēki nedaudz apjuka, redzot, ka mūsu gredzeni ir uz citas rokas (te pieņemts nēsāt uz kreisās, mēs nēsājām uz labās). Manam vīram uzradās pat ļoti uzmācīga pielūdzēja, kura atšuvās tikai tad, kad vīrs šai acīs iebāza savu laulību gredzenu un pirmā viņas atruna bija, ka viņš jau to nēsājot uz nepareizās rokas - tātad neprecējies... Lai nu kā, var jau pretoties stereotipiem un uzskatīt, ka gredzeni jau neko nenozīmē, bet mana pieredze rāda, ka nozīmē gan un daudz. Cik pamanīju, ārsti bieži uzmet acis uz gredzenu, citas māmiņas uzmet aci, potenciālie pielūdzēji arī ar skatienu uzmeklē roku utt.
25.02.2015 13:16 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
lady pink , tu nekad nevari zināt, kas sievietē darās iekšienē un kādas attiecības ir ģimenē. Protams, ir gan laimīgi, gan nelaimīgi cilvēki, kas ir gan precējušies, gan neprecējušies.
Kad ilgus gadus biju attiecībās neprecējusies , arēji arī izskatījos labi, bet iekšienē ar laiku jutos ļoti slikti, jutos nevērtīga. No ārpuses neviens to toreiz nevarēja pateikt. Kopš esmu precējusies, staroju, kā iekšēji tā ārēji. Man nevienam nekas nav jāpierāda, es staroju ne jau tikai tāpēc, ka gredzens pirkstā, bet tāpēc, ka šis sievas statuss ir devis īpašas sajūtas, īpašu atbildibu un radījis vēl nepiezīvotu tuvību manā un vīra starpā. Pat vīrs atzīst, ka neticējis, ka kāzas kaut ko mainīšot viņa sajūtu līmenī, bet nu saka, ka sajūtas ir savādākas, lielāka atbildība un jūtoties lepns saviem draugiem un kolēģiem sakot, ka viņam ir sieva, nevis vienkārši draudzene :)
25.02.2015 13:16 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ļoti, ļoti piekrītu katram kampanella vārdam, kas adresēts lady pink komentāram par to, ka nekad nevar zināt, kas sievietē darās iekšienē un kādas attiecības ir ģimenē.
25.02.2015 13:24 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Banāli. Man liekas, ka šitas ir sabiedrībā iesakņojies stereotips, ko it kā liela daļa ir redzējušas. Jā, un tieši, klubā ieejot, novelk. Nevis mājās, mašīnā vai dajebkur citur. Un novelk, citiem redzot.

Nevis it kā, bet redzēju. Toreiz strādāju bārā, sēdēja divi vīrieši, viens no viņiem novilka laulības gredzenu, ielika kabatā. Pēc tam piecirta divām jaunām studentēm. :-P
Bārmeņi daudz ko redz, gribot, negribot.
Vērtīgs vīrietis!

++ To pašu tad nodomāju. :-D
25.02.2015 13:24 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Ne gluži gredzens nosaka visu, bet precētā statuss liecina par to, ka cilvēks nebaidās uzņemties atbildību, spēj veidot stabilas un ilgstošas attiecības, ir uzticams, pastāvīgs un nopietns savos lēmumos. Apmēram to precētā statuss dod biznesa pasaulē.

Teica mājsaimniece Helga,sapņojot par dzīvi ārpus mājas. :D

Zini, kādēļ darba devēji skatās uz gredzentiņu? Jo prātā domā, cik liela iespēja, ka iesi dekrētā, sēdēsi uz lapas, jo bēbis slims. Darbinieka vai sadarbības partnera vērtību nenosaka tas,vai viņš ir attiecībās, pietam oficiāli reģistrētās. :D
25.02.2015 13:25 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Esmu ljoti ilgaas attieciibaas, bet preciibaam manaas un mana viiriesha aciis nav un nebuus nekaadas noziimes. Riebjas pat tas vaards sieva, draudzene patiik nesaliidzinaami vairaak. Ja kaads uzskata, ka esmu neuzticama, bezatbildiiga, u.c. tikai taapeec, ka nav gredzena-lai. Man nevienam nekas nav jaapieraada.
25.02.2015 13:35 |

Reitings 4775
TwistTheLeaf, tev patiks vārds "draudzene" arī 40 - 50 gadu vecumā?
Varbūt esmu vecmodīga, bet mani vienmēr pārņem mulsinošas sajūtas, kad kāda sieviete pusmūžā vīrieti, kurš viņai blakus bijis daudzus gadus, sauc par draugu...
25.02.2015 13:40 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Jaa, kaapeec gan ne. Man pret to nekaadu aizspriedumu nav, ja kaadam ir- pats vainiigs.
25.02.2015 13:46 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
tad visi redz gredzenu uz pirksta un esmu vertiga.

Muahahahahaha. :D:D:D
Vistizlākais teikums, ko jebkad esmu izlasījusi. :D

... gudrs var aprecēt gudru. Stulbs var apprecēt gudru. Gudrs var apprecēt stulbu. Stulbs var apprecēt stulbu.

Es ceru saprati domu - normāli cilvēki nevērtē cilvēku pēc tā, vai viņam ir pirkstā gredzens vai nav.
25.02.2015 13:50 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
sieviete pusmūžā vīrieti, kurš viņai blakus bijis daudzus gadus, sauc par draugu...

Man tas pats! Tad drīzāk dzīvesbiedrs, vai kaut kā tā. Smieklīgāk ir krievu "molodoi chelovek" :D
25.02.2015 14:12 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Var jau neteikt draugs, bet "mans puisis" 40 gados :D
25.02.2015 14:25 |

Reitings 4775
tad jau labāk "draugs" :D "mans puisis" izklausās tik "tīniski" , nekad nav paticis, kad tā saka, lai gan esmu dzirdējusi tā par savu vīrieti runājam arī sievieti ap 40 :D fui :D
25.02.2015 14:32 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Nezinu, man jau savos gados, īsti nepatīk saukt savu draugu par ''mans draugs'' vai vēl trakāk ''mans puisis'' . Kāds 30 gados viņš var būt puisis:-D:-D .. Var jau dzīvot,protams , visādi , bet man nebūtu pieņemami.
25.02.2015 14:43 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
bez gredzena ir vecmeita?

Bez mašīnas nav šoferis?
25.02.2015 14:54 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mani īpaši nesatrauc.. ir/nav gredzens :) Sev es nākotnē tādu vēlos..
Ok, dziļi sirdī es domāju, ka tas ir dīvaini, ja apbērnojies pāris nesteidz precēties :)
25.02.2015 15:11 |

Reitings 171
Reģ: 15.12.2013
Atziisos,es arii dazreiz paskatos,ir cilveekam gredzens pirkstaa vai nav:-Dbet ne lai jau kaut ko sliktu padomaatu.It seviski ,ja kaads smuks viirietis,tad intereses peec paskatos,ir sito smukuliiti jau kaada nocopeejusi vai nav:-PPar sievieteem ,ir vai nav,iipasi nedomaaju.Un pareiz jau te meitenes saka,ka ir daudzi cilveeki ,kas buudami preceeti gredzenus neneesaa,un ne tikai viiriesi,arii sievietes.
Pati esmu preceejusies,bet dazreiz gadaas neuzlikt gredzenu,jo uz nakti nemu nost,no riita dazkaart aizmirstu.Viirs gan man taads pedantisks uz so,nekad neaizmirst gredzenu uzlikt(l)
Par to vai kluvu veertiigaaka,kad uzmauca gredzenu.Laikam ,jau bija sajuuta ,ka jaa.Bet tas tapeec,ka ilgi gaidiiju.Bet tas bija pirmo laiku,peec tam paargaaj:-)
25.02.2015 15:44 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Es nelasīju diskusiju, bet mans viedoklis, ka mīlošs vīrietis, gribēs apprecēt savu sievieti, tas nebūs ne par dārgu, ne sarežģītu, ne jebkādu citu iemeslu dēļ neiespējami. Un lielākā daļa, kas saka, ka vīrietis neprātīgi mīl, bet vnk negrib precēties, mani galīgi nepārliecina, gandrīz neviens arguments manās acīs neiztur kritiku..
Es patiešām neturpinātu attiecības, ja vīrietis nav gatavs oficiāli noformēt attiecības, bez ballēm, bez visa jampadrača, tik tīri formāli, lai bērni dzimtu laulībā, lai būtu likuma priekšā ģimene. Es nebūšu gadiem piegulētāja, draudzene, bērnu māte, utt.!
Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis, necentīšos kādu pārliecināt vai kā savādāk.
Un par pārējiem man ir vienalga, ir gredzenu vai nav.
Ir darbi, kur gredzens var būt traucējošs vai pat bīstams.. tad saprotams, ka nenēsā, vai veselība neļauj - alerģijas, pamsts pirksti, uc.!
25.02.2015 15:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits