Jau bērnībā, dzīvojot ar vecākiem, mums saldumi netika pirkti, tie bija uz svētkiem, vai kādā īpašā gadījumā.
Mamma vienēr uz galda bļodiņā turēja sagrieztus ābolu, burkānus,gurķi, tomātus kāli, vai ogas, un ja ko kārojās tad tos ēdām. Tā esmu piedadus, un esot mājās ar ko sagriežu, ja gribas ko mutē ielikt.
Vai arī pati cepa cepumus vai kūku.
Iesaku pašai gatavot sev tos saldumus, tad redzēsi cik iekšā ir cukurs, sviets, un sapratīsi cik vēlies apēst, vai izmato cukura aizvietotājus, olu aizvietotājus utt. Ir daudz veselīgās gardumu receptes internetā, kas arī dod sāta sajūtu.
Vai arī ņem līdzi ūdeni, kā domā par saldumiem tā padzeries ;)