es droši vien atbilstu pirmajam scenārijam, bet ne tā, ka man viss būtu uz paplātītes - viss, kas man ir sniegts no vecāku puses, ir ļoti novērtēts un ne brīdi tā nav bijusi tukša iegriba.
mani vienmēr mulsina tas, ka cilvēki domā, ka, ja reiz tev ir vecāku finansiālais atbalsts, tad tu pats nejēdz nostāties uz savam kājām un pats nepratīsi neko sasniegt. es gribētu teikt, ka viss ir atkarīgs no audzināšanas un tā, vai tev iemāca novērtēt lietas un cilvēkus un pats galvenais - domāt! pateicoties iespējām un atbalstam, esmu izaugusi par normālu, domājošu, vispusīgu cilvēku, kas tagad pats domā, kur, ko, kā ar ko, nevis paļaujas uz mūžīgo backup'u, un par ko būšu vienmēr pateicīga. nevaru pateikt, vai tas kaut kā ietekmē personību, droši vien tas atkarīgs no šīs personības un tās attieksmes pret piedāvātajām iespējām no vecāku/drauga/vīra puses. bet, ja ir visām pusēm apmierinošas iespējas vienai otru pabalstīt vai atbalstīt, kāpēc tas bieži vien ir vairāk nosodāmi nekā, ja, piemēram, sadzīves apstākļi nav tik labi un tev pašam ir jākuļas jau no pusaudžu gadiem? :)