Man nav dzīves

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
Pat nezinu ar ko lai sāk...pirms pusgada aizgāju no darba, jo tas mani izsmēla pilnībā, ja tad, kad sāku strādāt biju sajūsmā, man ļoti patika, tad pēc 2 nostrādātiem gadiem tur, biju nelaimīga, likās, ka nav dzīves - darbs, mājas, darbs, mājas un tā uz riņķi. No sākuma, aizejot no darba, biju laimīga - gāju uz dažādiem kursiem, lekcijām, randiņiem ar savu puisi, sportoju, daudz laika pavadīju ar māsu un viņas bebīti, auklēju mazo, kad māsa brauca pa savām darīšanām, katru rītu agri cēlos, gatavoju māsai brokastis, tīrīju māju, gatavoju pusdienas, meditēju, utt, darīju visu ko. Ar darba meklējumiem nesteidzos, jo tāpat bija labi. Pēc dažiem mēnešiem māsas vīrs paņēma viņu un mazo uz ārzemēm pie sevis, es paliku viena, bet tāpat jutos laimīga, pusis pārvācās pie manis uz dzīvokli, jo viņš strādā 6 dienas nedēļā pa 13h un sanāk reti tikties. Tad es katru rītu cēlos, gatavoju viņam brokastis, kārtoju māju, turpināju nodarboties ar sevi, daudz lasīju,utt, bet ar laiku tas viss sāka apnikt.

Pārstāju sportot, pārstāju iet uz kursiem, jo apnika, vairāk laika sāku pavadīt mājās, retu reizi aizbraucu uz citu pilsētu pie vecākiem, tās bija foršas dienas. Bet pārsvarā sēdēju mājās, gatavoju ēst un kārtoju māju.

Vēl pēc kāda laika man apnika arī tas, sāka parādīties slinkums mazgāt traukus pēc tam, kad biju pagatavojusi kaut ko, atļāvos to visu atstāt uz nākošo rītu, un tā lēnām, lēnam, sāku dzīvot bardakā. Tad atkal saņēmos, sakārtoju perfekti māju un kādu nedēļu atkal uzturēju to kārtībā. Pēc tam atkal sākās - gāzes plīti nenotīrīju pēc gatavošanas, tā vietā, lai nomazgātu netīro krūzi, iemetu to izlietnē un paņēmu jaunu, utt, pēc tam arī gatavot vairs negribēju - sāku pasūtīt ēdienus, bieži pierunāju draugu paēst kaut kur ārpus mājas, utt. Tagad esmu atsākusi gatavot, bet mājās joprojām ir mazs bardaks un es nevaru sevi piespiest to sakārtot.
Ir dienas, kad pieceļos no rīta, uztaisu draugam brokastis (to neesmu pārstājusi darīt, draugs jau pieradis, grūti atradināt), tad ieguļos atpakaļ gultā un aizmiegu. Pieceļos ap 12:00 un saprotu, ka man neko negribas darīt, noguļu līdz 18:00, tad pieceļos, piesēžos pie datora, ēdu, dažreiz aizeju līdz veikalam, bet tad nejūtos kā es, jūtos kā svešs cilvēks šajā pasaulē. Vienu brīdi domāju, ka jāsāk strādāt, sūtīju savu cv uz tām darbavietām, kas man patika, bet mani nekur neņēma, jo man ir tikai vidējā izglītība. Par pārdevēju strādāt negribu, negribu, lai kāds pazīstamais mani redz.
Pēc tiem visiem atraidījumiem dēļ izglītības man jau ir bail meklēt darbu, gribēju sūtīt uz vienu kompāniju par sekretāri, bet paskatoties uz sevi, rodas domas galvā "nu, kas tu par sekretāri, ir daudz labāki varianti, ar izglītību, vecākas, ar pieredzi, bet tev nav nekā".
Un es nesūtu.
Es saprotu, ka man nav dzīves.
Es nezinu ar ko lai sāk.
Man negribās neko darīt, kā tikai gulēt gultā un lai citi man liek mieru, bet no otras puses, es saprotu, ka tā ir problēma, tā nedrīkst un es tik ļoti gribu dzīvot.
Es gribu ceļot, gribu braukt kaut kur ar stopiem, gulēt teltī, gribu izlēkt ar izpletni, gribu iet uz operām, gribu tik daudz ko, bet problēma ir tāda, ka tam visam vajag naudu, bet man nav naudas, tik cik dzīvošanai un ikmēneša skaistuma procedūrām (vispār, priekš kam man tās skaistuma procedūras, ja es tāpat katru dienu pavadu mājās sūda treniņtrēpā?) nu, labi, stopiem nevajag, bet man bail, kas zina kāds vadītājs var gadīties. Un nav neviena, kas gribētu ar mani to darīt.
Es nezinu, ko man darīt.

Izplūdu gari un dikti, pat nezinu vai manā gadījumā vispār var palīdzēt, pat nav padoma ko dot.
Bet vismaz ceru, ka izlasot par manu dzīvi, tu sapratīsi, ka tava ir vienkārši pasaka.
20.02.2015 15:20 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Ne pa tēmu, bet ar Pētera dzīves "režisoru" esmu mācījusies kopā pamatskolā līdz 9.klasei :D
20.02.2015 15:54 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tava depresija saucās slinkums. Brīnos kā draugs vēl nav tevis pametis, jo izklausies tik garlaicīga būtne, kurai nav savu domu un uzskatu. Neko Tu negribi darīt, bet kāpēc tevi vajadzētu draugam uzturēt? Viņa vietā izsviestu tevi ārā no mājas un atrastu kārtīgu un izglītotu meiteni, kurai ir pašapziņa.8-) Ej kaut vai uz Maksimu strādāt, ej kādā praksē, bet rēķinies, ka viņam apniks uzturēt šitādu govi kā tevi.
20.02.2015 15:55 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es arī taisos iet prom no darba . Gribas pamainīt dzīvi. Apmeklēt kādus kursus, pameklēt citu darbu. Kādu laiku būšu kā Tu- sēdēšu mājās un meklēšu iespējas, lai uzlabotu savu dzīvi, pavērtu vairāk iespējas nākotnē, bet tikpat labi tas viss var beigties līdzīgi kā Tev. Es gan neesmu kategoriski pret pārdevējam darbu, bet tas būtu arī kā nevirzīšanās uz priekšu, jo pašlaik acu acīs mans amats skaitās mazliet prestižāks.
Kauns teikt, kad strādā "Maximā"? Ej un strādā un apģērbu veikalu. Tur gan grūtāk būs iekļūt nekā maximā, bet tādā ,kur maksā minimālo gan jau tiksi un ar laiku varēsi pameklēt veikalu,kur maksā labāku algu
20.02.2015 15:57 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Bez Maximas un Narvesena pastāv apģērbu, kosmētikas veikali. Man nebūtu kauns strādāt kādā jaukā veikalā..

Ne pa tēmu, bet ar Pētera dzīves "režisoru" esmu mācījusies kopā pamatskolā līdz 9.klasei

Super, man ļoti patīk Pētera dzīve, kodolīgi un patiesi par dzīvi. :D
20.02.2015 15:57 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Dažas tik agresīvi uzreiz atbild, pilnīgi jūtams, ka pašām dzīvē kāds nepiepildījums. Uzreiz rej un par sliņķi apsaukā.

Es Tevi saprotu. Nevaino sevi un nomierinies, viss ir risināms. Galu galā, kad man ir slikti, es padomāju, ka man tomēr ir rokas ir un kājas un galva uz pleciem un ir jāsaņemas.(t) Tev ir ambīcijas (nestrādāt vājas reputācijas darbos), man arī ir identiski tas pats un es Tevi saprotu. Es neuzskatu, ka tas ir kas slikts. Es šādu darbu darītu tikai tad, ja, pfu, pfu, pfu, tas būtu veselības izdevumu jautājums, teiksim, manam bērnam.
Es tagad pēc 9 gadiem vienā darbā gandrīz iešu prom un gribu baudīt kādus dažus mēnešus, darot to, ko sen sapņoju un vēlos darīt. Es agrāk ļoti dzīvoju pēc stereotipiem un orientējos tikai uz karjeru-darbs, darbs un skola, skola, bet tas nav galvenais un tagad to saprotu. Padomā, kas ir tas, ko tu gribi darīt. Tev noteikti kaut kas interesē. Studijām var paņemt kredītu, ja izdomā mācīties. Varbūt gribi palīdzēt labdarībā un, tādējādi, aizbraukt uz kādu citu valsti? Varbūt ir vērts paciesties un meklēt darbu šeit, kādu vēlies? Nebūs ātri, ja ir ambīcijas, bet agrāk vai vēlāk tu to atradīsi.(l)
20.02.2015 15:58 |

Reitings 5632
OliviaP - ja jau pat Cosmo forumā ir fani, tad nebrīnos, ka tā "multene" ir tik populāra, ka viņš ir ticis līdz intervijām žurnālos u.c. un palaidis kreklu apdrukas un ko tik vēl ne :D
20.02.2015 16:00 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Nelasīju komentārus, tāpēc varbūt atkārtošos.
No vienas puses žēl tevis, bet no otras - es tiešām nesaprotu, kāpēc tu nevarētu gan pārkāpt pāri savam pašlepnumam un kaut kādiem aizspriedumiem, kādu laiku pastrādājot vienkāršākus darbus? Protams, ka var nākties ilgi gaidīt un aizsūtīt vairākus desmitus CV, bet reizēm labāk nebūt tik izvēlīgai. Izglītojies un atrodi kaut vai necilu darbu, ko savienot ar studijām. Nav jau obligāti jāstrādā Maximā, tas var būt apģērbu veikals vai palīgs kaut kur biroja darbā.
20.02.2015 16:00 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Vienkārši atzīsties, ka negribi strādāt. Nevis saki, ka neņem. Ja tu nesūti cv, tad loģiski, ka nekur neņem. Lai gan mums jau ir viena latviešu zvaigzne, kura negribeja strādāt. Tagad ceļo pa Eiropu. Sauc viņu Violeta.
20.02.2015 16:01 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Arodizglītību var iegūt bezmaksas un par labām sekmēm tev vēl maksā stipendiju. Kas meklē tas atrod, lai cik netacimi nebūtu šajā valstī var arī bezmaksas izmācīties par frizieri, lietvedi, grāmatvedi utm., bet tiesa ne visas skolas atrodas Rīgā :-) jāmeklē, jāskatās.
20.02.2015 16:02 |

Reitings 5346
Jā, autore ir sliņķe. Tas, ka viņa māju kārto, tā ir pašsaprotama lieta, ja Tu sēdi mājās un nestrādā, slinkums viņas gadījumā ir garīgā atrofēšanās, nesaprotu kā var nonākt līdz tādam līmenim.:-)
20.02.2015 16:02 |

Reitings 5632
Jopcikiņ, cik te visas perfektas... gandrīz jebkuram var gadīties nonākt autores situācijā, jo tas ir ļoti atkarīgs no rakstura un personības. Nevajag jau uzreiz nolīdzināt otru līdz ar zāli ;-)
20.02.2015 16:06 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Ja tu kurītu , kad es goda vārds saprastu , kā var caurām dienām sēdēt gultā :D
20.02.2015 16:07 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Piekrītu, ambīcijas ir laba un vajadzīga lieta. Bet, veģetējot treniņtērpā uz dīvāna pie tv, tās ambīcijas nav ne plika centa vērtas.
20.02.2015 16:07 |

Reitings 147
bet kāpēc tevi vajadzētu draugam uzturēt?

Viņš mani neuztur, man bija iekrājumi, kad aizgāju prom no darba.

Arodskola - jā, bet jāgaida līdz septembrim, tie ir vēl 7 mēneši.

Vienkārši atzīsties, ka negribi strādāt. Nevis saki, ka neņem. Ja tu nesūti cv, tad loģiski, ka nekur neņem.

Es gribu strādāt, bet es gribu tādu darbu, kas man patīk - es negribu ieiet atkal no vienas rutīnas otrā, kad atkal ir darbs, mājas, darbs, mājas un maniem sapņiem par ceļošanu no pārdevējas darba nebūs līdzekļu. Es vienkārši gribu būt laimīga, darot to, kas man patīk.

Jansone, liels paldies par atbalstu! Sajutos daudz labāk izlasot Tavu iedvesmojošo komentāru (l)
20.02.2015 16:13 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Agī, ir situācijas, kad cilvēkam ir depresija, nezina, ko darīt ar dzīvi utt. Tas viss ir saprotams. Bet, ja neko nedarīs, nekas arī nemainīsies. Un es saprotu, ka ir cilvēki ar ambīcijām, es pati ar tādu dzīvoju kopā, bet šis cilvēks arī kādreiz strādāja necilus darbus un tikai ar laiku virzījās uz augšu, tāpēc es nekad nesapratīšu tos, kuriem šķiet, ka viņi nekad "nenolaidīsies tik zemu", lai strādātu par to pašu pārdevēju kaut vai. Nedarīt neko un cerēt, ka visu pienesīs klāt? :)
20.02.2015 16:13 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Tās, kuras pastāvīgi sēž šajā forumā nav sliņķes, Artemzija? :D Pamanīju, ka te dažas pus dienu pavada, bet sevi par sliņķēm neuzskata, kaut gan nekāds apsveicams darbs sēdēt forumā arī nav.:-P
20.02.2015 16:14 |

Reitings 147
Agī, paldies par ieteikumu un atbalstu, mēģināšu uzzināt, jo šobrīd liekas, ka vajadzīgs kāda specializēta cilvēka grūdiens.
20.02.2015 16:15 |

Reitings 5346
Jansone, ir laiks darbam, mācībai un atpūtai. :D Nevis veģetēt gultā.
20.02.2015 16:16 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Lai kā visi nenīdētu, ka šis vārds tiek lietots nevieta, bet šeit gan sķiet, ak varētu būt cilvēkam depresija, jo bez acīmredzama iemesla viss sācis apnikt un vair sneko nedara. Iespējams, ka vnk smadzenēs noticis šis kliksķis un ir jaiet pie ārsta, lai kaut kas uzlabotos.
20.02.2015 16:18 |

Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
http://www.niid.lv/esf_profesijas

Ja problēma izglītībā, ej apgūsti profesiju un ej strādāt!

Man tavu problēmu grūti saprast, vienmēr laika ir par maz, lai darītu visu, ko vēlētos.
20.02.2015 16:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits