Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sviests

 
10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Sveiki visiem veselīgā dzīves veida piekritējiem:)
Kādas ir jūsu domas par sviestu? Vieni uzskata, ka to uzturā nevajzdzētu lietot, jo draud aptaukošanās, citi ka sviestam nav ne vainas, ja vien tas ir dabīgas izcelsmes. Kāds ir jūsu viedoklis?
17.02.2015 08:27 |
 
Reitings 19
Reģ: 31.01.2015
Es pieturos pie uzskata, ka aptaukošanās risks ir vienmēr, pat ja ēdīsi tikai ābolus - ir jābūt līdzsvaram un nedaudz no visa var.
17.02.2015 08:32 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es uzskatu, ka nē. Kam vajadzīgi lieki tauki un kalorijas?
Es gan īsti neesmu nosaucama par veselīga uztura eksperti.
17.02.2015 08:36 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
es nelietoju sviestu un margariinu jau looooti sen. vairakus gadus. citreiz kkur ciemos, protams, gadas apest, bet pa lielam es uzskatu, ka tas noteikti nav ikdienas produkts
17.02.2015 08:50 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es kaut kur lasīju nesenu rakstu, ka visi pārlieku tagad baidās no margarīna, jo tas visu laiku tiekot uzlabots un padarīts mazliet "veselīgāks", bet neatceros konkrētu raksta saturu.
Es praktiski nelietoju, dažreiz sanāk, bet nekas tāds, ko ikdienā.
17.02.2015 08:51 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Sviestā ir arī labas vielas. Ja pāris reizes nedēļā plānā kārtā uzsmērēsi uz labas rupjmaizes, nekas slikts nenotiks.
17.02.2015 08:53 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
ja neliek centimetru biezu slāni, tad jau nekas nenotiks ;)
17.02.2015 09:11 |
 
Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Sviestu var, problēma ir tāda, ka tagad lielākajai daļai klāt ir neveselīgie tauki...
Nesen runāju ar paziņu un viņa tieši stāstīja, ka pazīstamajam pieder kāds no piensaimniekiem un ir tā, ka piem. ir salīdzinoši laba, dārga sviesta paciņa, kur tie 180 gr. maksā ap 1,70 EUR, Tu nopērc jā, viss super, jūti, ka ir īstā sviesta garša, bet tad aizej uz veikalu un skaties ooo Akcija, tas pats, bet maksā tikai 1,30 Eur, jāņem vairāk, bet āķis ir tāds, ka viņi jau nav muļķi, viņi zina, ka o nākošnedēļ došu Rimi uz Akciju, par akcijas cenu, nu, ko? kaut kā tak peļņa arī jāgūst, un aidā uzreiz tam pašam izstrādājumam pievieno taukus... Kad nāk pārbaude, ja kāds uztver, neko nevar iesākt, jo tad jau atkal ražo labo produkciju :D

Takā, meitenes, nepērciet akcijas sviesu! :-P
17.02.2015 09:11 |
 
Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
SheIsShe, piedod, bet neticās.. :D
17.02.2015 09:15 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Vai tad par tām akcijām nelemj paši tirgotāji, tas ir, piemēram, veikalu tīkls? Vai tad ražotājam ir kāda teikšana, kur būs kāda akcija? Nav tā, ka tirgotāji vienkārši iepērk no ražotāja produktu un tad nu arī tirgo ar savu uzcenojumu, savām akcijām?

Es jau īsti nezinu, tikai tā domāju...
17.02.2015 09:21 |
 
10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Es pati ikdienā uzturā nelietoju ne margarīnu, ne sviestu.
Manā skatījumā tie noteikti nav ikdienas produkti, kurus iekļautu savā ēdienkartē, bet nēdēļas nogalē biju kruīzā ar Tallinku un tur brokastīs atļāvos uz maizītes uzziest sviestu un tad par šo tēmu aizdomājos, jo bieži sportistu vidū redzu, ka viņi lieto sviestu un viedokļi diezgan dalās par šo tēmu, tādēļ vēlējos uzzināt jūsu viedokli :-)
17.02.2015 09:22 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Nekad mūžā neesmu lietojusi sviestu vai margarīnu uzturā un īpaši par to nepārdzīvoju ;)
17.02.2015 09:27 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
ēdu sviestu uz maizītēm. ļoti garšo un nebaidos, ka pārdozēju.
17.02.2015 09:29 |
 
Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Es pati arī nelietoju ne margarīnu, ne sviestu :D
Bet domāju, ka plāna kārtiņa nekādu dižo skādi neradīs!
Protams, nevajag jau arī pārāk aizrauties :D

marissa
, tak visur notiek mārketings, viņi tak visu savā starpā sarunā, lai abām pusēm izdevīgi! :)

Bet šo, protams, manai paziņai neteica atklātā veidā, vnk. viņa strādā ar pārtiku saistītā jomā, pati uzķēra, tad zvanīja uz attiecīgo iestādi, bet viņi paskaidroja, ka neko nespēj iesākt, jo, kad aizbrauks, tad ražos attiecīgo produktu :)
Un tad pēc neilga laika viņa satika šī uzņēmuma vadītāju, prasīja kāpēc tā dara, un tad viņš pateica, ka kaut kā tak arī jāpelna :D
17.02.2015 09:30 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Lietoju lauku sviestu kūkām un citiem saldumiem, pat daudzām receptēm cepšanas procesā, tas ir garšas jautājums.
17.02.2015 09:36 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Jā, cepšanai arī pievienoju klāt olīveļļai parasto sviestu ik pa laikam. Vistas fileja, piemēram, ir fantastiska, ja beigās pievienots nedaudz sviests.
17.02.2015 09:43 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Lancaster, pastāsti savas vistas filejas recepti. :)
17.02.2015 09:49 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Kaitiņa, nekas īpašs un sarežgīts, bet man ļoti garšo:

Vistas fileju sagriež plānākās šķēlēs, apcep, kad sāk apbrūnināties, uz katra gabaliņa uzliek sviesta piciņu. Kad sviets kūst, fileju pagriežu. No abām pusēm abberu ar timiānu/baziliku/rozmarīnu, pieleju balzāmetiķi un sojas mērci pašās beigās, lai dažas sekundes tajā mērcītē vista pasautējas. Ļoti garšīgi sanāk.
17.02.2015 09:56 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ilgus gadus lietoju plānā kārtā uz maizītēm, bet tad tas bija vecvecāku gatavots, tagad veikalā nepērku, bet ne tādēļ, ka ļoti neveselīgi, bet gan tādēļ, ka esmu to aizstājusi ar svaigo sieru :) Sliecos piekrist meitenēm, kuras apgalvo, ka saprāta robežās nekas slikts tas nav :)
17.02.2015 09:56 |
 
Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Nelietoju,uzskatu par sliktu
17.02.2015 10:01 |
 
10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Sviestu pagaidām nelietoju, bet gribētu sākt, jo ir iegaršojies. Agrāk nevarēju ne ciest. Man sviests atgādina laukus, dabiskāku un veselīgāku dzīvesveidu, tāpēc domāju, ka vajadzētu ieviest to savā uzturā.
Un kalorijas es varu atļauties neskaitīt tā, ka par to man galva nesāp nemaz.
17.02.2015 10:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits