Un kāpēc smagākais? Tu gribi ar vaiga sviedriem pūlēties, citi to nevēlas.
Godīgi sakot - Jā! Man sasniegumi sniedz lielāku gandarījumu kā finansiālais aspekts, kas tiem nāk līdzi. Ja atklāti, tad kopš iztikas minimuma nodrošināšanas nauda man kļuvusi par virtuālu darbarīku, ko izmantoju, lai iesaistītos ar vien plašāka mēroga projektos. Bet runa jau nav par to.
Tas, ko gribēju teikt -
Nav tāda vieglā ceļa! Jā, dažiem dzīvē ir noveicies (es Tevi lūdzu, nesāc šeit saukt saujiņu cilvēku, kas izsitušies tā īsti neko nedarot, savā veidā "vinnējot dzīves loterijā.." nepazemo sevi vēl vairāk), bet tas nekādā veidā negarantē, ka sekojot viņu piemēram Tu ar tur nonāksi. Tā ir cilvēces problēma - visu dzīvi pavadīt, lasot šo cilvēku veiksmes stāstus un mēģinot sekot viņu piemēram, taču tiek pilnībā noignorēts, ka milljoniem cilvēki ir darījuši tieši to pašu, bet tā arī nekur nav tikuši (veiksme, atceries?!).
Pieņemot, ka joprojām nesaproti, došu Tev pavisam vienkāršu piemēru - iedomājies, ka Tu miljons cilvēkiem izsūti ēpastu, pusei saki, ka rītdien līs lietus, otrai pusei saki, ka spīdēs saule. Kas notiek - puse saņēma pareizu prognozi. Tad Tu turpini tikai ar šo pusi, atkal sūtot identiski (pusei, ka līs rītdien, pusei, ka spīdēs saule). Pēc dienas - 250k saņēmuši otro reizi pēc kārtas pareizu prognozi. Tā nedaudz paturpinot - ja ar matemātiku neesi "galīgi uz Jūs", tad viegli secināsi, ka viens cilvēks beigās būs saņēmis 20 pareizas atbildes pēc kārtas, pasludinot Tevi par meteoroloģisku pareģi, sāktu meklēt kaut kādas pilnīgi bezjēdzīgas sakarības (kā piemēram - katru rītu viņš ir ēdis 3 jēlas olas vai vakarus pavadījis vietējā avota tuvumā, kur meditējis utml).
Ko es ar to gribēju pateikt - šeit ir tieši tas pats, skaidrs, ka 1 no miljons (drīzāk jau pat vairāk) apstākļu un veiskmes sakritības rezultātā pamatskolas vecumā izveidos "the next big thing"; skaidrs, ka kāda sieviete tiešām "nocopēs" to princi baltā zirgā ar miljardu kabatā, jā, viena no.... Bet tas nekādā izteiksmē nav arguments, lai apgalvotu, ka dzīvē ir garantija gūt panākumus bez nopietnas pieejas un smaga darba. Es negribu, Tevi, vai kādu citu aizvainot. Bet saproti mani pareizi - es neciešu dīgdieņus un man nav ne vismazākās cieņas vai iecietības pret tiem, kas aizrāda tiem, kas darba nebaidās. Kā saka - ja pats (šajā gadījumā pati) nevari - nemaisies pa kājām tiem, kas var (šajā gadījumā - man)!