sāpīga šķiršanās un grūtniecība

Reitings 10
Reģ: 13.02.2015
Sveikas,ceru,ka varēsiet palīdzēt. Esmu ļoti jauna, eju vidusskolā, bet ir milzīga krīze dzīvē. Pirms nepilniem 3 gadiem iepazinos ar puisi,kurš ir 8 gadus vecāks. Sakam attiecības,ar laiku parvācos no laukiem uz Rīgu,lai uzsāktu kopdzīvi un saktu mācities vidusskolā. Kopā dzīvojām gadu ar pusi, bija gan strīdi, gan histerijas, bet tagad saprotu ka par sikumiem un daudzas bija manas kļūdas. Tā nu mēs dzīvojām ik pa laikam kasoties un piedzīvojot dažas ļoti lielas scēnas,bet tapat attiecibas bija normalas un biju laimiga.Ar laiku stridejamies biežāk, viņš saka iztureties aizvien sliktak. Pedeja meneša laika daudz dzera, bet es nevelejos viņu pazaudēt tādēļ biju mīla un centos. Tad, pēkšķi viņš pameta mani, sapes nezēligas, nejutos ka cilveks bez viņa. Nedēļu mocījos un cereju,kka vins atgriezisies, līdz pekšņi atklaju ka esmu stavokli, man ir 18 gadi, un ir pats grutniecibas sakums. Pateicu to viņam, bet viņš teica ka bus labs berna tevs bet nedzivos ar mani kopa tikai yadel ka ir kopigs berns. Es jutos sagrauta un veljoprojam ceru,kka vins atgriezisies, jo es viņu ļoti mīlu. Man ir vecaku atbalsts bet tapat ir ļoti gruti. Bail par bernu, vai viņš stresu iztures, vai vares izturet manas nebeidzamas sapes un ciesanas,vai es pati varesu izturet? Esmu tikai otraja nedēļā, varu iedzert tabletes un atteikties no berna, vai labak ceret uz ģimeni, cinities un beigas viss nokartosies? Vel pirms meneša vins teica ka mil mani, es no visas sirds ceru ka vel tagad ta ir un mums var sanakt kopeja gimene. Bet ja man nebus vina atbalsta un bus nenormals stres un ciešanas, labak nebutu to visu izbeigt kamer vel nekas nav isti izveidojies? Esmu izmisusi, velos gimeni kopā ar berna tevu un nevaru pienemt to,kka vins var ari neatgriesties. Ka jums liekas-mman ir verts cinities, ceret un ari apdraudet bernu ar savu stresu, vai laibak likt tam visam punktu un sakt stradat tikai ar sevi un savam jutam?
13.02.2015 12:18 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Tu vel esi tik jauna.. Noteikti iesaku taisit abortu. Ja, gan jau bus pardzivojumi, bus gruti uz doto momentu, bet padoma par savu nakotni! Tev visa dzive vel prieksa! Varesi izmacities, pacelot, satikt normali puisi, appreceties un tad domat par gimeni. Pec savas pieredzes un tas ko rakstiji varu teikt, ka tagadejais puisis nenaks atpakal, bui vientula mamma. Un tas ir sasoditi gruti. Ja mamma, draugi saka ka palidzes, tad atceries, ka visu atbildibu jau beiags nesisi Tu pati, mamma palidzes dazreiz pieskatit, tas ari viss. Ari cinities ar finansem nav nekada jautriba, it ipasi ja esi tik jauna, bez izglitibas un pieredzes. Ja, gan jau visu var sasniegt, bet vai ta pules ir vajadzigas? Labak izbaudi jaunibu.

Es tava vieta noteikti taisitu abortu - jo atrak jo labak, lai psihologiska trauma mazaka.

es piekritu! It seviski ja teva bernam pie kajas. Diemzel lielaaka dala viriesu neuznemsies rupes par svesu bernu. Busi forever alone, nekad neapprecesies- labaka gadijuma uzgruzot vecakiem ari kaut cik normala darba iekartosies un vidusskolu beigsi bet par kaazam vari aizmirst!
15.02.2015 02:29 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Busi forever alone, nekad neapprecesies- labaka gadijuma uzgruzot vecakiem ari kaut cik normala darba iekartosies un vidusskolu beigsi bet par kaazam vari aizmirst!

Kas šitā par domāšanu? Precas arī meitenes ar bērniem. Ir viņām gan izglītība, gan darbs. Tas ir sasodīti grūti, bet nav neizdarāmi. Pazīstu vairākus puišus, kas apprecējuši meitenes ar bērniem, tajā skaitā mans brālis. Viena man pazīstama meitene dzemdēja mazo pirms gada. Viņai bija tikko 18. Puisis, uzzinājis, ka viņa stāvoklī, aizlaidās, ģimene viņai palīdzēt atteicās. Bet mazais ir piedzimis, ir iepazinusies ar citu un pēc dažām nedēļām būs arī kāzas.
Nu nav tā, ka ar bērnu uzreiz forever alone.
Piekrist varu tikai tam, ka būs ļoti, ļoti grūti...
15.02.2015 02:51 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Alexxa, nu ir izneemumi, bet tas ir reti. Seviski jaunaaka gaajuma puisiem kas ari savos 20 gados gimeni neveelas un interesee tusini nevis gimene, atbildiibas uznemsanaas.

Prieks ka ir dazi eksemplaari kas pienem un mil meitenes mazo kaa savu, tiesa tas ir reti.

Varbut ar pavecakiem nu taa 28+ savaadaaka taa domaasana. Viriesi tomer leenaak nobriest.
15.02.2015 04:30 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Man patīk, ka ar putām uz lūpām visvairāk vārāst te:

a) dāmas, kas pašas ar sevi netiek tā īsti galā.
b) nemaz i nezina, ko bērns nozīmē un cik viņš īsti patērē (kometārs par pārtikas kalniem neiztur kritiku).
c) bērna audzināšana nav rēķināma neizdevušās dzīvē, pampēru un pārtikas devās.

Starp citu, ja mēs tā runājam par bērnu kā šķērsli, tad pretēji - bērns ir liels stimuls izgrauzt sev un viņam vietu zem saules, nevis čīkstēt te kā daža laba puspašnāvniece, ka īsti nekas nav labi un būs tikai sliktāk.
15.02.2015 08:22 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
becky
Kā Tu praktiski iedomājies to
izgrauzt sev un viņam vietu zem saules
? Bez visādiem tēlainām, iedvesmojošām un banālām frāzēm.
Nu meitenei ir 18 vai 19 gadi, zīdainis uz rokām. Izvēle dzīvot laukos pie vecākiem vai īrēt dzīvokli pilsētā. Neko vairāk par melno darbu viņa ar vidusskolu nevar. Un ko tālāk? Studēt pa dienu, strādāt pa nakti nevar, jo nebūs, kas bērnu skatās. Līdz bērnudārza vecumam strādāt arī nevarēs, jo auklei naudas nav, bet diez vai ar pašreizējo izglītību nopelnīs tik, lai var aukli algot. Ir citas iespējas?

Vienīgie veiksmīgie gadījumi, kurus esmu redzējusi, ir tad, ja bērnu uzņemas audzināt meitenes vecāki vai vecvecāki līdz laikam, kad meitene sakārto savu dzīvi- iegūst izglītību, atrod darbu.
Ja tev, Zanjukss, ir cilvēki, kam bērnu uzticēt bez maksas un kas tam piekrīt, tad droši laid pasaulē. Ja nē, kārtīgi izdomā, ko un kā darīsi un vai tiksi galā.
15.02.2015 09:42 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Bērns ir liela atbildība , zinu gadījumu no sava radu loka , meitene agri bērnu dabuja , un vīrieši mainās ,kā zeķes , viņai taagad ir pēdejais vīrietis ,bet bērnu ar nepieņem ,vecāki audzina, pati strādā un dzīvo atsevišķi ....

Piekrītu MADasaHATTER viedoklim , viss nav tik rožaini un skaisti ...
15.02.2015 09:42 |

Reitings 2094
pati ar sūta bērnam uztura naudu un visu palīdz , bet visi atriada sakot ka bērns truacē .

Un ir jau savi 24 gadi ,piedzemdēja 19 gados...
15.02.2015 09:44 |

Reitings 10475
Teika, es tev pastāsīšu piemēru no dzīves. Meitene palika stāvoklī 11. klasē. 12. kārtoja eksāmenu ar bēbi uz rokām. Meitenes mamma - strādājoša sieviete, visi citi arī aizņemti, nebija nedz daudz naudas, nedz auklīšu armija. Meitene pieteicās strādāt skolā, jo skolotāju vienmēr trūkst un iestājās universitātē, lai apgūtu skolotāja profesiju (strādāt par skolotāju un mācīties par skolotāju likums ļauj).Viņa skolu pabeidza, bērns izauga līdz saprātīgam vecumam. Tagad sievietei pašai ir valodu skola un otrs bērniņš!
15.02.2015 09:48 |

Reitings 2094
becky - Bet nu ir gadījumi ka nevar tik daudz sasniegt un ja vecāki nepalīdz....
15.02.2015 09:49 |

Reitings 10475
Jā, protams, bet kur, nu kur ir garantija, ka bez bērna meitene būs miljonus pelnoša superveiksminiece kosmo standartā!?

Kur garantija, ka pasaulē būs miers un mēs visi dzīvosim saskaņā ar savu vēlmju kolāžu?

Tā tāda vārīšanās un uzreiz vainīgā meklēšana - no sākuma tas būs bērns, kas traucē, tad vēl mums parasti valdība traucē kaut ko sasniegt un atrunas ir tūkstošiem.

Un, Tony, tu nu gan labāk mēlē iekostu!
15.02.2015 09:54 |

Reitings 307
Reģ: 25.01.2015
Neesmu lasījusi visus komentārus, bet man vienīgais, ko es gribu teikt, lai tu nolaidies no mākoņiem. Nu taču domā ar galvu! Pati vēl esi bērns, kur nu vēl stāvoklī. Nu ko tu iesāksi ar bērnu uz rokām? Sēdēsi mājās vecākiem uz kakla? Bez nekādas izglītības un dzīves pieredzes? Ārprāts, viņš tevi negrib un ar bērnu jau blakus nenoturēsi. Jebkura ir izcietusi sāpes, kuras tu. Gandrīz visas ir piedzīvojušas lielo mīlas šķiršanos un tik pat ātri atradusi otro mīlu ar kuru ir vēl daudz, daudz labāk. Pabimbāsi vēl kādu mēnesi, divus. Un tad jau sāksi aizmirst to pamuļķi, kurš uztaisīja tev bērnu. Un tici man, kad tev ieslegsies smadzenes nozelosi, kad biji par paturēšanu. Labāk pabeidz skolu, pilnveido sevi, studē un atrodi normālu draugu. Bet vispirms izaudz.
15.02.2015 09:55 |

Reitings 307
Reģ: 25.01.2015
Kur vispār vientuļā māte 18 gados? Tev vispār ir saprašana, kad bērns nav kaķis. Viņam vajadzēs ļoti daudz. Un tu pat pusi no tā atļauties nevari. Vecāki palīdzēs visu mūžu? Pirmos trīs gadus? Un kad pašai vajadzēs sākt pelnīt, ko tad tu darīsi?
15.02.2015 09:58 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
becky
Un kur tā meitene lika bērnu, strādājot skolā? Un kurš pieskatīja, kamēr bija lekcijās?
15.02.2015 09:58 |

Reitings 10475
Katry, KA KA KA, nu tev to vajadzētu zināt! Ibio!

Teika, meitenei bija draudznes, māsa, kas visu šo kopā palīdzēja saturēt, ēdiens no laukiem, las palīdzēja iztikt to laiku, kamēr bija mājās un bija minimālais pabalsts par bērnu. Un nevajag skaitīt kapeikas un atkal meklēt kur piekasīties un vieglāko ceļu - viss dzīvē ir iespējams un vēlreiz, ne pret ko mums dzīvē garantiju nav!!!!
15.02.2015 10:02 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Brīžiem pārņem sajūta , ka bērns ir kaut kāds citplanētieris.
15.02.2015 10:23 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
Dzīvē viss vienmēr nokārtojas. Pēc melnās svītras vienmēr nāk baltā. Ja meitenei ir,kas palīdzēs un pašai ir galva uz pleciem,tad viss obligāti nokārtosies. Es arī esmu palikusi viena ar bērnu-varu teikt,ka bērns ir vislielākais stimuls veidot mūsu dzīvi labāku. Turies,meitene!
15.02.2015 11:25 |

Reitings 281
Reģ: 29.01.2009
jaaa, pēc šīs diskusijas izklausās, ka bērns ir pasaules gals! Bet vienmēr vajag pieļaut iespēju, ka pēc ši aborta, nebūs vairs iespējas būt par mammu. Un tad, kad pienāks '"pareizais'" laiks un īstais vīrietis, var gadīties šo kļūdu rūgti nožēlot.. Par to gan padomā.
15.02.2015 11:36 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
oiiii.....
pirmkārt- nevajag paturēt mazuli tikai ar domu, lai notūrētu veci (tas tāpat nestrādās), līdz ar to- ja neesi 100% pārliecināta, ka priecāsies par mazo jebkurā gadījumā, apdomā visu labi :)
lai nav situācija, ka vecis pasaka, ka kopā nebūsiet un tad tu sāc smagi nožēlot, ka dzemdēji.
otrkārt- šis gan vairāk uz komentētājām, kas saka, ka viss, finito, dzīve sadirsta- meitenes, cik jūs zināt tādas superveiksmīgās, tūkstošus pelnošās abortu veicējas? kas pēc abortiem stājas augstskolās, iet uz mērķiem, sasniedz nesasniedzamo un pēkšni (tieši pēc šāda soļa) saprot, ka ir lemtas un būs pārākās karjeristes? ka visas kā viena grib tikt erasmusā, apceļot 20 valstis tuvāko gadu laikā nevis, piemēram, ap 35 gadu vecumu, kad bērns jau sen būs liels? vai autore vispār kaut reizi minēja, ka plāno stāties augstkolā? kādi bija plāni, ja nebūtu šīs grūtniecības?
treškārt- ja meitenei ir bērns, viņa priekš citiem vīriešiem ir norakstīta, neviens negribēs, neviens neprecēs- nu ibio, nopietni??? kas tas vispār bullshitu???? no kurienes tik murgaini uzskati?
15.02.2015 14:43 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
No savas pieredzes varu teikt, ka ir ļoti grūti. Jo tad, kad ir 17-18, tad liekas, ka tās sāpes nekad nepāries un visa dzīve paies slaukot bērnam dupsi. Kad ir 30 tad tu zini, ka pāries gan un zini cik daudz tu patiesībā vari izturēt un cik ātri paiet maza bērna pirmie gadi. Un cik daudz iespēju ir pasaulē visos vecumos. Bet ja es būtu autores vietā, tad droši vien taisītu abortu. Un ne tapēc, ka tas ir vieglākais ceļš. Aizmirsti to veci, mīli sevi un rūpējies par sevi, piedod sev un zini, ka dzīve ir gara un brīnumu pilna!
15.02.2015 14:55 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Nelasīju visus komentārus, bet savu izteikšu!
Paliku stāvoklī 17 g.v.
Vidusskolu pabeidzu
Vecāki palīdzēja
Vītieša nebija
Badā nenomiru
Bērnam viss ok, par spīti maniem atresiem.
Tagad bērnam 8 gadi.
Esmu forša, jauna mamma.
Tagad man ir forš vīrietis blakus.
Jūtos laimīga.

Ko ar to gribu teikt, visu var ja labi grib. :-)
15.02.2015 14:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits